Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ…

ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ…

Από το:
 Θανάση Τσόκα
Μαθηματικό – Ερευνητή
e-mail:tsokasmath@gmail.com

Επειδή τα δεινά, που υφίσταται, εδώ και τρία χρόνια, ο Ελληνικός λαός από την απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική, είναι πάνω από κάθε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και επειδή ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης καλά κρατεί, αισθάνομαι την εσωτερική ανάγκη, σ’ αυτήν τη δημόσια παρέμβασή μου, να απευθυνθώ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ, και μέσα από ένα αυθόρμητο αλλά αγωνιώδες ξέσπασμα μου, να τους πω τα εξής:
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που την οδηγείτε;
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών (2010 – 2013) εφαρμόσατε με το πλέον ανελέητο τρόπο, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, φέρνοντας έτσι: τα πάνω κάτω στην Ελληνική κοινωνία!!! 
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών, διαπράξατε το πιο φρικτό οικονομικό έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, μειώνοντας από τη μία μεριά, σε δραματικά επίπεδα, τους μισθούς και τις συντάξεις και αυξάνοντας από την άλλη μεριά, τους φόρους, τα χαράτσια, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και τις τιμές των βασικών αγαθών!!!
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών, έχετε οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό, επτακόσιες χιλιάδες (700.000) μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απευθύνουν τις υπηρεσίες τους και τα προϊόντα τους προς τους Έλληνες καταναλωτές, των οποίων την αγοραστική δύναμη, την έχετε δυστυχώς εκμηδενίσει!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ, που την οδηγείτε;
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών, με τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίσατε, αναβιώσατε τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα, με πολύ φθηνά εργατικά χέρια, με πολύ φθηνούς επιστήμονες με μαύρη εργασία, με εκτεταμένη ημιαπασχόληση και με ατομικές εργασιακές συμβάσεις!!!
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών, εξ αιτίας της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής σας, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας πενταπλασιάστηκε (σε απόλυτους αριθμούς) και η ανεργία στους νέους μας, έχει ξεπεράσει το 60%!!!
·     Όταν, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών, η αξία τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας έχει κατακρημνιστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής σας!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που την οδηγείτε;
·     Όταν, τη στιγμή που μειώσατε μισθούς και συντάξεις σε τόσο χαμηλά επίπεδα, δεν είχατε την πολιτική γενναιότητα να μειώσετε ανάλογα και τους δικούς σας μισθούς, ώστε με αυτό τον τρόπο, να περάσετε το μήνυμα προς όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες ότι: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ!!!
·     Όταν, η υπογεννητικότητα στη χώρα μας, τείνει να πάρει διαστάσεις Εθνικής συρρίκνωσης, εσείς καταργήσατε την τιμητική σύνταξη των 100 ευρώ από την ηρωική Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα, τα δε επιδόματα για τις πολύτεκνες οικογένειες που θεσπίσατε, δεν αρκούν ούτε για ένα κουλουράκι ημερησίως, στο κάθε παιδί!!!
·     Όταν, ο Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης κος Κυριάκος Μητσοτάκης, για να πετύχει το απαιτούμενο (από τους μνημονιακούς νόμους) αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα, θέτει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, με εντελώς αυθαίρετο, οριζόντιο και αντισυνταγματικό τρόπο, χωρίς να έχει προχωρήσει σε μια στοιχειώδη αξιολόγηση, των θυμάτων του!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ, που την οδηγείτε;
·     Όταν, από τη μια μεριά εξαθλιώνεται συνεχώς τον Ελληνικό λαό για να είναι (όπως μας λέτε) ΣΥΝΕΠΗΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και από την άλλη μεριά σιωπάτε υποτακτικά και ΔΕΝ ΥΨΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, προς τη σιδηρά Γερμανίδα καγκελάριο, υπενθυμίζοντας της ότι, η κραταιά πλέον πατρίδα της, η Ενιαία Γερμανία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και δεν μας έχει ακόμη αποπληρώσει ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!!
·       Όταν, η μια μετά την άλλη από τις μεγάλες επιχειρήσεις (ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΦΑΓΕ κ.λ.π.) μεταφέρουν τις έδρες τους ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εξ αιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΘΕΑΤΕΣ και δεν προχωράτε στη δημιουργία μιάς Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε.) στο χρηματοφυλάκιο της οποίας να μεταβιβάσετε όλη την ακίνητη δημόσια περιουσία, ώστε η εν λόγω τράπεζα να έχει ΥΨΗΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!!!, και με αυτό τον τρόπο να λυθεί μιά για πάντα το πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα μας και τα επιτόκια δανεισμού προς τις επιχειρήσεις να είναι ανάλογα των ευρωπαϊκών και όχι πολλαπλάσια που είναι σήμερα!!!
·       Όταν, ο πραγματικός αριθμός των ανέργων στη χώρα μας, έχει φθάσει τα δύο (2) εκατομμύρια και αυτά τα εκατομμύρια των ανέργων ψάχνουν εναγωνίως δουλειά, ΕΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΜΑΣ, με φτηνό ρεύμα, φτηνό πετρέλαιο, φτηνά λιπάσματα, φτηνές ζωοτροφές και με ΑΡΩΓΟ την Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε.) να στρέψετε ένα μεγάλο μέρος των ανέργων, προς ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που την οδηγείτε;
·       Όταν, το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων έχει ξεπεράσει τα τρία (3) δισεκατομμύρια ευρώ, εξ αιτίας της υψηλής ανεργίας, της μαύρης εργασίας, της εκτεταμένης ημιαπασχόλησης και της αδυναμίας εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να πληρώσουν τις εισφορές τους προς τα ταμεία και ΟΣΟΝΟΥΠΩ, θα έχουμε πάλι μειώσεις στις επικουρικές και στις βασικές συντάξεις!!!
·       Όταν, τα φορολογικά νομοσχέδια τα αλλάζετε σαν τα πουκάμισα και δεν έχετε μία δίκαιη και σταθερή φορολογική πολιτική δεκαετούς τουλάχιστον διάρκειας, πώς να προσδοκάμε επενδύσεις από ντόπιους και ξένους επενδυτές!!!
·       Όταν, επί πολλά χρόνια ακόμη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών θα βρίσκεται σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της μνημονιακής ρήτρας, που απαγορεύει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, οπότε οι επτακόσιες χιλιάδες (700.000) μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω τις συνεχούς μειωμένης ζήτησης, θα αργοπεθαίνουν και θα κλείνουν κατά δεκάδες χιλιάδες με την εκατόμβη των ανέργων να αυξάνεται διαρκώς!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που οδηγείτε ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;
·       Όταν, με τη συνεχή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων, τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι της χώρας μας, τείνετε να τα καταντήσετε Ι.Ε.Κ της Ευρώπης!!!
·       Όταν, τις πρώτες και τις πιο ευαίσθητες βαθμίδες της Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο) τις έχετε εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού, με αποτέλεσμα 7 στους 10 μαθητές που εγγράφονται στο Λύκειο,  είναι πολύ αδύνατοι στα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική κ.λ.π.)!!!
·       Όταν, από τα Λύκεια καταργήσατε ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ενώ γνωρίζετε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, είναι αδύνατοι στα περισσότερα εκ των βασικών μαθημάτων!!!  
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που οδηγείτε ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;
·       Όταν, κυριολεκτικά πυροβολείτε τους αδύνατους μαθητές των Λυκείων, υποχρεώνοντάς τους, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αναλυτικών προγραμμάτων, πολύ υψηλών προδιαγραφών!!!
·       Όταν, τρομοκρατείτε τους μαθητές μας, στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με σκληρά και απείρου δυσκολίας θέματα, τα οποία οι σεβαστοί και αγαπητοί συνάδελφοί μου, για να τα επιλύσουν, συναθροίζονται σε ομάδες!!!
·       Όταν, οι αριστούχοι μαθητές των Λυκείων μας, δεν τολμούν να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, εάν δεν έχουν περάσει το κατώφλι των φροντιστηρίων, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, επιτελούν σπουδαίο Εκπαιδευτικό έργο, αλλά με το αζημίωτο!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που οδηγείτε ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;
·       Όταν, ξεκινάτε τις μεταρρυθμίσεις από το Λύκειο, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, οπότε είναι επιβεβλημένο οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινούν από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το Νηπιαγωγείο – από το Δημοτικό – από το Γυμνάσιο) ώστε οι μικροί μαθητές στο σύνολο τους, να αποκτούν με άρτιο τρόπο, τις βασικές γνώσεις και κατόπιν να ακολουθούν οι μεταρρυθμίσεις στις ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που οδηγείτε ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;
·       Όταν, έχετε παύσει πλέον, να διαπαιδαγωγείτε την Ελληνική νεολαία μας, με Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση, διαπαιδαγώγηση που την επιβάλει το άρθρο 16 παράγραφος 2, του συντάγματός μας!!!
·       Όταν, με τα αναλυτικά προγράμματά σας, κρατάτε μακρυά τη μαθητιώσα νεολαία μας, από την υπερτάτου σοφίας και υπερτάτου κάλους, διδασκαλία ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, μια διδασκαλία πλημμυρισμένη από υπέρτατες ρήσεις και υπερβάσεις, μια διδασκαλία περιέχουσα ρήσεις σαν αυτές: «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της Γης», «Αγαπάτε αλλήλους», «Αγαπάτε τους εχθρούς ημών», Ευλογείτε τους καταρωμένους ημάς» κ.λ.π.!!!
ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, σας ερωτώ: που οδηγείτε ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;
·       Όταν, σε επαίσχυντο βιβλίο του Δημοτικού σχολείου ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ κατά ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, στους δρόμους των πόλεων μας, τη διακωμωδούν με την περιπαικτική φράση: «ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΕΠΙΤΑΦΙΟ!!». Η δε επιστροφή ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ στο προαύλιο των Ναών μας και το πέρασμα των πιστών κάτω από το ΕΠΙΤΑΦΙΟ, διακωμωδείται από το εν λόγω επαίσχυντο βιβλίο με την εξής απαράδεκτη φράση: «Οι άνθρωποι περνάνε κάτω από το επιτάφιο, όπως: περνά – περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα παιδόπουλα!!».
·       ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Το σκάφος της ευλογημένης χώρας μας, με τον τρόπο που το οδηγείτε, θα βυθιστεί δυστυχώς ΑΥΤΑΝΔΡΟ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!
ΥΨΩΣΤΕ ΟΛΙΓΟΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ζητήστε και απαιτήστε από τη σιδηρά καγκελάριο κα Μέρκελ, να μας ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!, με το οποίο θα επιλύσουμε γρήγορα, όλα τα τεράστια οικονομικά μας προβλήματα!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ζητήστε και απαιτήστε από την κα Μέρκελ ένα ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ για τη χώρα μας, εάν η σιδηρά καγκελάριος, αρνηθεί να μας επιστρέψει ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, που μας πήρε με το έτσι θέλω, η χώρα της!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: δημιουργήστε την Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων, όπου τα πρώτα χρήματα του χρηματοφυλακίου της, να είναι τα χρήματα από το ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: στρέψατε ένα μεγάλο μέρος από τα εκατομμύρια των ανέργων μας προς τον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: επιταχύνετε τις διαδικασίες για την εξόρυξη των τεράστιων ποσοτήτων υδρογονανθράκων, που επί αιώνες και αιώνες ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ υπό την Ελληνική γή.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ: επενδύστε ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ξεκινήστε τις μεταρρυθμίσεις από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, θεσπίστε επιτέλους ένα ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΤΟ ΠΑΙΔΟΣΗΜΟ), που θα επιβαρύνει ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Καλλιεργήστε στα Ελληνόπουλα μας, Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση, όπως το σύνταγμά μας το επιτάσσει!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: φέρτε τους νέους μας κοντά ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΚΑΛΟΥΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ!!!
Αξιότιμοι κύριοι: Εσείς που κυβερνάτε αυτήν την ευλογημένη χώρα, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αλλάξτε ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ και επιτέλους!!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!! Γιατί, για την αγαπημένη και ευλογημένη χώρα μας:
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.