Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Του Αθανασίου Τσόκα
Μαθηματικού-Ερευνητή

Άγιοι Αρχιερείς!

Ως Έλλην Πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα Θεοτίμητα Πρόσωπα Σας, αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ δημόσια, τη σώφρονα και σοφή στάση Σας, που τηρήσατε κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού και να Σας προστατεύσω από τις άδικες επιθέσεις και αμφισβητήσεις πολλών Πιστών και πολλών Χριστιανικών blogs.
Με την απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης,(για την παρεμπόδιση της διασποράς του θανατηφόρου ιού, ο οποίος βρισκόταν σε έξαρση και μεταδιδόταν με τρομερή ευκολία), να κλείσουν και οι Εκκλησίες και να γίνονται οι Θείες Λειτουργίες και Θείες Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, Εσείς δεν αντιταχθήκατε σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, αλλά με σώφρονα και σοφή σκέψη και με φώτιση Του Τριαδικού Θεού μας, την αποδεχθήκατε, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο στενόχωρη για Σας!
Από κάτω, εμείς οι Πιστοί (μεταξύ των οποίων και οι ταπεινότητα μου), ενώ ο κορωνοϊός ήταν σε έξαρση, με αναρτήσεις μας στο Διαδίκτυο και στο Facebook, ζητούσαμε επιμόνως από την Κυβέρνηση να ανοίξει τις Εκκλησίες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, που να εξασφάλιζαν τη Δημόσια υγεία!
Και επειδή Εσείς, μια τέτοια πρόταση δεν είχατε κάνει προς την Κυβέρνηση (μεσούσης της έξαρσης της Πανδημίας), άρχισαν από το Σώμα των Πιστών οι αμφισβητήσεις και οι επιθέσεις προς Τα Πρόσωπα Σας!
Στις αμφισβητήσεις και τις επιθέσεις των Πιστών προς Τα Πρόσωπα Σας, η ταπεινότητα μου δεν συμμετείχε, με τη σκέψη ότι Εσείς έχετε δεχθεί Την Θεία Χάρη, με την Αγία Στέψη Σας ως Αρχιερείς και επομένως κάτι παραπάνω θα αντιλαμβάνεστε από εμάς τους απλούς Πιστούς!
Ήλθε όμως η στιγμή, αυτή η συνετή και σοφή στάση Σας (κατά την έξαρση του κορωνοϊού), όπου οι Εκκλησίες λειτούργησαν κεκλεισμένων των θυρών, να αποδειχθεί σωτήρια για το ποίμνιο Σας και τον κλήρο Σας!.
Και αυτό θα Σας το τεκμηριώσω με τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία.
Στην ομόθρησκη Εκκλησία της Ρωσίας με το ξεκίνημα του κορωνοϊού και μέχρι σήμερα, οι Ναοί δεν έκλεισαν, αλλά λειτούργησαν και λειτουργούν με λίγους Πιστούς και αποστάσεις ασφαλείας κλπ, όμως οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας των Ναών παραβιάστηκαν σε πολλούς Ναούς ειδικά της Ρώσικης Επαρχίας, όπου πλημμύρισαν οι Ναοί από Πιστούς (αυτό θα συνέβαινε και εδώ, ειδικά κατά τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και κατά την Αγία Ανάσταση, εάν οι Ναοί μας ήταν ανοιχτοί), με αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού, ο κορωνοϊός που δεν αστειεύεται, μεταδόθηκε ανάμεσα στους Πιστούς και τους Κληρικούς ,όχι βέβαια από τη Θεία Κοινωνία που είναι Το Σώμα και Το Αίμα Του Κυρίου μας, αλλά από το συνωστισμό μέσα στους χώρους των Εκκλησιών!
Έτσι, δυστυχώς δεκάδες Ιερείς της Ορθόδοξης Ρώσικης Εκκλησίας νοσούν από κωρονοϊό και έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα, ένας Επίσκοπος και δύο Ιερείς και άγνωστος αριθμών Ρώσων πολιτών έχει νοσήσει εξαιτίας των χιλιάδων παραβιάσεων που έγιναν σε Ρώσικους Ναούς, από Ρώσους Πιστούς!.
Ο δε Πατριάρχης Κύριλος, μέσα στην απελπισία του και την αγανάκτηση του, λόγω της καταστρατήγησης των αυστηρών κανόνων λειτουργίας των Ναών, ξέσπασε από τον άμβωνα και επέρριψε ευθύνες σε πολλούς Ιερείς που δεν τήρησαν την τάξη και τους αυστηρούς κανόνες στις Εκκλησίες τους και έτσι άθελά τους,έγιναν υπαίτιοι πολλών θανάτων συμπολιτών τους, λόγω του κορωνοϊού!.
Και ο Πατριάρχης , απευθυνόμενος στους ανεύθυνους αυτούς Ιερείς, τους είπε ότι θα οδηγηθούν στα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια!
Με όλα αυτά που σας εξέθεσα παραπάνω, Εσείς με τη σώφρονα και σοφή στάση Σας, να δεχθείτε δηλαδή (κατά την έξαρση του κορωνοϊού) οι Ναοί να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς Πιστούς, πρέπει να νιώθετε Υπερήφανοι, γιατί προστατεύσατε το Ποίμνιο Σας και τους Ιερείς Σας από το θανατηφόρο κορωνοϊό, ενώ στην ομόθρησκη Ρώσικη Εκκλησία δεν συνέβη κάτι τέτοιο, όπου ο κορωνοϊός δεν κτύπησε μόνο Πιστούς και μόνο Ρώσους Ιερείς, αλλά και Επισκόπους (ο Επίσκοπος Βενιαμίν απεβίωσε από κορωνοϊό και ο Επίσκοπος Διονύσιος, Διευθυντής του Διοικητικού τμήματος του Πατριαρχείου νοσεί και αυτός από κορωνοϊό!).
Άγιοι Αρχιερείς!
Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου προς τα Θεοτίμημα Πρόσωπα Σας, Σας εκφράζω εκ βάθους καρδίας, τις άπειρες ευχαριστίες μου, που οδηγήσατε το ποίμνιο Σας, σε ασφαλές λιμάνι!
Και εκφράζω το θαυμασμό μου, προς Τα Αξιοσέβαστα Πρόσωπα Σας, για την αταλάντευτη και ακλόνητη στάση Σας, ως προς Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας!!!

Με σεβασμό και άπειρη εκτίμηση
Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός- Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.