Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΕΤΟΣ 2018 : ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΣΧΟΥΝ!!!


Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός – Ερευνητής

 

Με πανηγυρικό τρόπο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Πρωτογενές πλεόνασμα (έσοδα-έξοδα) για το έτος 2017, έφθασε στο 4,2% του ΑΕΠ!!!
Όμως η Κυβέρνηση δεν τόλμησε να ανακοινώσει ότι :
1)
Το 50% των Ελληνικών νοικοκυριών, ζουν από σύνταξη, η οποία έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις και δυστυχώς το 2019 και το 2020 θα υποστεί και άλλες μειώσεις, φθάνοντας στο ευτελές ποσό των 450 ευρώ, η μέση σύνταξη!!!
2)
Το 50% των εργαζομένων Ελλήνων, είναι νεόφτωχοι εργαζόμενοι (αφού δουλεύουν με μειωμένο ωράριο) και οι μισθοί τους είναι ευτελέστατοι!!!
3)
Το 60% των Ελλήνων πολιτών είναι φτωχοί ή πολύ φτωχοί (με εισόδημα λίγο πάνω από το όριο φτώχειας ή κάτω από το όριο φτώχειας)
4) 1,5
εκατομμύριο Έλληνες ζουν στην απόλυτη φτώχεια, με μηνιαίο εισόδημα κάτω από τα 182 ευρώ!!!
5)
Τα δύο επόμενα έτη (2019 και 2020), με τις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων και την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ποσού , ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ θα ανήκουν στη τάξη των φτωχών ¨η των πολύ φτωχών Ελλήνων, αφού το 2020 η μέση καθαρή σύνταξη θα κατρακυλήσει στα 450 ευρώ, από τα 722 ευρώ, που είναι σήμερα!!!
Μετά από όλα αυτά, που παραπάνω σας ανέλυσα ,Φίλοι μου Αγαπημένοι, δεν μας απομένει τίποτε άλλο από το αναφωνήσουμε ,όλοι μαζί τη γνωστή φράση : ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ , ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ και όλοι μαζί πάλι, στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές, να καταψηφίσουμε όλες τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, γιατί Αγαπημένοι μου Φίλοι , όλες αυτές οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, μας λένε ψέματα ,όταν ισχυρίζονται ότι ο μνημονιακός δρόμος είναι μονόδρομος, ενώ στην ουσία ,Φίλοι μου, υπάρχει και ο άλλος δρόμος της σωτηρίας μας και της ελευθερίας μας, που αρκετές φορές σας έχω αναπτύξει!!!
 
Υ.Γ
Τα παραπάνω στοιχεία τα απεκόμισα 1) Από την τελευταία μελέτη του Ομότιμου Καθηγητή της Παντείου Σχολής, Σάββα Ρομπόλη και 2) Από το Γραφείο προϋπολογισμού του Κράτους, που εδρεύει στο κτίριο της Ελληνικής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.