Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ!!

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ!!

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Διάβασα με τη δέουσα προσοχή το άρθρο σας στην καθημερινή της Κυριακής 16-6-2013,  στο οποίο εκθέτετε τους λόγους, που σας οδήγησαν, στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μετά την ανάγνωση του εν λόγω άρθρου σας, δύο ήταν τα συναισθήματα που ένιωσα μέσα μου: Το συναίσθημα της θλίψης και το συναίσθημα της απογοήτευσης!!
Έρχομαι δε, ευθύς αμέσως, να σας εκθέσω τους λόγους, που εδημιούργησαν αυτά τα δύο αρνητικά συναισθήματά μου.
Ι) Θα περίμενε κανείς, κύριε Πρωθυπουργέ, ο γραπτός δημόσιος λόγος σας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, να ήταν μεστός επιχειρημάτων, δια των οποίων και ο πλέον δύσπιστος αναγνώστης, θα συμφωνούσε για την ορθότητα αυτής της πολιτικής σας πράξης. Κάτι τέτοιο όμως, στο εν λόγω άρθρο σας, δεν διαπίστωσε η ταπεινότητά μου!!   
ΙΙ) Θα περίμενε κανείς, κύριε Πρωθυπουργέ, ο γραπτός δημόσιος λόγος σας, για την αμαρτωλή ΕΡΤ (όπως εσείς την ονομάσατε) να ήταν εμπλουτισμένος με συγκεκριμένα στοιχεία, δια των οποίων θα μας αποκαλύπτατε με σαφή τρόπο τις διεφθαρμένες εστίες, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Κάτι τέτοιο όμως, η ταπεινότητα μου, ξανά δεν διεπίστωσε!!
ΙΙΙ) Θα περίμενε κανείς, κύριε Πρωθυπουργέ, ο γραπτός δημόσιος λόγος σας, να ήταν εμπλουτισμένος με συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία θα μας αποκαλύπτατε με σαφή τρόπο, ότι συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτυ της λεηλασίας της ΕΡΤ. Κάτι τέτοιο όμως με ΘΛΙΨΗ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, σας λέγω, ότι δεν διεπίστωσα για άλλη μια φορά!!
Αντίθετα και ο πλέον επιεικής αναγνώστης του άρθρου σας, ευκόλως μπορεί να καταμαρτυρήσει ότι, η αναφορά σας στο ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, διανθίζεται από γενικές και αόριστες φράσεις όπως οι παρακάτω:
·     «κραυγαλέα προπύργια αδιαφάνειας και σπατάλης»
·     «ολοφάνερα κάστρα της σπατάλης»
·     «κυκλώματα που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, χωρίς να την υπηρετούν»
·     «προπύργια και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς»
Όμως ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν περιγράφεται με τέτοιες γενικές και αόριστες φράσεις! Γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!! Κύριε Πρωθυπουργέ!! και η ταπεινότητα μου σας το αποκαλύπτει ευθύς αμέσως. Σ’ αυτό συμμετείχαν:   
·     Οι εκάστοτε διορισμένες διοικήσεις της ΕΡΤ και
·     Μία μικρή μειοψηφία επίορκων συνδικαλιστών και δημοσιογράφων της.
Το δε πάζλ της σπατάλης και της ρουσφετολογίας στην ΕΡΤ, έρχονταν να το συμπληρώσουν, οι εκάστοτε Υπουργοί Τύπου, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος!!!
Από την άλλη μεριά, έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι οποίοι δεν είχαν καμμία συμμετοχή, και δεν φέρουν καμμία ευθύνη για τα όσα όργια σπατάλης, ελάμβαναν χώρα μέσα στους κόλπους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Εδώ δράττομαι της ευκαιρίας να σας υπενθυμίσω, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα) ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ στη «μεγάλη συντεχνία» των προνομιούχων και των βολεμένων (όπως εσείς τους χαρακτηρίσατε στο άρθρο σας) γιατί μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (φτωχολογίου), οι μισθοί τους, έχουν μειωθεί κατά 40% έως και 50%!!!
Προνομιούχοι και βολεμένοι, στην ΕΡΤ, κύριε Πρωθυπουργέ μου, ήταν  ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ, με υψηλότατες αποδοχές!!! Προνομιούχος και βολεμένη, κύριε Πρωθυπουργέ μου, ήταν η κυρία εξ Αλιβερίου Ευβοίας, η οποία τοποθετήθηκε από τον κον Κεδίκογλου (σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στην ΕΡΤ) σε θέση συμβούλου, με μηνιαίες αποδοχές 3.500 €!!!
Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η ΕΡΤ Α.Ε., παρά το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που γινόταν σ’ αυτήν, το 2012 ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΛΛΕΙΜΑ!!
Μάλιστα το πεντάμηνο του 2013 η ΕΡΤ Α.Ε είχε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 40 εκατομμύρια ευρώ!!
Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά, στις μεγάλες μειώσεις που υπέστησαν οι μισθοί της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της.
Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα στην πολύπαθη  ΕΡΤ, έρχεστε, εσείς κύριε Πρωθυπουργέ και αντί να Προχωρήσετε στην άμεση εξυγίανση και αναδιάρθρωση της, πετώντας έξω όλα τα τρωκτικά της και εξαφανίζοντας το ρουσφετολογικό πάρτυ προσλήψεων σ’ αυτήν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ προχωρήσετε με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (δια της μεθόδου: ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ; ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!!) οδηγώντας έτσι 2.500 αθώους εργαζόμενους στην ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!
Βεβαίως για την κριτική που σας ασκώ, ως προς το κλείσιμο της ΕΡΤ, θα μπορούσατε να προβάλετε το επιχείρημα ότι με ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ, η εξυγίανση και η αναδιάρθρωση της, δεν θα είχε αίσιο τέλος, εξ’ αιτίας των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Όμως στο επιχείρημα σας αυτό, έρχομαι, να σας προβάλω το δικό μου αντιεπιχείρημα που είναι το εξής:
Να προχωρούσατε με ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΕΡΤ, στα παρακάτω ριζοσπαστικά μέτρα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της (και να είστε βέβαιος ότι θα βρισκόταν στο πλευρό σας, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης).  
1) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να καταργούσατε την σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ και η νέα διοίκηση της ΕΡΤ να προέκυπτε μετά από έγκριση ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
2) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να στέλνατε σπίτι τους (απολύοντας τους) ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ προσελήφθησαν στην ΕΡΤ με ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (πάνω από το ενιαίο μισθολόγιο).
3) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να στέλνατε σπίτι τους (απολύοντας τους) όλους τους αργόμισθους δημοσιογράφους της ΕΡΤ (που δεν θα σας ήταν δύσκολο για να τους εντοπίσετε).
4) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να στέλνατε σπίτι τους (απολύοντας τους) όσους από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προσκόμισαν ψευδή στοιχεία για να πετύχουν την νομιμοποίησή τους με το νόμο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
5) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να στέλνατε σπίτι τους (απολύοντάς τους), όσους από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις είχαν χαρακτηριστεί επίορκοι.
6) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να θέτατε τέρμα στους διπλοθεσίτες και πολυθεσίτες δημοσιογράφους της ΕΡΤ.
7) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να σταματούσατε άμεσα όλες τις εκπομπές «μεγαλοδημοσιογράφων» με υψηλές ετήσιες αποδοχές και στη θέση τους να δημιουργούσατε εκπομπές παρόμοιες με τις αξιολογότατες εκπομπές: «Λαβύρινθος», «Αληθινά σενάρια», Εξάντας κ.λ.π όπου οι παρουσιαστές τους αμείβοντο με 1.700€ μηνιαίως!!!
8) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να βάζατε τέρμα στις εικονικές υπερωρίες αφού θα ετίθετο εκτός ΕΡΤ οποίος ενέπιπτε σε τέτοιου είδους «κολάσιμες» πράξεις!!
9) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να υποχρεωνόταν η διοίκηση της ΕΡΤ στο τέλος κάθε οικονομικού έτους να δίνει λόγο στην αρμόδιο διακομματική επιτροπή της Βουλής, καταθέτοντας σ’ αυτήν λεπτομερειακή Έκθεση των Οικονομικών της πεπραγμένων με όλα τα απαραίτητα παραστατικά στοιχεία. 
   10) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να χαρακτηριζόταν κολάσιμη κάθε παρέμβαση Πολιτικού παράγοντα προς το δημοσιογραφικό έργο των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ώστε η ΕΡΤ να καθίστατο ένας πραγματικά ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.
Και 11) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να βάζατε ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, θεσπίζοντας νόμο, βάσει του οποίου όλες οι προσλήψεις στην ΕΡΤ από τούδε και στο εξής, θα γίνονταν, μόνο μέσω του ΑΣΕΠ!!!
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Εάν, αντί του δρόμου της μαύρης οθόνης της ΕΡΤ, ακολουθούσατε το δρόμο της ριζικής εξυγίανσης της, εφαρμόζοντας ριζοσπαστικά μέτρα σαν τα παραπάνω, είμαι βέβαιος ότι θα τυγχάνατε της ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ τόσο των εργαζομένων της ΕΡΤ, όσο και του Ελληνικού λαού!! Εσείς, όμως, ακολουθήσατε δυστυχώς το δρόμο της μαύρης οθόνης, διότι άλλα πράγματα βασάνιζαν, μέρα – νύχτα, το μυαλό σας!!
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το τελευταίο διάστημα, αναζητούσατε εναγωνίως ΜΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ την οποίαν θα θυσιάζατε ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ για να εξασφαλίζατε 2000 απολύσεις δημοσίων υπάλληλων!!
Και αυτή Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ που βρήκατε, ήταν η ΕΡΤ Α.Ε.!!!
Την κλείσατε λοιπόν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και γεμίσατε έτσι ΤΟ ΠΙΑΤΟ του αδηφάγου κου Τόμσεν με 2.500 απολύσεις, αθώων εργαζομένων !!
Και δυστυχώς ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ αυτή των 2.500 αθώων εργαζομένων την ονομάσατε ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!!!
Τέλος: Με τις τόσες και τόσες ανθρωποθυσίες με τις τόσες και τόσες αυτοκτονίες απελπισμένων συμπολιτών μας και με τις τόσες και τόσες στερήσεις που υφίσταται ο Ελληνικός λαός εξ’ αιτίας ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που εφαρμόζετε, διερωτώμαι, κύριε Πρωθυπουργέ μου, εάν το Μαξιλάρι του ύπνου σας είναι και το πιο μαλακό!!!
Γιατί, κατά τον Βίκτωρα Ουγκώ, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ μου, ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ!!!            
       
         


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.