Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Του Θανάση Τσόκα
Μαθηματικού – Ερευνητή
e-mail: tsokasmath@gmail.com

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Στην ιστοσελίδα σας, διάβασα την ανακοίνωση (διαμαρτυρία σας) για τα όσα είπε, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης, το βράδυ της Παρασκευής της 25ης Μαρτίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας.

Επειδή ήμουν παρών στο κήρυγμα Αγωνίας (και όχι στο κήρυγμα μίσους) του Πατρός Γεωργίου, αισθάνομαι την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθώ δημόσια με ανοιχτή επιστολή μου, προς τα πρόσωπά σας και με την ιδιότητα μου, ως Ερευνητή στο χώρο της Μαθηματικής Επιστήμης και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας, να αναφερθώ σε γεγονότα και καταστάσεις, ώστε να λάμψει η αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση και να φανεί έτσι το δίκαιο, προς ποια μεριά βρίσκεται !!!

Το επιχειρώ δε, ευθύς αμέσως!

Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, όπου εκκλησιάζομαι, ιερουργούν δύο εξαίρετοι ιερείς !!!

Ο πατήρ Αιμιλιανός Χρήστου (Ιερομόναχος και προϊστάμενος του ναού) και ο πατήρ Αθανάσιος Τρίκας.

Κοντά σ’ αυτούς τους ευσεβέστατους και άψογους ιερείς, ιερουργεί και ένα ΔΙΑΜΑΝΤΙ της ιεροσύνης !!!

Αυτό το ΔΙΑΜΑΝΤΙ είναι, ο πατήρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης !!!

·       Στο πρόσωπο του πατρός Γεωργίου Πολυκαρπίδη, διακρίνω:

Τον γίγαντα ιερέα, αλλά και συγχρόνως τον ταπεινό ιερέα, που δεν έχει καθόλου εγωισμό και υπερηφάνεια, παρά μόνο άπειρη αγάπη και συμπόνοια, για όλους τους αδελφούς του (ανεξαρτήτως, εάν σε κάποιους απ’ αυτούς, ασκεί αυστηρότατη κριτική).

·       Στο πρόσωπο του πατρός Γεωργίου Πολυκαρπίδη, ξεχωρίζω:

·       Τον ανάργυρο ιερέα

·       Τον άγιο, το φλογερό και τον φιλόπατρι ιερέα, που χωρίς κανένα δισταγμό, μπορεί να δώσει και τη ζωή του, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

·       Στο πρόσωπο του πατρός Γεωργίου Πολυκαρπίδη, διακρίνω:

·       Το σύγχρονο Παπαφλέσσα: μαχητικό και ακαταμάχητο !!!

διακρίνω:

·       Ένα άλλο ηρωικό Αθανάσιο Διάκο, έτοιμο να δώσει τα πάντα, για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα !!!

Αυτός είναι , ο πατήρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης:

·       Ο ιερέας: ο ακέραιος, ο ασυμβίβαστος, ο αμετακίνητος που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, για την Ορθοδοξία μας και την πατρίδα μας !!!

·       Ο ιερέας, που δεν στρογγυλεύει τα γεγονότα και τις καταστάσεις, αλλά ότι έχει να πει, το λέει με το όνομά του !!!

·       Ο ιερέας, ο ευθύς και ο ντόμπρος, που ποτέ δεν θα το δείτε να είναι: Πότε με το χωροφύλακα και πότε με τον αστυφύλακα !!!

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα κλείσω την επιστολή μου, με μια απόλυτη, με μια αμετακίνητη και σταθερή θέση, που έχει εδώ και πολλά χρόνια ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ της Ιεροσύνης μας, ο παπα-Γιώργης μας, για τον Έλληνα εκπαιδευτικό που είναι μακριά, από ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ !!!

Έλεγε και συνεχίζει να λέει αμετακίνητα και αταλάντευτα τα εξής ο παπά- Γιώργης μας.

«Ένας Έλληνας δάσκαλος ή ένας Έλληνας καθηγητής, που είναι μακριά από ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, είναι ένας αμόρφωτος εκπαιδευτικός, είναι ένας δασκαλίσκος, είναι ένας καθηγητίσκος»

Βέβαια με τους χαρακτηρισμούς ‘’αμόρφωτος ‘’δασκαλίσκος’’ ‘’καθηγητίσκος’’, ο πατήρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης, δεν αναφέρεται σε γλωσσικές και μαθηματικές ελλείψεις των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά στο χαμηλό θεολογικό ιστορικό και ερευνητικό υπόβαθρο, εκείνων των εκπαιδευτικών, που δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό !!!

Με αγωνία στα κηρύγματά του, ο παπα-Γιώργης μας, πριν από πολλά χρόνια φώναζε:

Αδελφοί, αφυπνιστείτε !!!

Γιατί, το μασονικό – σιωνιστικό κατεστημένο σε συνεργασία με το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, έχουν ξεκινήσει την αποχριστιανοποίηση της παιδείας μας, από τη δεκαετία του 1960, τοποθετώντας στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟ, ο οποίος ήταν μασόνος, με το μέγιστο βαθμό μασονίας !!!!

Επίσης, ο ηρωικός παπα-Γιώργης μας, με θλίψη αλλά και με οργή, στα σημερινά κηρύγματά του, πολλές φορές, μας μιλάει για τα Νεοταξικά βιβλία (της ανάγνωσης και της γλώσσας) του Δημοτικού σχολείου τα οποία είναι γραμμένα από χέρια μασόνων Εκπαιδευτικών, αφού σ’ αυτά τα σύγχρονα βιβλία (όπως μας καταγγέλλει ο παπα – Γιώργης μας):

·       Δεν υπάρχει, η παραμικρή αναφορά, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ !!!

·       Δεν υπάρχει, καμία σοβαρή αναφορά στις ιστορικές μνήμες μας !!!

·       Δεν υπάρχει, σ’ αυτά τα νεοταξικά βιβλία (της ανάγνωσης και της γλώσσας) ούτε ένα Δημοτικό τραγούδι !!! Αντίθετα είναι πλημμυρισμένα με συνταγές μαγειρικής

·       Δεν υπάρχει, σ’ αυτά τα νεοταξικά βιβλία, ούτε ένα αξιόλογο λογοτεχνικό κείμενο,  ένα αξιόλογο ποίημα (όπως το υπέροχο ποίημα του Κωστή Παλαμά για την ΕΛΙΑ!!!) και συνεχίζει διερωτώμενος ο παπα-Γιώργης μας!!!

«Αλλά πώς να έχουν αυτά τα αντίχριστα και ανθελληνικά βιβλία, το ποίημα για ΤΗΝ ΕΛΙΑ του Κωστή Παλαμά, όταν αυτός ο σημαντικός ποιητής, κάνει αναφορά ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ και υμνεί ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ;»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την κρυστάλλινη και αταλάντευτη θέση του πατρός Γεωργίου Πολυκαρπίδη ότι:

«Ένας Έλληνας δάσκαλος ή ένας Έλληνας καθηγητής, που είναι μακριά από ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ είναι ένας αμόρφωτος Εκπαιδευτικός, είναι ένας δασκαλίσκος, είναι ένας καθηγητίσκος» την ασπάζομαι πλήρως και την συνυπογράφω και τάσσομαι αναφανδόν στο πλευρό του, δίνοντας δημόσια τη διαβεβαίωση μου, ότι θα είμαι αρωγός και σύμμαχος του, ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !!!

Τέλος, ως προς την ανακοίνωση – διαμαρτυρία σας (στις 28/3/2016), προς τα μέλη σας και προς τον θεοτίμητο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Χρυσόστομο, αφού πρώτα σας διαβεβαιώσω, ότι τη μελέτησα επιμελώς, έχω να σας κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

·       Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης σας, λέτε επί λέξει τα εξής:

«Σε μια εποχή πολιτικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινό αγώνα στα σχολεία μας, να εμπνεύσουμε, να προσκαλέσουμε το ενδιαφέρον για τη γνώση, να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να εσωτερικεύσουν αξίες»

Πουθενά όμως στην ανακοίνωσή σας, Αγαπητοί μου συνάδελφοι, δεν ομιλείτε για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά, ώστε να διαπαιδαγωγήσετε τους μαθητές σας, με Εθνική και θρησκευτική συνείδηση, όπως το άρθρο 16 παράγραφος 2, του Συντάγματος μας το επιτάσσει !!!

Και εάν αυτή τη σημαντική αποστολή των δασκάλων, να διαπαιδαγωγούν τους μαθητές τους με Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση, εκ παραδρομής παραλείψατε να την αναφέρετε στην ανακοίνωση σας, σας παρακαλώ να επανέλθετε με νέα ανακοίνωση σας, στην οποία θα αναφέρετε ότι, οι δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της πόλης της Χαλκίδας, επιτελούν εις το ακέραιο την σημαντική αυτή αποστολή τους.

Εάν, Αγαπητοί μου συνάδελφοι, αυτό το πράξετε, πιστεύω ότι, ο παπα-Γιώργης μας, ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ, θα ανακαλέσει δημόσια (όπως του το ζητήσατε) και μάλιστα θα σας ζητήσει και συγνώμη, για όλα αυτά που είπε, δια εσάς !!!

Αντίθετα όμως, εάν σιωπήσετε, θα συνεχίσει να σας κατακεραυνώνει και είμαι βέβαιος ότι καμία δύναμη δεν θα μπορεί να το σταματήσει !!!

Γιατί, ο παπα-Γιώργης μας, Αγαπητοί μου συνάδελφοι, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι είναι διαποτισμένος μέχρι το τελευταίο μόριο της ύπαρξής του, με αυτά τα παρακάτω λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη:

«Όταν μου πειράζουν τη θρησκεία μου και την Πατρίδα μου θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν, ας μου κάνουν !!!»

Υ.Γ.

Για να μην αδικήσω αυτό το φλογερό, το μαχητή και τον ασυμβίβαστο ιερέα, λόγω συναισθηματικής μου φόρτισης, λησμόνησα να αναφερθώ σε ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του που είναι το εξής:

Ο πατήρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης είπε:

«Εκτός από τους ‘’αμόρφωτους’’ εκπαιδευτικούς, έχουμε και τους εκπαιδευτικούς διαμάντια, που στολίζουν το χώρο της Εκπαίδευσης!!! »

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.