Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ... ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής
e-mail: tsokasmath@gmail.com

 

Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί!

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες των άρθρων μου, μέσω e-mail, μου επισημαίνουν με πολύ ευγενικό τρόπο τα εξής:

Δεν πρέπει να στέκομαι μόνο σε αναλύσεις των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, εδώ και έξι χρόνια (εξ αιτίας των επαχθών μνημονίων) αλλά να προτείνω και λύσεις – σχέδια, που θα μας οδηγήσουν έξω απ’ αυτά.

Ανταποκρινόμενος σε αυτό το κάλεσμα των φίλων αναγνωστών, απεφάσισα να σας παρουσιάσω και να το θέσω υπό την κρίση σας, ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας μας !!!

Πριν όμως προχωρήσω στην παρουσίασή του, θα μου επιτρέψετε, να σας διηγηθώ ένα οικονομικό θαύμα, που έχει να κάνει με το μικρό κράτος της Ισλανδίας των 320.000 κατοίκων!  

Σε αυτό το μικρό νησιωτικό κράτος της Βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2008, όλες οι ιδιωτικές τράπεζες του, (συνολικά 3) ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ υπό το βάρος ενός τεράστιου χρηματικού ποσού (ίσου με το 900% του ΑΕΠ), που χρωστούσαν προς τις τράπεζες της Βρετανίας και Ολλανδίας και δεν μπορούσαν να το εξυπηρετήσουν !!!

Μέσα σε μια νύχτα, το Εθνικό νόμισμα της Ισλανδίας, η ισλανδική κορόνα, καταρρέει και αυτή, χάνοντας το 85% της αξίας της, σε σχέση με το ευρώ !!! Κλείνει το χρηματιστήριο και η χώρα κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

Εθνικοποιούνται οι 3 χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες.

Ζητείται η βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το ΔΝΤ χορηγεί δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ισλανδία και επιβάλλει ένα επαχθές και εφιαλτικό μνημόνιο (όπως συνηθίζει) !!!

Ο Ισλανδικός λαός (σε αντίθεση με τον Ελληνικό λαό), ξεχύθηκε στους δρόμους, από την πρώτη στιγμή!

Επακολούθησαν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές !

Ο Πρωθυπουργός Κος Χάαρντε (που υπέγραψε το μνημόνιο) αναγκάστηκε να παραιτηθεί και η Κυβέρνηση του, να πέσει! Γίνονται εκλογές, εκλέγεται νέος Πρωθυπουργός, ο οποίος ηγείται ενός νέου Κυβερνητικού συνασπισμού!

Στο νέο Πρωθυπουργό, ασκούνται αφόρητες πιέσεις από το ΔΝΤ, ώστε να επιβάλει ένα φαρμακερό χαράτσι στον Ισλανδικό λαό, όπου: Κάθε Ισλανδός πολίτης υποχρεωνόταν να καταβάλει κάθε μήνα 100 ευρώ !!, για 15 ολόκληρα χρόνια !!! για να αποπληρωθεί ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ, που άφησαν οι τρεις ιδιωτικές χρεοκοπημένες τράπεζες, προς τις τράπεζες της Βρετανίας και της Ολλανδίας !

Μετά από απαράδεκτους απειλητικούς εκβιασμούς, όπως: ‘’ Η Ισλανδία θα γίνει η Κούβα του Ευρωπαϊκού Βορρά !!! ‘’, ‘’Η φτώχεια και η πείνα θα πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις!!! ‘’ η νέα Ισλανδική Κυβέρνηση υπέκυψε και ψήφισε το νομοσχέδιο, που επέβαλε το δηλητηριώδες χαράτσι !!!  

Όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Ισλανδικός λαός!

Ο ακαταμάχητος αυτός λαός της μικρής αυτής νησιωτικής χώρας, ξεσηκώθηκε ξανά !!!

Μέσα σε μερικές μέρες, σε μια χώρα που έχει 320.000 κατοίκους, μαζεύονται 56.000 υπογραφές, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το Μάρτιο του 2010, γίνεται το δημοψήφισμα και με ποσοστό 93%, οι πολίτες λένε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για το εξοντωτικό χαράτσι !!! και όχι στο μνημόνιο !!!

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, σεβόμενος πλήρως το θριαμβευτικό ΟΧΙ του 93% (σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό μας Κο Τσίπρα, που το ΟΧΙ του δικού μας Δημοψηφίσματος, σε μια νύχτα το μετέτρεψε σε ΝΑΙ) ΕΚΑΝΑ ΣΤΡΟΦΗ 180ο μοιρών και γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων του, το μνημόνιο, προχώρησε στις παρακάτω κυβερνητικές ενέργειες:

·         Ακύρωσε το νομοσχέδιο με το φαρμακερό χαράτσι !

·         Διέγραψε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, που όφειλαν οι τρείς ιδιωτικές Ισλανδικές τράπεζες, προς τις τράπεζες της Βρετανίας και Ολλανδίας!

·         Διέγραψε το χρέος, όσων η αξία, του ακινήτου τους, ήταν μικρότερη απ’ αυτό, που χρωστούσαν !

·         Ελάφρυνε τα χρέη, που είχαν τα Ισλανδικά νοικοκυριά προς τις τρείς ιδιωτικές τράπεζες, σε συνολικό ποσό, ίσο με το 13% του ΑΕΠ!

·         Αύξησε τους μισθούς και τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, χάρις στο νομισματικό εργαλείο που λέγεται Εθνικό Νόμισμα ! (Ισλανδική κορόνα)

·         Αύξησε τις κοινωνικές δαπάνες, δίνοντας μεγαλύτερα επιδόματα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε οικογένειες που έχουν χαμηλό εισόδημα και παιδιά !

·         Οδήγησε σε δίκη το πρώην Πρωθυπουργό Κο Χάαρντε !

·         Οδήγησε σε δίκη και 26 τραπεζίτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν με 74 χρόνια συνολικής φυλάκισης.

 

Σήμερα:

Η Ισλανδία, αυτή η μικρή νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης, που έχει μόνο: ψάρια, γεωθερμία και αλουμίνιο, αλλά ένα ηρωικό λαό που ξέρει να κάνει Ειρηνικές Επαναστάσεις και ξέρει να νικάει:

·   Έχει ξεπεράσει την κρίση!

·   Έχει ανάπτυξη 4%, τη μεγαλύτερη απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης !

·   Ο πληθωρισμός της, βρίσκεται στο 2%

·   Η ανεργία της είναι μόλις στο 3% (ενώ στη χώρα μας είναι στο 25% και ανεπισήμως στο 30%)

·   Το 2011 εξόφλησε το δάνειο των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε πάρει από το Δ.Ν.Τ. !

·   Μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της!

·   Αυξάνει συνεχώς τις κοινωνικές δαπάνες ! και

·   Ο δείκτης ευτυχίας του λαού της, έχει αναρριχηθεί στην 5ηθέση, κάτω από τους δείκτες ευτυχίας των λαών: Της Φιλανδίας, Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας!

·   Τέλος το Μάρτιο του 2015, απέσυρε την αίτηση ένταξη της, στην Ε.Ε.!!!

Αγαπητοί μου φίλοι

Αυτό ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ της μικρής Ισλανδίας, όπου μέσα σε δυο χρόνια, από την πτώχευση, οδηγήθηκε στην ανάπτυξη, εφαρμόζοντας, μια επιθετική οικονομική πολιτική, εντελώς αντίθετη απ’ αυτήν που της είχε επιβάλει το Δ.Ν.Τ. (με όπλα: τον ηρωικό λαό της και το Εθνικό της νόμισμα), ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ, τόσο από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και από τα δικά μας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα !!!

Αντιλαμβάνεστε δε, φίλοι μου, τους λόγους μιας τέτοιας ολοσχερούς αποσιώπησης !

Αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι, από το να μην πληροφορηθούν οι λαοί του πλανήτη μας, αυτό το οικονομικό θαύμα και αυτήν την αξιοθαύμαστη αντίσταση του λαού, της μικρής Ισλανδίας και ενεργήσουν ανάλογα !!!

Βλέπετε, τα ντόπια και τα ξένα οικονομικά συμφέροντα και η Νέα Τάξη Πραγμάτων, που λυμαίνονται τους λαούς της Γης, ελέγχοντας ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, δεν επιτρέπουν να δουν το φως της δημοσιότητας, τέτοια οικονομικά θαύματα και τέτοιες ηρωικές εξεγέρσεις λαών !!!

Και μιας και μιλάμε για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που το κύριο μέλημα τους, είναι η πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης και η χειραγώγηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ακροατηρίου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ισλανδίας, αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα !!!

Από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης του Ισλανδικού λαού, τάχθηκαν με το μέρος του, όπως με το μέρος του Ισλανδικού λαού τάχθηκαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι πετώντας τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους και τον εξοπλισμό τους, ενώθηκαν με το λαό !!!

Φίλοι μου

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους, που ο Ισλανδικός λαός, δεν έμεινε φοβισμένος, απαθής και αδιάφορος σε όσα επιχείρησαν να του επιβάλουν, είναι η σωστή και η αντικειμενική πληροφόρηση, που είχε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας του !!! 

Σε αντίθεση με τα δικά μας μέσα μαζικής ενημέρωσης (εξαιρώντας μερικά απ’ αυτά) όπου η παραπληροφόρηση, η κινδυνολογία, ο εκφοβισμός και η μεθοδευμένη προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο, αποτελούν την καθημερινή ενασχόληση και φροντίδα τους ....

Με τέτοια μέσα μαζικής ενημέρωσης σαν τα δικά μας, που έχουν δαιμονοποιήσει το Εθνικό μας νόμισμα, πώς να μην είναι το 70% των Ελλήνων πολιτών υπέρ του ευρώ, παρά το γεγονός ότι, με το ευρώ, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, σε αργό οικονομικό θάνατο;   

Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί !

Επειδή αποτελεί πρωτίστον Πατριωτικόν καθήκον, του καθενός εξ ημών, να αποτινάξουμε από πάνω μας, τόσο τη δικτατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης (τα οποία μας κρατάνε δέσμιους) όσο και τη φρικιαστική οικονομική κατοχή, που μας έχουν επιβάλλει οι βάρβαροι δανειστές μας, έρχεται η ταπεινότητά μου (με τη βοήθεια και τη φώτιση ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ) να σας παρουσιάσει σχέδιο, άμεσης απεμπλοκής από τα μνημόνια και γρήγορης επιστροφής μας, στην ανάπτυξη !!!

Το σχέδιο μου, φίλοι μου, έχει πολλά κοινά σημεία με το Ισλανδικό Οικονομικό θαύμα, που οδήγησε την Ισλανδία, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, από την πτώχευση στην ανάπτυξη !

Δείτε το λοιπόν, στις παρακάτω γραμμές:

Επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι, ο κύριος Σόϊμπλε μαζί με τους διεθνείς Οικονομικούς γύπες της Νέας Τάξης Πραγμάτων (χρησιμοποιούντες το Δ.Ν.Τ.):

·     Πάνε (για ίδιο όφελος) να μετατρέψουν τη χώρα μας, σε μια απέραντη Οικονομική ζώνη, με φθηνά εργατικά χέρια και φθηνούς επιστήμονες!

·     Πάνε να φθάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, στα επίπεδα των γειτονικών χωρών Βουλγαρίας και Ρουμανίας, όπως αυτό ρητά αναφέρεται στη σελίδα 427 του 1ου μνημονίου ! και στη σελίδα 1013 του 3ου μνημονίου !!!

·     Πάνε, να μετατρέψουν την ευλογημένη μας χώρα, σε χώρα που να μην παράγει τίποτα! Ενώ μπορεί να τα παράγει σχεδόν όλα!, για να ωφεληθούν έτσι οι ανά τον κόσμο δικοί τους, Πολυεθνικοί Παραγωγικοί Οργανισμοί και οι δικές τους, Πολυεθνικές εταιρείες !

·     Πάνε, να μετατρέψουν την Ελλάδα μας, σε μια ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ, όπου οι εναπομείναντες Έλληνες μαζί με τα εκατομμύρια των μεταναστών που θα καταφθάνουν και θα εγκλωβίζονται στη χώρα μας, να εργάζονται ως είλωτες αντί πινακίου φακής, για τα οικονομικά συμφέροντα των ανά τον κόσμο Ολιγαρχών, της Νέας Τάξης πραγμάτων!

·     Πάνε, να λεηλατήσουν και το τελευταίο μόριο, από τον αμύθητο πλούτο μας (υπόγειο και επίγειο)!

Γι’ αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Αγαπητοί μου φίλοι και οι οκτώ αρχηγοί των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου,, εάν έχουν μέσα τους, απειροελάχιστα ψήγματα φιλοπατρίας, να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές και ιδεολογικές διαφορές τους, να βάλουν ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, πάνω από τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, να ομονοιάσουν και ενωμένοι σαν μια γροθιά, ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΙΑ, να προχωρήσουν στις παρακάτω σημαντικές ενέργειες:

Επιστροφή στο Εθνικό μας νόμισμα !!!

Και πιο συγκεκριμένα:

Επιστροφή σε νέο Εθνικό νόμισμα !!!

Επιστροφή σε νέα δραχμή !!! και όχι επιστροφή στην παλαιά δραχμή μας !!!, επειδή έχουμε έτοιμα ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΗΣ, τα οποία αναπαύονται …στο Νομισματοκοπείο μας, 15  ολόκληρα χρόνια, από το έτος 2001, που μπήκαμε στην Ευρωζώνη !!!

Η επιμονή μου, φίλοι μου, σε νέο Εθνικό νόμισμα (σε νέα δραχμή και όχι επιστροφή μας στην παλαιά δραχμή) έχει τη σημασία της και οι λόγοι είναι οι εξής:

Η παλαιά δραχμή μας, ήταν κατοχυρωμένη και ελεύθερα διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος (forex).

Αυτό σημαίνει ότι:

Οι διεθνείς επενδυτές – χρηματιστές (ερμηνεύετε: Διεθνείς κερδοσκόποι), μπορούσαν να αγοράσουν οποιαδήποτε χρηματικά ποσά σε δραχμές και ύστερα να τα μεταπουλήσουν, παίζοντας έτσι τα δικά τους κερδοσκοπικά παιχνίδια και στριμώχνοντας  - πιέζοντας τη δραχμή μας, οδηγώντας την, σε υποτίμηση !!!

Τελικά, φίλοι μου, επειδή η παλαιά δραχμή μας είναι καταγεγραμμένη στα ηλεκτρονικά συστήματα των διεθνών αγορών συναλλάγματος, εάν επιστρέψουμε σ’ αυτήν εύκολα θα εντοπίζεται (με μια απλή ηλεκτρονική κίνηση) από τους κερδοσκόπους – Επενδυτές οι οποίοι θα αρχίζουν το νομισματικό πόλεμο… κατά της δραχμής με στόχο την υποτίμησή της !!! 

         Όταν όμως με το καλό επιστρέψουμε στη νέα δραχμή από την πρώτη στιγμή και για μερικά χρόνια, μέχρι να πάρει τα πάνω της η Εθνική μας Οικονομία, και μέχρι να εξασφαλισθεί η ταχύρυθμη άνοδός της, ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος (forex)!!!

         Δεν θα τρέξουμε από την πρώτη στιγμή να την κατοχυρώσουμε και να την καταγράψουμε στα ηλεκτρονικά συστήματα των διεθνών αγορών συναλλάγματος, οπότε η νέα δραχμή μας δεν θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη !!! ούτε καν αναγνωρίσιμη από τους διεθνείς κερδοσκόπους !!!

         Επειδή με την επιστροφή μας στη νέα δραχμή, θα βρισκόμαστε σε καθεστώς προστασίας  της εθνικής μας οικονομίας και σε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων (capital controls) η μόνη ΠΗΓΗ που διεθνείς επενδυτές – χρηματιστές (κερδοσκόποι) θα μπορούν να αγοράσουν νέες δραχμές, είναι η κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας !!!

         Όμως η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας (που σήμερα ελέγχετε πλήρως από ιδιώτες επενδυτές) το βράδυ της επιστροφής στη νέα δραχμή μας, ΘΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ! (σύμφωνα πάντα με το σχέδιο που σας παρουσιάζει η ταπεινότητα μου), όπως ΘΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και οι 4 συστημικές ιδιωτικές τράπεζες (οι οποίες θα κηρυχθούν σε καθεστώς άμεσης πτώχευσης και εκκαθάρισης !!! και με προστασία όλων των καταθέσεων από το κράτος.

Έτσι λοιπόν, η Εθνικοποιημένη Τράπεζα της Ελλάδας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ νέες δραχμές στους διεθνείς επενδυτές – χρηματιστές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους, σε βάρος της νέας δραχμής μας !!!

         Συνεπώς, Φίλοι μου, η νέα δραχμή μας, όσο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμη, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, είναι εντελώς προστατευμένη και ο κίνδυνος υποτίμησής της, είναι ανύπαρκτος! (σύμφωνα με όσα σας ανέπτυξα παραπάνω).

         Και μην ακούτε, φίλοι μου, όλους αυτούς τους καθηγητές οικονομίας, που προσκαλούνται στα διάφορα πάνελ, οι οποίοι είτε από έλλειψη Επιστημονικής επάρκειας, είτε από το γεγονός ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία (κατά την ταπεινή μου άποψη το δεύτερο ισχύει) με πομπώδες ύφος σας λέγουν: ‘’Με την επιστροφή μας στη δραχμή, η δραχμή μέσα σε μια νύχτα θα υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 50% οπότε οι μισθοί και οι συντάξεις μας, μέσα σε μα νύχτα θα χάσουν τουλάχιστον το μισό της αξίας τους!!! ‘’

         Φαίνεται, οι εν λόγω κ.κ. καθηγητές οικονομίας ή αγνοούν ότι η επιστροφή μας στο Εθνικό νόμισμα, επιβάλλεται να γίνει σε νέα δραχμή, που δεν θα είναι (προσωρινά) διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ή το γνωρίζουν αλλά ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, λένε ψέματα, για να εκφοβίσουν τον Ελληνικό λαό!!!  

         Και μιας, που μιλάμε Φίλοι μου, για επιστροφή στη νέα δραχμή μας, θα μπορούσατε να μου θέσετε το ερώτημα:

         ‘’ποια πρέπει να είναι η ισοτιμία, μεταξύ της νέας δραχμής και του ευρώ;’’ 

         Η απάντησή μου στο ερώτημα σας αυτό είναι η παρακάτω:

         Το δίκαιο, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι: Με την ισοτιμία, που τις δραχμές μας (το έτος 2001) τις μετατρέψαμε σε ευρώ έτσι όταν επιστρέψουμε στη νέα δραχμή, τα ευρώ που έχουμε με την ίδια ισοτιμία να τα μετατρέψουμε σε νέες δραχμές!!!

         Και αυτή η ισοτιμία, Φίλοι μου, της νέας δραχμής με το ευρώ, θα είναι ΣΤΑΘΕΡΗ και ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ, όσο χρονικό διάστημα η νέα δραχμή μας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ, στη διεθνή αγορά συναλλάγματος !!! (οπότε δεν θα υφίσταται θέμα υποτίμησης της).

         Όταν όμως με το καλό, με τη νέα δραχμή μας (όπως παρακάτω θα σας εξηγήσω), η οικονομία μας, απογειωθεί και έχουμε εξασφαλίσει την ταχύρυθμη άνοδό της, τότε θα σταματήσουμε το καθεστώς προστασίας της νέα δραχμής και θα είναι η νέα δραχμή μας, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος !  

         Επίσης, τη νέα και ισχυρή πλέον δραχμή μας, θα την έχουμε σε καθεστώς ελεύθερης ισοτιμίας, με κάθε ένα από τα γνωστά μας νομίσματα (ευρώ, δολάριο, γιέν, κ.λ.π.) και ΟΧΙ ‘’κλειδωμένη’’ με ένα νόμισμα όπως σε πρόσφατες δηλώσεις του,, ο καθηγητής Κος Κατσανέβας επιμένει στην πρόταση του, που είναι η εξής: ‘’Με ην επιστροφή μας στη δραχμή, αμέσως να την υποτιμήσουμε κατά 30%  σε σχέση με το ευρώ και μετά την υποτίμηση, η νέα ισοτιμία δραχμής και ευρώ να παραμένει σταθερή (δηλαδή, η δραχμή να ‘’κλειδωθεί’’ με το ευρώ!!!’’)

         Για όσους όμως γνωρίζουν λίγη οικονομία, το ‘’κλείδωμα’’ της δραχμής με το ευρώ (όπως προτείνει ο Κος Κατσανέβας), οδηγεί από την πρώτη στιγμή, τη δραχμή μας, να είναι ελεύθερα διαθέσιμη, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος!!! Οπότε κάθε φορά που η δραχμή μας, θα πιέζεται και θα υποτιμάται, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας θα παρεμβαίνει και θα δαπανά συνάλλαγμα προκειμένου να αγοράσει το δικό μας νόμισμα για να σταματήσει η πτώση της δραχμής και να μην χαλάσει έτσι το ‘’κλείδωμα’’ της, με το ευρώ!!!

Με αυτό τον τρόπο όμως, θα χάνεται πολύτιμο συνάλλαγμα που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη, ειδικά τα πρώτα χρόνια της επιστροφής μας στη νέα δραχμή, αφού η χώρα μας, για τις πάσης φύσεως εισαγωγές (πρώτες ύλες, πετρέλαιο, φάρμακα, κ.λ.π.) χρειάζεται ετησίως 15-20 δισεκατομμύρια ευρώ !!!

Και μιας και μιλάμε για συνάλλαγμα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνά μου, διεπίστωσα ότι:

Τα συναλλαγματικά μας αποθέματα, ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ (έχουμε: 38 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα Λουξεμβούργου άμεσα ρευστοποιήσιμα, 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα Μεγάλης Βρετανίας άμεσα ρευστοποιήσιμα και 27 δισεκατομμύρια σε τραπεζογραμμάτια του ευρώ, που κυκλοφορούν στην Ελληνική Οικονομία !!!)

Συνεπώς, φίλοι μου, όλα αυτά που διαδίδουν τα Μ.Μ.Ε. προς τον Ελληνικό λαό: Ότι όταν γυρίσουμε στη δραχμή θα πεινάσουμε!!!, τους δε 5 έως 6 πρώτους μήνες, μέχρι να εκτυπωθούν τα νέα χαρτονομίσματα μας σε δραχμές, ΔΕΝ θα έχουμε ευρώ να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις κ.λ.π., είναι ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ, αφού τα συναλλαγματικά μας αποθέματα, (όπως παραπάνω σας ανέφερα) ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Με τα οποία όχι μόνο μπορούμε (αυτούς τους μήνες) να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθούμε σε κάθε εσωτερική ανάγκη της χώρας μας, αλλά με τα σημαντικά αυτά συναλλαγματικά αποθέματα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πάσης φύσεως εισαγωγές (πρώτες ύλες, πετρέλαιο, φάρμακα κ.λ.π) για 5 έως 6 χρόνια !!!

Πολλοί δε από εσάς, Φίλοι μου, ευλόγως θα με ρωτήσετε:

Και όλα αυτά τα σωτήρια συναλλαγματικά μας αποθέματα που βρίσκονται; Ποιος τα κατέχει;

Η απάντησή μου είναι άμεση και διαυγής!

Τα 38 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ομόλογα Λουξεμβούργου (που είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα) και τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ  Μεγάλης Βρετανίας (που είναι και αυτά άμεσα ρευστοποιήσιμα) ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

Επίσης,, από τα 27 δισεκατομμύρια σε τραπεζογραμμάτια του ευρώ, που κυκλοφορούν στην Ελληνική Οικονομία ένα μεγάλο μέρος βρίσκεται πάλι ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Οπότε, το ευλογημένο αυτό βράδυ (που θα είναι βράδυ, κάποιας Παρασκευής ημέρας) με την επιστροφή μας στο νέο Εθνικό μας νόμισμα (τη νέα δραχμή μας) οι 4 συστημικές μας τράπεζες, αφού θα έχουν ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ (όπως παραπάνω σας περιέγραψα στο σχέδιό μου) τα 38 δισεκατομμύρια σε ομόλογα Λουξεμβούργου και τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα Μεγάλης Βρετανίας θα περιέλθουν στα χέρια του κράτους και θα χρησιμοποιηθούν για το καλό του Ελληνικού λαού !!! 

Στο κάτω – κάτω, ο Ελληνικός λαός αυτές τις 4 συστημικές τράπεζες τις έχει χρυσοπληρώσει, με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους και το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί, γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντλούν κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές και την Ε.Κ.Τ., οι εν λόγω τράπεζες !!!

Και τώρα φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί, έφθασε η ώρα, όπου θα σας παρουσιάσω το πιο επίμαχο και το πιο καυτό σημείο της πρότασής μου!

Το πώς δηλαδή, θα ξεφορτωθούμε τα μνημόνια και το πώς θα διαγράψουμε ένα μεγάλο μέρος του τεράστιου δημόσιου χρέους μας (των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ).

 Φίλοι μου

Τόσο η άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια, όσο και η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους μας, απαιτούν (όπως από την αρχή του άρθρου μου, σας έχω επισημάνει) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ και ομοφωνία όλων των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ: ΚΑΙ ΟΙ ΟΧΤΩ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:

·       Βλέποντας ότι, υπάρχει επαρκές συναλλαγματικό απόθεμα (πάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ), με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πάσης φύσεως εισαγωγές μας, για 5 με 6 χρόνια !!!

·       Βλέποντας ότι, με τη νέα δραχμή μας, που θα είναι ένα σταθερό νομισματικό εργαλείο (αφού τα πρώτα χρόνια δεν θα είναι διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος), ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, προχωρώντας έτσι, σε γρήγορη ανάκαμψη και ανάπτυξη, όλων των παραγωγικών φορέων (και όχι σε ανάπτυξη μεμονωμένων φορέων όπως είναι ο Τουρισμός) !!!

·       Βλέποντας ότι, οι μαχητές Ισλανδοί ‘’σχίζοντας’’ τα μνημόνια και εφαρμόζοντας μια επιθετική οικονομική πολιτική, εντελώς αντίθετη απ’ αυτήν των μνημονίων και παρά το γεγονός ότι, η κορόνα τους (ως παλαιό νόμισμα) είναι ελεύθερα διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, δεχόμενη έτσι τις πιέσεις των κερδοσκόπων, έκαναν το οικονομικό θαύμα και μέσα σε δυο χρόνια από την πτώχευση πήγαν στην ανάπτυξη !!!

·       Βλέποντας ότι, με τα μνημόνια οδηγούμεθα σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή και σε καθολική πτώχευση και εξαθλίωση του Ελληνικού λαού !!!

·       Βλέποντας ότι, η Ενωμένη Ευρώπη είναι πλέον μια Διηρημένη Ευρώπη (με τα κράτη – δορυφόρους της Γερμανίας από τη μια μεριά και τα κράτη του Νότου από την άλλη) χωρίς αλληλεγγύη, ισοτιμία και δημοκρατία, αλλά με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατίες !!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

·       Με ένα νόμο και με ένα άρθρο, να καταργήσουν όλα τα μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους !!!

·       Να επικαλεσθούν το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας και να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και επομένως από την Ευρωζώνη)

·       Να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις ως αποικιοκρατικές και απάνθρωπες, αφού υπογράφτηκαν κατόπιν: απειλών, εκβιασμών και τρομοκρατικών πιέσεων !!!

·       Να καταγγείλουν ότι ένα μεγάλο τμήμα του Δημοσίου χρέους μας, είναι παράνομο, επονείδιστο και επαχθές (αφού είναι προϊόν συνεργασίας των δανειστών μας, με διεφθαρμένους κυβερνητικούς Αξιωματούχους, των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης) και να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναστέλλοντας όλες τις πληρωμές προς τους δανειστές μας, όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η προσφυγή μας.

·       Να συγκαλέσουν ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΔΟ, για την αποτίμηση όλων των ζημιών, που προκλήθηκαν στην Ελληνική Οικονομία και κοινωνία από την καταστροφική δημοσιονομική προσαρμογή, που επέβαλαν οι δανειστές μας, τα έξι τελευταία χρόνια !!!

Στη Διεθνή αυτή σύνοδο να συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι ανά τον κόσμο, οίκοι λογιστικών αξιολογήσεων (που διαθέτουν προωθημένες στατιστικές μεθόδους) και να καταλήξουν Σ’ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ, που έγιναν σε βάρος της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας, εξ’ αιτίας των εφιαλτικών μνημονίων !!! (Σας ενημερώνω, φίλοι μου, ότι ο γνωστός Γαλλικός Οίκος Lazar, πριν 1,5 χρόνο, αποτιμώντας τις ζημιές που προκάλεσαν τα δυο πρώτα μνημόνια στην Ελληνική Οικονομία και κοινωνία, ανακοίνωσε ότι: Οι ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ !!!)

Μετά την αποτίμηση όλων των ζημιών, που προκάλεσαν στη χώρα μας και τα τρία μνημόνια, η κυβέρνηση μας να απαιτήσει από τους δανειστές μας να ελαφρύνουν το χρέος μας, κατά ποσό ίσο με το ποσό των προκληθεισών ζημιών !!!

Σε περίπτωση που οι δανειστές μας το αρνηθούν η κυβέρνηση μας, να προχωρήσει σε μονομερή ελάφρυνση (μονομερή συμψηφισμό: χρέους και ζημιών !!!)

Να στραφούν, σύσσωμα τα κόμματα της Βουλής προς τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Κο Πούτιν και να συνάψουν διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα: Οικονομικό – Πολιτιστικό – Γεωπολιτικό !!! και προ πάντων να επιδιώξουν να αποσπάσουν από τον Κο Πούτιν γραπτή συμφωνία, με την οποία η Ρωσία θα προστρέξει σε βοήθεια της Ελλάδας, στην περίπτωση, που η Τουρκία προκαλέσει θερμό επεισόδιο σε βάρος μας (υποκινούμενη από τους πρώην δανειστές μας !!!)

Αγαπητοί μου φίλοι

Εάν όλα αυτά, που παραπάνω σας παρουσίασα, γίνουν με την καθολική συμμετοχή και σύμπνοια όλων των κομμάτων της σημερινής Βουλής, τότε μέσα σε 5 με 6 μήνες από σήμερα, που θα έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση του αναγκαίου αριθμού νέων χαρτονομισμάτων, η νέα δραχμή μας, νεανική, με απαστράπτουσα μορφή και με ακλόνητη θέση, χωρίς κανένα κίνδυνο υποτίμησης στα πρώτα χρόνια (όπως παραπάνω σας ανέπτυξα) αφού ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, θα ρέει τόσο στα δημόσια ταμεία, όσο κα στις 4 κρατικές τράπεζες (πρώην συστημικές), αφού το αποκλειστικό δικαίωμα να δημιουργεί χρήμα, θα το έχει πλέον το Ελληνικό κράτος και ΟΧΙ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) του κου Ντράγκι !!!

Κάτω λοιπόν από τέτοιες ευνοϊκές Οικονομικές συνθήκες, με τη νέα δραχμή μας, φρεσκοτυπωμένη, που δεν θα υποτιμάται, με συναλλαγματικά αποθέματα πάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα κάνουμε τις πάσης φύσεως εισαγωγές μας, για 5 με 6 χρόνια και με αναστολή των πληρωμών του Δημοσίου χρέους μας, προς τους δανειστές μας, όσο διάστημα εκκρεμεί η προσφυγή μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και έχοντας πρότυπό μας, ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ της μικρής Ισλανδίας, να προχωρήσουμε σε μια ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και σε μια ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με βάση τον πρωτογενή τομέα, που θα περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

·       Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, σε όλους τους άνεργους (χωρίς χρονικά περιθώρια), μέχρις ότου βρουν δουλειά !!!

·       Επειδή το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, είναι στο κόκκινο, στις Ελληνικές Οικογένειες που το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους, είναι κάτω των 30.000 ευρώ (10.222.500 νέες δραχμές) να δοθεί από το κράτος μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ (68.150 νέες δραχμές) για κάθε ανήλικο παιδί !! και επαναφορά της τιμητικής σύνταξης της Ελληνίδας πολύτεκνης μητέρας με διπλασιασμό του ποσού που ελάμβανε.

·       Επειδή η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών (λόγω των μνημονίων) έχει καταβυθιστεί λίαν επικινδύνως και η εγχώρια αγορά έχει καταρρεύσει, να δίνονται εξαμηνιαίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέχρι να φθάσουν στα επίπεδα του 2009 (πριν από την κρίση)

·       Στον ιδιωτικό τομέα, στις εξαμηνιαίες αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, θα συμμετέχουν: ο εργοδότης κατά 50% και το κράτος στο άλλο 50% για ένα έως δυο χρόνια, μέχρι να έλθει η ανάκαμψη στο χώρο αυτό (Σε μεγάλες επιχειρήσεις ή Πολυεθνικές εταιρείες που τα ετήσια κέρδη τους, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, το κράτος δεν θα έχει συμμετοχή στις εξαμηνιαίες αυξήσεις των εργαζομένων)

·       Επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων, του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, σε όσους είχε κοπεί!

·       Επαναφορά, όλων των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

·       Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, οι οποίες δυστυχώς έχουν φθάσει στο Ναδίρ, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων

·       Στους πραγματικούς αγρότες, να παρέχεται: φθηνό πετρέλαιο, φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, φθηνά αγροτικά φάρμακα, φθηνές πρώτες ύλες, ώστε τα αγροτικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.

·       Ο φόρος σε όλες τις επιχειρήσεις και βιοτεχνίες να είναι στο 10% όπως είναι και στις άλλες Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λ.π.)

·       Ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 15% από το πρώτο ευρώ, ενώ στους αγρότες στο 10% από το πρώτο ευρώ.

·       Ο φόρος, στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ο φόρος στις συντάξεις, να υπολογίζεται με τους συντελεστές 13%, 17% και 33% ανάλογα με το συνολικό ετήσιο εισόδημα του καθενός (με το καθεστώς του αφορολόγητου εισοδήματος ως έχει)

·       Ο φόρος προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) από 6%, 13% και 23% να μειωθεί σε : 5%, 10% και 15% και στα νησιά μας, να επανέλθει το καθεστώς του χαμηλού Φ.Π.Α.

·       Σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας, για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών και όχι επενδυτών ευκαιρίας!

·       Δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής δικαιοσύνης ώστε οι φορολογικές υποθέσεις, ενστάσεις κ.λ.π., να διεκπεραιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα   

·       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διατήρησή του, μόνο για μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

·       Κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

·       Ψήφιση αμείλικτου νόμου κατά της φοροδιαφυγής (Αμερικάνικης αυστηρότητας), όπου ο πέλεκυς του νόμου, θα πίπτει βαρύς επί την κεφαλήν, του κάθε φοροφυγάδος !!!

·       Συγκρότηση ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ, που θα κινείται σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ελλάδας (στους κάμπους, στους αγρούς, στους εμπορικούς δρόμους, στις Εθνικές οδούς, στους χώρους δουλειάς και σε κάθε ύποπτο σημείο που ενδέχεται να τελεστεί η παράνομη πράξη της φοροδιαφυγής !!!)

·       Δημιουργία, μιας Ελληνικής Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΔΑΤ) που στόχος της είναι η ανάπτυξη και η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων προς τις επιχειρήσεις και προς νέους επιχειρηματίες, με έμφαση την χρηματοδότηση νέων παραγωγικών μονάδων εξαγωγικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε άλλους παραγωγικούς τομείς !!!

·       Εκχώρηση, στο Χρηματοφυλάκιο της Ελληνικής Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΔΑΤ) ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ως εχέγγυον για την εξασφάλιση δανείων εκ μέρους της ΕΔΑΤ, από τις διεθνείς αγορές !!!

·       Να υποχρεωθεί, κάθε έγγαμος Έλληνας πολίτης, με συνολικές οικογενειακές καταθέσεις στο εξωτερικό άνω των 300.000 ευρώ, να μεταφέρει το 30% των καταθέσεων του, στην Ελληνική Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με αντάλλαγμα την απαλλαγή ελέγχου ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και την απαλλαγή κάθε φορολόγησης των καταθέσεων του!!! Σε περίπτωση άρνησης του δεν θα μπορεί να φέρει στην Ελλάδα, ένα ευρώ, από τις καταθέσεις του !!! Το ίδιο να ισχύει και για ένα άγαμο Έλληνα πολίτη  

·       Διάλυση, όλων των τραστ, καρτέλ, ιδιωτικών μονοπωλίων, ολιγοπωλίων και συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού, για τον αυστηρό έλεγχο των τιμών, των βασικών αγαθών.

·       Δημιουργία, ειδικού καθεστώτος ανταγωνιστικής προστασίας, υπέρ της εγχώριας παραγωγής και αγοράς!  

·       Σεισάχθεια (δηλαδή σβήσιμο) των κόκκινων δανείων για την πρώτη κατοικία, όσων αποδεδειγμένα, αδυνατούν να αποπληρώσουν το δάνειο !!!

·       Σεισάχθεια (δηλαδή σβήσιμο) των χρεών, προς τις τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, των αποδεδειγμένα πτωχευμένων μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών !!! (Δίδοντας τους έτσι άλλη μια ευκαιρία, για ένα νέο ξεκίνημα)

·       Σεισάχθεια (δηλαδή σβήσιμο) των χρεών, προς τις τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, των μικρομεσαίων αγροτών (Εξαιρουμένων των μεγαλοαγροτών!!!)

·       Το κράτος, έχοντας το μοναδικό προνόμιο να κόβει χρήμα, να κόψει χρήμα και αυτό το χρήμα θα είναι ευλογημένο και να αυξήσει θεαματικά τις Δημόσιες επενδύσεις, ώστε σε ελάχιστο χρόνο, μέσα από πολλά και μεγάλα δημόσια έργα (κατασκευές και ανακαινίσεις αυτοκινητόδρομων, κατασκευές και ανακαινίσεις λιμανιών και αεροδρομίων, ανακαινίσεις δημοσίων κτηρίων και σχολείων κ.λ.π.) να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ανακουφίζοντας έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, από το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων !!!

Τέλος κλείνοντας :

Θέλω να σας επισημάνω για τη νέα δραχμή μας, ένα σημαντικό στοιχείο !!!

Η νέα δραχμή μας, θα δρα αποτρεπτικά στη ροή, των οικονομικών μεταναστών και οι λόγοι είναι οι εξής:

Στην Ελλάδα της νέας δραχμής, όλοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με νέες δραχμές (γιατί δεν θα υπάρχει άλλο παράλληλο νόμισμα!)

Συνεπώς οι οικονομικοί μετανάστες, στις οικογένειες τους, που έχουν μείνει στις πατρίδες τους, τα 2-3 πρώτα χρόνια, αφ’ ότου θα έχουμε επιστρέψει στο Εθνικό μας νόμισμα, δεν θα μπορούν να στέλνουν καθόλου χρήματα (ούτε σε νέες δραχμές, ούτε σε άλλο συνάλλαγμα), διότι η μεν νέα δραχμή μας, ως μη διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, θα απαγορεύεται να περνάει τα σύνορά μας και ως προς το συνάλλαγμα (ευρώ, δολάριο κ.λ.π.) μόνο οι Έλληνες, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας (και κατόπιν αιτήσεως τους), θα μπορούν να βγάλουν συνάλλαγμα στο εξωτερικό !!!  

Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί !!!  

Ολοκληρώνοντας το σχέδιο μου, για τη σωτηρία της πατρίδας μας και έχοντας ως οδηγό, στη διαδρομή της ζωής μου, ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ: ‘’Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία’’ θέλω να σας παρακαλέσω από τα βάθη της ψυχής μου τα εξής:

Εάν η εν λόγω πρότασή μου άγγιξε  τις καρδιές σας και ασπάζεστε τα όσα προτείνω:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, όχι για να διαφημιστεί η ταπεινότητά μου, αλλά για να μάθουν (εάν είναι δυνατόν) ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι υπάρχει και ένας άλλος εναλλακτικός και αξιόπιστος δρόμος, που είναι:

·       Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ !!! (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ)

·       ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ !!! ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ !!!

·       ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 80 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ 5 ΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ !!!

·       ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ !!!

Γι’ αυτό, Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί!

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ !!!

Για την Αγαπημένη μας, ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.