Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ!!!


ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

                                                    ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ!!!

 
Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής
e-mail: tsokasmath@gmail.com

 

Οι πανηγυρισμοί του Πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, δημιούργησαν μέσα μου, έντονα συναισθήματα, τα οποία μία εσωτερική δύναμη με ωθεί, να τα διατυπώσω δημόσια.

Και το πράττω ευθύς αμέσως: 

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, τα 4 τελευταία χρόνια, εφαρμόστηκε η πιό άγρια, η πιό βάρβαρη και η πιό απάνθρωπη δημοσιονομική προσαρμογή, ακριβώς όπως την επιτάσσει, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ!!

·     Όταν στη χώρα μου, τα 4 τελευταία χρόνια ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΚ, εκτελέστηκε με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια, αφού είχαμε από τη μία μεριά δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και συγχρόνως από την άλλη μεριά, είχαμε ληστρικές αυξήσεις, σε φόρους, χαράτσια, τιμολόγια της ΔΕΗ, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, διόδια Εθνικών Οδών και τις τιμές των βασικών αγαθών, να τραβούν την ανηφόρα!!!

·     Όταν στη χώρα μου, τα 4 τελευταία χρόνια, διά της φρικιαστικής εφαρμογής ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΟΚ, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφαίρεσαν από τα εισοδήματα των Ελλήνων Πολιτών, το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 73 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ποσό που το στερήθηκε, η εγχώρια αγορά!!!     

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, η Τρόϊκα εκτελεί με πλήρη άνεση, τα δόλια σχέδια της, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ενώ η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δηλώνει ότι διαπραγματεύεται και αντιστέκεται!!

·     Όταν στη χώρα μου, η Τρόϊκα δια ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, εκμηδενίζει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή, καταβυθίζει την εγχώρια ζήτηση, εξαφανίζει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες, επιχειρήσεις ώστε στη θέση τους να έλθουν, καρτέρ πολυεθνικών εταιρειών!!

·     Όταν στη χώρα μου, η Τρόϊκα δια ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, δημιουργεί παρατεταμένη ύφεση, κατακρημνίζει τις αξίες της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και τις αξίες του Χρηματιστηρίου μας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο, στα ντόπια και ξένα τρωκτικά, να αγοράσουν τον πλούτο μας, αντί πινακίου φακής!!

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, εφαρμόστηκε μόνο για το λαό, αφήνοντας ανέγγιχτους τους 300 εκπροσώπους μας, στη Βουλή, που διατηρούν παχουλές αποδοχές των 6.000 έως 8.000 ευρώ μηνιαίως!!

·     Όταν στη χώρα μου, ο μνημονιακός πρωθυπουργός μας, για να πετύχει … ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ … από τη μια μεριά, καταργεί την τιμητική σύνταξη των 100 ευρώ της ηρωικής πολύτεκνης μητέρας και από την άλλη μεριά ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΦΕΙΔΩΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ στους κομματικούς ημετέρους, που έχουν αποσπαστεί στα διάφορα Υπουργεία, γύρω από Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς γραμματείς!!

·     Όταν στη χώρα μου, η υπογεννητικότητα τείνει να πάρει διαστάσεις Εθνικής συρρίκνωσης, η Κυβέρνηση Σαμαρά στο βωμό της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος καταργεί όλες τις φοροαπαλλαγές των πολύτεκνων οικογενειών και αντ’ αυτών θεσπίζει πενιχρότατα επιδόματα, που δεν αρκούν ούτε για ένα κουλουράκι ημερησίως, για το κάθε παιδί!!  

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ φθάνουν επισήμως, το ενάμισυ εκατομμύριο (1.500.000)  και ανεπισήμως τα δύο εκατομμύρια (2.000.000)!!!  

·     Όταν στη χώρα μου, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες (με παιδιά και υποχρεώσεις) που ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!, εξ’ αιτίας της καθολικής ανεργίας των μελών τους και η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, πιστή ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, τις έχει αφήσει στο έλεος του Θεού!!

·     Όταν στη χώρα μου, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια και δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, ακολουθεί ανοδική πορεία!!  

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, οι νόμοι που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά) αναβίωσαν τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα, με πολύ φθηνά εργατικά χέρια, με πολύ φθηνούς επιστήμονες, με μαύρη εργασία, με εκτεταμένη ημιαπασχόληση και με ατομικές εργασιακές συμβάσεις!!

·     Όταν στη χώρα μου, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, μένουν απλήρωτοι από ένα (1) έως και δώδεκα (12) μήνες, λόγω οικονομικών αδυναμιών των εργοδοτών τους!!

·     Όταν στη χώρα μου, οι άνεργοι με ηλικία πάνω των 45 ετών, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες και η πιθανότητα γι’ αυτούς τους ανθρώπους να βρουν δουλειά, αγγίζει δυστυχώς, τα όρια του μηδενός!!

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, από τη μία μεριά η μνημονιακή κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, διακατεχόμενη από απίστευτη κοινωνική αναλγησία, ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ οδηγώντας το σε οριστικό κλείσιμο και από την άλλη μεριά, δείχνοντας ΥΨΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ …, χρηματοδοτεί ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με 245 εκατομμύρια ευρώ!!

·     Όταν στη χώρα μου, το κράτος πρόνοιας είναι έννοια προς εξαφάνιση!!, αφού δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και εξαθλιωμένοι οικονομικά συνάνθρωποί μας, έχασαν τα αναπηρικά και προνοιακά επιδόματά τους, για χάρη του πρωτογενούς πλεονάσματος!!

·     Όταν στη χώρα μου, τα χαράτσια για μια υποβαθμισμένη περίθαλψη πέφτουν σαν το χαλάζι, αφού κάθε εργαζόμενος, ενώ πληρώνει κανονικά τα ασφάλιστρά του για την περίθαλψη, πληρώνει όμως, χαράτσι 5 ευρώ για κάθε επίσκεψή του στα εξωτερικά ιατρεία ή πολυατρεία, πληρώνει χαράτσι 25 ευρώ για εισαγωγή του στο Νοσοκομείο και πληρώνει χαράτσι 1 ευρώ κατά την εκτέλεση της συνταγής των φαρμάκων του!!

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

·     Όταν στη χώρα μου, υποχρηματοδοτείται ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας, σε βάρος μιας αξιοπρεπούς περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών!!

·     Όταν στη χώρα μου, υποχρηματοδοτείται ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας σε βάρος μιας ολοκληρωμένης μόρφωσης της Ελληνικής νεολαίας μας!!

·     Όταν στη χώρα μου, υποχρηματοδοτείται ο ευαίσθητος χώρος των Ενόπλων δυνάμεων μας, σε βάρος μιας ασφαλούς αμυντικής θωράκισης της αγαπημένης μας Πατρίδας!!

ü ΟΧΙ, δεν μπορώ να αισθανθώ ευτυχής για το πρωτογενές πλεόνασμα της ύφεσης:

ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ … ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.