Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Το ζητούμενο είναι η Ανάπτυξη


ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
ΕΙΝΑΙ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής

Αξιότιμε
Κύριε Πρωθυπουργέ  
Η κρίση χρέους, που ήδη έχει εγκατασταθεί στον πυρήνα της Ευρωζώνης, εμπεριέχει τεράστιο κίνδυνο, να επηρεάσει επί τα χείρω, την χειμάζουσα οικονομία μας.
Μπρος λοιπόν στο τεράστιο αυτό κίνδυνο, δεν είναι φρόνιμο, η κυβέρνηση σας, να χαρακτηρίζεται ως Κυβέρνηση ειδικής αποστολής με ελάχιστο πολιτικό βίο.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα μας, κάθε σώφρων πολίτης, θα ήθελε η Κυβέρνησή σας, να ήταν μία Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με ένα σεβαστό και επαρκή πολιτικό χρόνο (όπως συνέβη στην Ιταλία) μέσα στο οποίο θα διεκπεραίωνε όχι μόνο τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του χρέους μας, αλλά θα πραγματοποιούσε και όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγούσαν, σε μία ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά από μια πολυετή καταστροφική ύφεση, το ζητούμενο δεν είναι εκλογές εδώ και τώρα, ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!
Το ζητούμενο είναι η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να ανακάμψει η οικονομία μας !!
Γι’ αυτό, η ταπεινότητά μου, σας προτρέπει Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτές τις δύσκολες στιγμές, που η φωτιά του χρέους καίει τη χώρα μας, να αισθάνεστε ότι ηγείστε μιάς Κυβέρνησης όχι ειδικής αποστολής, αλλά Εθνικής Σωτηρίας !!
Σ’ αυτήν λοιπόν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, μπορεί ο Αξιοσέβαστος Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, να περάσει (εάν βέβαια η Τρόϊκα το επιτρέψει) το δικό του, μείγμα οικονομικής πολιτικής με τους χαμηλούς συντελεστές προς τις Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό. Και αυτό μπορεί να το πράξει σύντομα, μέσα από το ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα κατατεθεί στις αρχές του νέου έτους προς ψήφιση στη Βουλή.
Σ’ αυτήν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και κάτω από την Υψηλή καθοδήγησή σας, ο κος Σαμαράς και οι δύο άλλοι Αξιότιμοι Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να προβούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·               Στην αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής θεσπίζοντας πολύ αυστηρούς νόμους, που θα απαγορεύουν τις ποινές με αναστολή !!
·               Στην άμεση είσπραξη των 6 – 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, από ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (τα εν λόγω χρέη είναι άμεσα εισπράξιμα κατά δημόσια δήλωση, τόσο του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κου Κουσελά όσο και του Γερμανού κου Ραϊχενμπαχ).
·               Στη δημιουργία σώματος κινούμενων φοροελεγκτών – ΡΑΜΠΟ που θα έχουν μοναδικό σκοπό, τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων, τιμολογίων, εργοσήμων και την πάταξη της μαύρης εργασίας (Για να παύσει επιτέλους να παρατηρείται το εισοδηματικό παράδοξο … όπου 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και 6 στους 10 εμπόρους, να δηλώνουν καθαρό μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1.000 Ευρώ !!!).
·               Στη δημιουργία ειδικού σώματος Δικαστών (με ικανό αριθμό) που θα εκδικάζουν μόνο φορολογικές υποθέσεις, ώστε να έχουμε γρήγορες δίκες.
·               Στην άμεση έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων που εμπεριέχονται στο πλούσιο υπέδαφός μας (Αναφέρω ότι πρόσφατα η γειτονική Τουρκία κοντά στο Ιράκ, σε χρόνο ρεκόρ (4 μηνών) έκανε έρευνα και ανακάλυψε πλούσιο κοίτασμα πετρελαίου και όπως ανακοίνωσε, σε χρόνο ρεκόρ (εντός 4 μηνών) θα γίνει η εξόρυξη του εν λόγω κοιτάσματος).
Σ’ αυτήν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και κάτω από την Υψηλή καθοδήγησή σας, κύριε Πρωθυπουργέ, ο κος Σαμαράς και οι δύο άλλοι Αξιότιμοι Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να προβούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·               Στην ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου !! (Για την ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου έχουμε ένθερμο σύμμαχό μας, το κράτος του Ισραήλ).
·               Στην επιλογή εταιρείας αμερικανικών – Ισραηλινών συμφερόντων, για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου Νότια της Κρήτης. (Μία τέτοια επιλογή θα μας δημιουργήσει μία ισχυρή ομπρέλα προστασίας έναντι των Τούρκων στο εγχείρημά μας αυτό).
·               Την προώθηση και ενίσχυση της πράσινης Ενέργειας (Αιολικής και Ηλιακής) και ιδιαίτερα την προώθηση και στήριξη του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας !!
·               Στον εκσυγχρονισμό της Γεωργίας και της κτηνοτροφίας μας, με την προώθηση Βιοκαλλιεργειών και Βιοκτηνοτροφικών παραγωγών.
Σ’ αυτήν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και κάτω από την υψηλή καθοδήγησή σας, Κύριε Πρωθυπουργέ, ο κος Σαμαράς και οι δύο άλλοι Αξιότιμοι Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, να προβούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
Σε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει: Τον αυστηρό έλεγχο ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για όσους χρημάτισαν μετά τη μεταπολίτευση: Βουλευτές, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Νομάρχες, Αντινομάρχες, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Διοικητές Οργανισμών και Νοσοκομείων, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποκατασταθεί επιτέλους η Χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβασή μου, θέλω να τονίσω τα εξής:
Ο κος Σαμαράς, εάν συνδράμει την Κυβέρνησή σας με όσα παραπάνω σας ανέπτυξα, θα μας δώσει δείγματα γραφής ότι είναι ένας ΑΞΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ και ένας ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και του αξίζει στις επερχόμενες εκλογές ο Ελληνικός λαός να τον επιβραβεύσει!!
Εάν όμως αντίθετα, δεν συνδράμει ουσιαστικά στο έργο της Κυβέρνησής σας και είναι ένας απλός παρατηρητής και τοποτηρητής, ας τον κρίνει πάλι ο Ελληνικός λαός, όπως αυτός, σοφά ξέρει να κρίνει.
Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για μια ύστατη φορά, του λέω με σεβασμό:
ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ:
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ !!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.