Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !!


ΖΗΤΕΙΤΑΙ
    ΕΛΠΙΣ!!

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής

          Τα δύο τελευταία χρόνια, οι Έλληνες ζουν εφιαλτικές στιγμές.
Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, συνέβησαν τόσα οδυνηρά και καταστροφικά γεγονότα, που έχουν συγκλονίσει συθέμελα την Ελληνική Κοινωνία.
Είδαμε:
·  Το εισόδημα των Ελλήνων, να μειώνεται δραματικά!!
·  Οι μισθοί και οι συντάξεις να λεηλατούνται από τις αλλεπάλληλες και συνεχείς μειώσεις και οι ληστρικοί φόροι και τα χαράτσια να πέφτουν επί δικαίων και αδίκων!!
·  Οι τιμές που αφορούν το καλάθι της νοικοκυράς να τραβούν την ανηφόρα και να τις συνακολουθούν τα αυξημένα τιμολόγια των Οργανισμών κοινής ωφέλειας!!
·  Τα εργασιακά δικαιώματα να καταργούνται μέσα σε μία νύχτα και ο εργασιακός μεσαίωνας να ξαναζωντανεύει και να επιβάλλεται με συνοπτικές διαδικασίες!!
·  Το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων να είναι ένα ενιαίο φτωχολόγιο!!
·  Η υπό κατάρρευση Δημόσια διοίκηση, να οδεύει ολοταχώς προς πλήρη διάλυση!!
·  Οι φοροεισπρακτικοί και οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί με πολύ χαμηλές έως μηδενικές επιδόσεις!!
·  Η φοροδιαφυγή να ζει και να βασιλεύει σε όλους τους χώρους (στον Ηλεκτρονικό τζόγο, στο παρεμπόριο, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στους ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π.).
·  Η εισφοροδιαφυγή να βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, λόγω της μαύρης εργασίας, που επικρατεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με τους αλλοδαπούς να κατέχουν την πρωτιά, με 9 στους 10 απ’ αυτούς να είναι ανασφάλιστοι!!
·  Η οικονομική ύφεση να βρίσκεται σε βαρομετρικά … οικονομικά χαμηλά …, όπου το 2010 διαμορφώθηκε στο -7% του Α.Ε.Π και στο ίδιο ποσοστό το 2011!!
·  Τα κρατικά έσοδα σε συνεχή κατιούσα πορεία λόγω της ύφεσης και της ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής!!
·  Οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους, τα δύο τελευταία χρόνια, ανέρχονται σε εξακόσιες χιλιάδες (600.000) (Μια αληθινή κοινωνική τραγωδία!!!).
·  Οι απολύσεις των εργαζομένων μέσα σε μια (1) ημέρα μετριώνται πλέον σε χιλιάδες!! Το περασμένο Νοέμβρη του 2011, είχαμε 44.000 απολύσεις (ένας πραγματικός κοινωνικός όλεθρος!!!).
          Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό των κοινωνικών ανακατάξεων και κατακριμνήσεων, όπου η μεσαία τάξη βαίνει προς εξαφάνιση και ο αριθμός των νεόφτωχων αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο, οι Έλληνες πλέον έπαυσαν να ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ, έπαυσαν να ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ, έπαυσαν να ΕΛΠΙΖΟΥΝ!!!
          Για το χειμαζόμενο και δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!!!               
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την πατρίδα μας, που θα δώσει άμεση ώθηση στην ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πλούτο για τη χώρα μας.
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από ένα δίκαιο και μόνιμο φορολογικό σύστημα, με συντελεστές που θα διέπονται από αίσθημα δικαιοσύνης και θα είναι ελκυστικοί από τους ντόπιους και ξένους επενδυτές.
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από την οριστική πάταξη της φοροδιαφυγής στους χώρους του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου καυσίμων, του ηλεκτρονικού τζόγου και σε όλους τους άλλους χώρους κάθε παράνομης συναλλαγής, για την ανεύρεση οικονομικών ισοδυνάμων, που θα αποτρέψουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από τη δημιουργία σώματος ΦΟΡΟΡΑΜΠΟ ελεγκτών, που θα διασχίζουν τους εμπορικούς δρόμους, τις εθνικές οδούς, τους κάμπους και όλους τους εργασιακούς χώρους, με ένα και μοναδικό στόχο: Ούτε μια συναλλαγή χωρίς απόδειξη, ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη!!!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από το πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν εντός και εκτός της Ελλάδας, οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, μέχρι να εξοφλήσουν τα τεράστια ποσά που οφείλουν!!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από μια διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, για την φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών, που έχουν εξάγει παράνομα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, σε τράπεζες της Ελβετίας!!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από τον εκσυγχρονισμό της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας μας και την στροφή δεκάδων χιλιάδων ανέργων νέων μας, προς τους παραγωγικούς αυτούς τομείς!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από τη δημιουργία ενός κρατικού Μηχανισμού Ελέγχου των τιμών, όπου θα παρεμβαίνει με αυστηρές κυρώσεις στις περιπτώσεις δημιουργίας Καρτέλ και στις αισχροκερδείς επιδιώξεις των μεσαζόντων που αποβαίνουν σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή!!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από την άμεση εξόρυξη υδρογονανθράκων, που θα μας οδηγήσουν στην έκδοση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, με βάσει τα προσδοκώμενα κέρδη, από τα ευρεθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, με αποτέλεσμα την γρήγορη μείωση του τεράστιου Δημόσιου χρέους μας!!
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: μέσα, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και ιδιαίτερα από την ανεξάντλητη πηγή :ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ!!! για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος!!!
          Τέλος
·  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ, μέσα από το μόνοιασμα και τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, με ένα και μοναδικό στόχο: Τη σωτηρία της αγαπημένης μας πατρίδας, Η ΟΠΟΊΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΠΤΡΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ!!!!         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.