Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


 

                                               Από το:

                                                 Θανάση Τσόκα

                                                       Μαθηματικό – Ερευνητή

                                                  e-mail: tsokasmath@gmail.com

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Πριν προχωρήσω στην παρουσίαση των θέσεων μου και των προτάσεων μου, με τις οποίες ευελπιστώ ότι θα συμβάλω και εγώ κατ’ ελάχιστον, στο δύσκολο και τιτάνιο αγώνα που δίνεται, ενάντια στους αδυσώπητους και αδίστακτους οικονομικούς κατακτητές μας, θα ήθελα, ως Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός, να αναφερθώ στον ‘’αιματοκρίτη πίστεως σας’’, όπως αυτός καταγράφτηκε με το πιο επίσημο τρόπο, στην ορκωμοσία σας, ως Πρωθυπουργού της Χώρας μας. Οτιδήποτε δε, σας πω, δια τον ‘’αιματοκρίτη πίστεώς σας’’, θα το κάνω με σεβασμό και αγάπη προς το πρόσωπό σας!!!

Επίσης με τιμιότητα, ειλικρίνεια και ευθύτητα θα σας επισημάνω τους κινδύνους που διατρέχει ένα Έθνος όταν απ’ αυτό λείπει η αγάπη προς την πατρίδα και η πίστη προς τη θρησκεία του.

Ο μεγάλος ήρωας του 1821, στρατηγός Μακρυγιάννης στο πρόσωπο του οποίου εκπροσωπείται με το καλύτερο τρόπο η ρωμιοσύνη, έλεγε:

«χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα κα πίστη εις την θρησκεία τους, ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Κύριε Πρωθυπουργέ

Το ότι, το Ελληνικό Έθνος, κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ και το ότι, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη τόσο την Εθνική όσο και την θρησκευτική τους ταυτότητα, οφείλετο σε δυο λόγους:

 1. Στη βαθειά πίστη τους, προς τον ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!
  Και
 2. Στην επικράτηση μέσα στη ψυχή τους, του γεγονότος ότι: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ αποτελούν ένα ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ με άρρηκτους δεσμούς!!!

Αυτή δε, η βαθειά πίστη ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ ΑΓΙΑΝ ΤΡΙΑΔΑ και η βαθειά πεποίθηση ότι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ έχουν άρρηκτους δεσμούς μεταξύ τους, διακατείχε τόσο τον απλό λαό όσο και τις επιφανείς προσωπικότητες, τους αγωνιστές και τους ιστορικούς της εποχής εκείνης.

Δια του λόγου το αληθές, θα σας αναφέρω κύριε Πρωθυπουργέ, μερικές αυτούσιες ρήσεις, επιφανών προσώπων, αγωνιστών και ιστορικών, που έζησαν και μεγαλούργησαν, στους δύσκολους χρόνους της τουρκοκρατίας:

 • «Αφού ο Θεός υπέγραψε την Ελευθερία της Ελλάδος, δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του» (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)
 • «Η ημέρα (της επανάστασης), την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε…δια να λάμψει πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς…την ελευθερία της…. Ό,τι και αν εκάμαμεν ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Πρόνοιας» (Άνθιμος Γαζής)
 • «Το όνομα της Ελλάδος, άνευ του Χριστιανισμού, ίσως δεν ήθελεν υπάρχει σήμερον» (Σπυρίδων Ζαμπέλιος, Ιστορικός)
 • «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώσει την αυτονομία του γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος αλλά και υπέρ πίστεως» (Αδαμάντιος Κοραής)
 • «Ελάτε μ’ ένα ζήλο σ’ ετούτον τον καιρό, να κάμωμεν τον όρκο επάνω στον Σταυρόν» (Ρήγας Φερραίος. Θούριος)

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ  

Στο σημείο αυτό θεωρώ επιβεβλημένο να σας αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό.

Στο υπόδουλο Ελληνικό Έθνος, το κράτος ήταν παντελώς ανύπαρκτο και κρατικοί οικονομικοί πόροι δεν υφίσταντο.

Έτσι, στο χώρο, της τότε πάμφτωχης Παιδείας, στα κατώτερα και ανώτερα σχολεία, χρέη δασκάλου (χωρίς αμοιβή) επιτελούσαν οι ιερείς και ιερομόναχοι!!!

Για βιβλία δε, στα κατώτερα και ανώτερα σχολεία, χρησιμοποιούσαν ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Αγία Γραφή, βιβλία των ιεροψαλτών κ.λ.π.)

Ως εκ τούτου, ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ήταν πάμφτωχη σε υποδομή, πάμπλουτη όμως, από Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη!!!, δηλαδή Η ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ήταν ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!!!

Με μια τέτοια ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ:

 • Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, μαθαίνανε την Ελληνική γλώσσα!!!
 • Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από τα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, με τους ευσεβείς δασκάλους τους (Ιερείς και Ιερομονάχους) μιλούσαν για ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ και μιλούσαν ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!!!
 • Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, αποθήκευαν στα νεανικά μυαλά τους, ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Με μια τέτοια ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές της σκλαβωμένης Ελλάδας.

Και όταν ήρθε η ευλογημένη αυτή ώρα του ξεσηκωμού, το φρόνημα των Ελλήνων (Εθνικό και θρησκευτικό) χάρις στην Ελληνοχριστιανική παιδεία τους, βρίσκονταν σε απαράμιλλα ύψη!!!

 • Οι αγωνιστές του 1821, πολεμούσαν και υπέρ πατρίδος και υπέρ πίστεως !!! 
 • Οι αγωνιστές του 1821, εφορμούσαν κατά των Οθωμανικών στρατευμάτων με ακαταμάχητο και φλογερό πάθος αναφωνώντας τα εξής: «ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ !!!»
 • Οι αγωνιστές του 1821, στις Εθνοσυνελεύσεις, τις αποφάσεις τις έπαιρναν, ξεκινώντας πάντα με τη φράση: «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ!!!».

Έτσι λοιπόν, Αξιότιμε  κύριε Πρωθυπουργέ μου, οι ηρωικοί πρόγονοί μας, του 1821, με εφαλτήριο και κινητήρια δύναμη την Ελληνοχριστιανική παιδεία, ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, κατόρθωσαν να ελευθερωθούν από τον Οθωμανικό ζυγό και να μας παραδώσουν, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

Σ’ αυτήν τη σημερινή Ελλάδα με τη σφραγίδα της Ορθοδοξίας, που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, ως παρακαταθήκη, ήλθατε εσείς Πρωθυπουργέ μου και αρνηθήκατε να δώσετε ΟΡΚΟΝ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ!!!

Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός αυτής της ευλογημένης χώρας, που με το πιο επίσημο τρόπο, ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ, δηλώνει ότι, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!

Γι’ αυτόν, τον αρνητικό ‘’αιματοκρίτη πίστεώς σας’’  αισθάνομαι την ανάγκη, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ μου, να σας κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις:

 1. Πιστεύετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι: χωρίς τη βαθειά πίστη τους προς ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και χωρίς τη βαθειά πεποίθησή τους, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ αποτελούν ένα ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ, οι ηρωικοί πρόγονοί μας, το 1821, θα είχαν απαλλαγεί από τα δεσμά του Τούρκου κατακτητή;
 2. Πιστεύετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι: χωρίς υψηλό αιματοκρίτη πίστεως, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ και χωρίς αγάπη και αφοσίωση προς την πατρίδα – ΕΛΛΑΔΑ, οι φαντάροι μας, το 1940, στα αλβανικά βουνά, με τα πάμφτωχα πολεμικά μέσα που είχαν στην διάθεσή τους, θα κατανικούσαν τις ιταλικές στρατιές του Μουσολίνι;   
 3. Γνωρίζετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι: οι Τούρκοι γείτονές μας, δεν έχουν παύσει να διεκδικούν Ελληνικά εδάφη, όπως τη Θράκη μας, το Αιγαίο μας, την Ελληνική ΑΟΖ μας, διαπαιδαγωγώντας μέσα από τα σχολικά εγχειρίδιά τους, της Τουρκική Νεολαία με Εθνικιστικό και Ισλαμικό φανατισμό;
 4. Γνωρίζετε, κύριε Πρωθυπουργέ ότι: το φρόνημα, τόσο το Εθνικό όσο και το θρησκευτικό της Τούρκικης νεολαίας, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, σε σχέση με το Εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα της Ελληνικής νεολαίας μας, όπου τα τελευταία χρόνια μέσα στα σχολεία μας, ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός καλά κρατούν;
 5. Γνωρίζετε, κύριε Πρωθυπουργέ ότι: Βάσει του άρθρου 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος, η πολιτεία υποχρεούται να διαπαιδαγωγεί την Ελληνική νεολαία με Εθνική και θρησκευτική συνείδηση και εσείς που αποτελείται την κεφαλή της πολιτείας, πράξατε το αντίθετο, δια του πολιτικού όρκου σας;

Αξιοσέβαστε κύριε Πρωθυπουργέ μου!!!

Ως Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός,  σας δηλώνω με κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, ότι:

Οι προηγούμενοι από εσάς Πρωθυπουργοί, αυτής της ευλογημένης χώρας, μπορεί να ευθύνονται για την οικονομική πτώχευση της, εσείς Πρωθυπουργέ μου, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, πολύ φοβάμαι ότι πάτε να οδηγήσετε το Ελληνικό Έθνος, σε πτώχευση πίστεως!!! Και πρέπει να γνωρίζετε ότι, μια οικονομική πτώχευση έρχεται και παρέρχεται, σε αντίθεση με την πτώχευση πίστεως, η οποία όταν έλθει, παραμένει και είναι δυστυχώς παντοτινή !!!

Όμως, στο πρόσωπό σας, βλέποντας μια καλοπροαίρετη διάθεση και ένα ειλικρινή σεβασμό προς ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ακούγοντάς σας, να λέτε προς τον Αρχιεπίσκοπο κύριον Ιερώνυμο: «Προσευχηθείτε για μένα Μακαριώτατε το έχω ανάγκη», έχει δημιουργηθεί μέσα μου, μια κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να γίνει ΤΟ ΘΑΥΜΑ και να έλθετε ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ !!!

Γι’ αυτό από την πλευρά μου, η ταπεινότητά μου, σας προτρέπει να γίνεται κοινωνός, ενός άρθρου μου, με τίτλο: «ΕΝΑ ΡΩΜΑΙΪΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ», το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και είναι αναρτημένο και στο προσωπικό μου blog: ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Στο άρθρο μου αυτό αποκαλύπτονται τα παρακάτω συγκλονιστικά στοιχεία:    

Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για την έλευση ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (εις τον κόσμο τούτο) επέλεξε τους Αρχαίους Έλληνες και μάλιστα, κάποιους από τους Αρχαίους Έλληνες και τους μετέδωσε ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, η οποία δεν είναι άλλη απ’ αυτή την Αρχαία Ελληνική γλώσσα!!!

Αυτή λοιπόν, η θεϊκή Αρχαία Ελληνική γλώσσα (μέσω των λεξαρίθμων – έννοια που στο άρθρο μου επεξηγώ), ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ οτιδήποτε μας λέει, Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ !!!

Έτσι, επιγραμματικά σα λέγω, κύριε Πρωθυπουργέ μου, ότι: Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, μας επιβεβαιώνει (πάντα μέσω των λεξαρίθμων) τα εξής:

 1. Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!!
 2. ΤΟ ΟΝΤΩΣ ΟΝ (δηλαδή το αληθινό όν άνευ αρχής – ο αληθινός Θεός) είναι Ο ΠΑΤΗΡ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ!!!
 3. Η ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ!!!
 4. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ!!!
 5. ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ !!! καθώς και άλλες πολλές – πολλές συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις, τις οποίες στο εν λόγω άρθρο μου, παραθέτω.     

Πρωθυπουργέ μου,

Κλείνω την αναφορά μου, στον ‘’αιματοκρίτη πίστεώς σας’’, με το τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, για τις ικανότητες που πρέπει να έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Έλεγε ο Άγιος Παΐσιος:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να είναι Άγιος! Γιατί ο Άγιος έχει πολλή διάκριση, καταλαβαίνει τους ανθρώπους από χιλιόμετρα μακριά, προβλέπει τις κακοτοπιές και τις αποφεύγει και έτσι ωφελεί το σύνολο, ωφελεί την Πατρίδα!»

Και τώρα Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και στον ‘’αιματοκρίτη’’ της Εθνικής  μας Οικονομίας.

Ο  ‘’αιματοκρίτης’’ της Εθνικής  μας Οικονομίας είχε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τις κακές διακυβερνήσεις των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Το τελικό όμως κτύπημα, το δέχθηκε τα πέντε τελευταία χρόνια ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΤΡΟΪΚΑ, η οποία παίρνοντας εντολές κυρίως από το Βερολίνο και το ΔΝΤ, ικανοποίησε στο ακέραιο τις επιθυμίες τόσο του ντόπιου όσο και του ξένου οικονομικού κατεστημένου, δημιουργώντας ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ στην Ελληνική κοινωνία και ένα απίστευτο εργασιακό μεσαίωνα στον Ιδιωτικό τομέα!!!

Πρέπει να γνωρίζετε, Πρωθυπουργέ μου, ότι: Στις χώρες όπου εγκαταστάθηκε η Τρόικα, όπως την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, η δημοσιονομική προσαρμογή που εφάρμοσε ήταν ανάλογη με το πλούτο (επίγειο και υπόγειο) της κάθε χώρας.

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος:

Στις χώρες με μεγάλο πλούτο (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος) εφήρμοσε σκληρή και ανελέητη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ στις χώρες, χωρίς μεγάλο πλούτο (όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία) εφήρμοσε ήπια δημοσιονομική προσαρμογή!!!

Το Βερολίνο, στην ηρωική Κύπρο μας, βλέποντας από τη μια μεριά, τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και από την άλλη μεριά τις καταθέσεις των Ρώσων μεγιστάνων και όχι μόνο, να ρέουν άφθονες προς τις κυπριακές τράπεζες, απεφάσισε να πτωχεύσει την Κύπρο μας!!!!

Έτσι, το Βερολίνο, κούρεψε τις καταθέσεις των Κυπριακών τραπεζών, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι: το σύνολο των καταθέσεων είναι δυσανάλογο με το ΑΕΠ της Κύπρου και επίσης ότι: το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυριών στην Κυπριακή δημοκρατία, ανέρχεται στο 300% του ΑΕΠ της.

Όμως, το Βερολίνο ξέχασε… να κουρέψει και τις καταθέσεις των τραπεζών του Λουξεμβούργου, όπου το σύνολο των καταθέσεων είναι υπερβολικά δυσανάλογο με το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου και το ιδιωτικό χρέος, των επιχειρήσεων , των τραπεζών και των νοικοκυριών στο κράτος του Λουξεμβούργου ανέρχεται στο αστρονομικό ποσοστό των τρισήμισυ χιλιάδων τοις εκατό (3.500%) του ΑΕΠ του!!!

Μια τέτοια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των δυο κρατών Κύπρου και Λουξεμβούργου, οφείλεται στο εξής γεγονός: Η Κύπρος μας, έχει την ΄΄ατυχία΄΄ στο υπέδαφός της να υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, ενώ το Λουξεμβούργο έχει την ΄΄τύχη΄΄ το υπέδαφος του να στερείται ενός παρόμοιου αγαθού και επιπλέον ο Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ (πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί σειρά ετών) και σημερινός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τυγχάνει εδώ και χρόνια της εύνοιας του Βερολίνου και όχι μόνο!!!!   

Στο σημείο αυτό, Αξιοσέβαστε κύριε Πρωθυπουργέ μου θέλω να προσθέσω τα εξής για την πτώχευση της Κύπρου μας.

Το μνημόνιο εξαθλίωσης που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, αποβλέπει στη μείωση των αντιστάσεων εκ μέρους του λαού της και την επιβολή ενός σχεδίου Αναν Νου 2 με ταυτόχρονη υφαρπαγή των πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που καθεύδουν υπο την Κυπριακή γη!!!

       Το δε κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες είχε στόχο, να στρέψει τις καταθέσεις των πλούσιων Ρώσων υπηκόων και όχι μόνο, προς τις τράπεζες της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου!!!

Και από την Κύπρο μας, ας έλθουμε τώρα στην αγαπημένη μας Ελλάδα.

Στην πανέμορφη χώρα μας, το δίδυμο Μέρκελ – Σόϊμπλε, βλέποντας από τη μια μεριά τη μεγάλη δημόσια ακίνητη περιουσία των 300-400 δισεκατομμυρίων ευρώ και την αμύθητου αξίας ιδιωτική ακίνητη περιουσία και από την άλλη μεριά το υπόγειο πλούτο της χώρας μας, με τα πολύ σημαντικά και σπουδαία ορυκτά (ζεόλιθο, ουράνιο, χρυσό κ.λ.π.) και τους πλούσιους υδρογονάνθρακες που η αξία τους είναι υπερ-πολλαπλάσια του δημόσιου χρέους μας, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, να εφαρμόσει το πιο στυγνό, το πιο ανελέητο και το πιο βάρβαρο οικονομικό πρόγραμμα, γνωστό στους οικονομικούς κύκλους, ΩΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ!!!

Δια του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, Πρωθυπουργέ μου, εκμηδένισαν την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή, ‘’κατεδάφισαν’’ την εγχώρια ζήτηση, δημιουργώντας έτσι παρατεταμένη ύφεση!!, η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση έως και 70% τις αξίες της ακίνητης περιουσίας (δημόσιας και ιδιωτικής), καθώς και στην κατακρήμνιση των αξιών του Χρηματιστηρίου (όπου οι πιο πολλές μετοχές βρίσκονται σε κατάσταση εξαέρωσης!!)

Και μετά απ’ όλα αυτά, ο Κύριος Σόϊμπλε, έδινε εντολή στους τότε μνημονιακούς πρωθυπουργούς της χώρας μας, να κάνουν ‘’μεταρρυθμίσεις’’, να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, τουτέστιν ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, δια της μεθόδου των χαμηλών αξιών!!!

Έτσι, σας θυμίζω Πρωθυπουργέ μου, ότι: Η απείρου κάλους χερσόνησος του Αστέρα Βουλιαγμένης, με μόνο μια πράξη, την πράξη του πολλαπλασιασμού (όπου πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των μετοχών του Αστέρα Βουλιαγμένης επί την χαμηλή τιμή, της μιας μετοχής) ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ αντί του ευτελούς τιμήματος των 400 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Επίσης σας θυμίζω ότι, το Ελληνικό ξεπουλήθηκε δια της μεθόδου των χαμηλών αξιών με το πενιχρό ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ (όταν μόνο τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ που υπάρχουν μέσα στο χώρο του Ελληνικού, για την κατασκευή τους, κόστισαν στο Ελληνικό δημόσιο, 450 εκατομμύρια ευρώ!!!).

Αξιοσέβαστε Πρωθυπουργέ μου,

Εκεί που έχουν ποντάρει όλα τα λεφτά τους το δίδυμο Μέρκελ -  Σόϊμπλε, είναι ο αμύθητος υπόγειος πλούτος μας και ειδικότερα οι υδρογονάνθρακες μας!!!.

 ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΣΝΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, την κατατάσσει ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (4η) ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!!!

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας, Πρωθυπουργέ μου, ότι η Γερμανία δεν έχει υδρογονάνθρακες και ένα πολύ μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών, το καλύπτει με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Επομένως το δίδυμο Μέρκελ -  Σόϊμπλε με τα σατανικά σχέδια του, επιδιώκει να καταστήσει την πανέμορφη Ελλάδα μας, ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ της Γερμανίας, να καταστήσει την Ελλάδα μας ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ και τους Έλληνες εξαθλιωμένους πάροικους οι οποίοι να δουλεύουν, αντί πινακίου φακής, για τα οικονομικά συμφέροντα , της Κραταιάς Γερμανικής αυτοκρατορίας!!!

Για να δείτε, Πρωθυπουργέ μου, ότι το δίδυμο Μέρκελ -  Σόϊμπλε, έδρασε ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για να καταστρέψει και όχι για να εξυγιάνει την οικονομία μας, θα σας αναφέρω δυο παραδείγματα χωρών που μπήκαν σε καθεστώς μνημονίων ( και τώρα έχουν απαλλαγεί απ’ αυτά), την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Στη χώρα της Ιρλανδίας, όπου το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ (δηλαδή το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος) ανέρχεται στο υπερβολικό ποσοστό του 1.166% του ΑΕΠ της (ενώ στην Ελλάδα μας το εξωτερικό χρέος της ανέρχεται στο 333% του ΑΕΠ της), πήγε η Τροϊκα και εφάρμοσε μια ΗΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ!!!

Έτσι, δεν μείωσε ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ του ιρλανδού εργάτη που ήταν 1462 ευρώ (αντίθετα στην Ελλάδα, κατακρήμνισε ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ από τα 751 στα 586).

Με αυτή την ήπια δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε στην Ιρλανδία κατά την μνημονιακή περίοδο, το ΑΕΠ της Ιρλανδίας δεν μειώθηκε, αντίθετα αυξήθηκε κατά 1,7% και ο κατώτατος μισθός στην Ιρλανδία διατηρήθηκε στα 1462 ευρώ!!!

Αντίθετα στην Ελλάδα μας, με ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, το ΑΕΠ ΤΗΣ, μειώθηκε κατά 25%, επίσης ο κατώτατος μισθός έπεσε στα 586 ευρώ και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εφαρμόσθηκε ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.

Έτσι, με μια ήπια δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα της Ιρλανδίας, η οικονομία της εξυγιάνθηκε και η Ιρλανδία σήμερα είναι εκτός μνημονίου, έχει βγει στις αγορές και αναχρηματοδοτεί τις ανάγκες της!!! Την ίδια ήπια δημοσιονομική προσαρμογή εφάρμοσε η Τρόικα και στην Πορτογαλία, όπου το ΑΕΠ της, μειώθηκε μόνο κατά 1,7% και η Πορτογαλία σήμερα βρίσκεται κι’ αυτή εκτός μνημονίου και αναχρηματοδοτεί τις ανάγκες της, απ’ τις διεθνείς αγορές !!!

Ένα επιπλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις χώρες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είναι το εξής:

Και οι δύο αυτές χώρες έχουν την ‘’τύχη’’ να μην έχουν ούτε μεγάλη ακίνητη δημόσια περιουσία, ούτε πλούσια κοιτάσματα Υδρογονανθράκων!!!

Αντίθετα, η Ελλάδα μας, έχει την ‘’ατυχία’’ να έχει και μεγάλη ακίνητη δημόσια περιουσία και πλούσια κοιτάσματα Υδρογονανθράκων!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ μου θα κλείσω τη δημόσια αυτή παρέμβαση μου, προς το αξιοσέβαστο πρόσωπό σας, με μια πολύ αξιόλογη πρόταση του Ομότιμου καθηγητή οικονομίας Κου Δεβλέτογλου, που αναφέρετε στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μας.

Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Νικόλαος Δεβλετόγλου σε άρθρο του, προτείνει τα εξής: Η Νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, να επιδιώξει επειγόντως τη σύσταση Διεθνούς Συνόδου Αποτίμησης, των ζημιών που προκλήθηκαν στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία από την καταστροφική δημοσιονομική προσαρμογή, που επέβαλε η Τρόικα!!!

Η σύγκλιση μιας τέτοιας Διεθνούς Συνόδου Αποτίμησης των ζημιών, είναι ΕΦΙΚΤΗ, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Οικονομίας, κον Δεβλέτογλου.  Διότι, στην εν λόγω Σύνοδο, μπορεί να συμμετάσχουν, αναγνωρισμένοι, ανά τον κόσμο οίκοι λογιστικών αξιολογήσεων και αποτιμήσεων, που διαθέτουν προωθημένες στατιστικές μεθόδους !!!

Και ο καθηγητής Οικονομίας κος Δεβλέτογλου, καταλήγει ως εξής, στο άρθρο του:

«Εάν από το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας (το οποίο ανέρχεται σήμερα στα 320 δισεκατομμύρια ευρώ) αφαιρέσουμε το ποσό όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στην οικονομία μας και στην κοινωνία μας, από τις αδόκιμες και ζημιογόνες – πρωτοβουλίες της Τρόϊκας κατά την κρίσιμη περίοδο 2010 – 2014, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 150 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!».

         Αυτές λοιπόν, όλες τις σημαντικές επισημάνσεις του καθηγητή κου Δεβλέτογλου, εάν τις λάβει σοβαρά υπόψη της η Κυβέρνηση σας και προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση Διεθνούς Συνόδου, για να αποτιμηθούν όλες οι ζημιές, που προκάλεσε η εισβολή της Τρόικας στη χώρα μας, τότε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ θα έχει ένα ισχυρότατο χαρτί, απέναντι στους εκπροσώπους της Τρόϊκας, που κατά την ταπεινή μου άποψη, θα τους αναγκάσει να βάλουν πολύ – πολύ νερό στο κρασί τους !!!

Αξιοσέβαστε Πρωθυπουργέ μου,

Συγχωρήστε με για την ταλαιπωρία στην οποία σας έχω υποβάλλει εξ’ αιτίας του μάκρους αυτής της δημόσιας παρέμβασής μου, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω και τούτο το τελευταίο.

 • Κύριοι υπαίτιοι της μικρασιατικής καταστροφής το 1922, ήταν οι Γερμανοί
 • Κύριοι υπαίτιοι της κτηνώδους θηριωδίας εις βάρος του Ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κατοχής το 1940 ήταν οι Γερμανοί
 • Κύριοι υπαίτιοι της καταστροφής της οικονομίας μας και της εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας στο διάστημα 2010 – 2015 πάλι είναι οι Γερμανοί.

Γι’ αυτό Πρωθυπουργέ μου

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ με κάθε τρόπο στα εκβιαστικά τελεσίγραφα του αδηφάγου δίδυμου Μέρκελ -  Σόϊμπλε.

Καλέστε ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πείτε στον Αξιότιμο Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριον Σαμαρά να επανέλθει στις αρχικές του θέσεις του 2010 (της αντιμνημονιακής πολιτικής του), καλέστε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Πείτε το μεγάλο ΟΧΙ, στο δίδυμο Μέρκελ -  Σόϊμπλε, αντάξιο του ΟΧΙ που είπαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το 1940 στο Γ’ Ράιχ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΗ

Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!!!!

  

 

 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.