Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από το
 Θανάση Τσόκα
Μαθηματικό – Ερευνητή

Αξιότιμε
Κύριε Πρόεδρε  
          Σ’ αυτήν τη δημόσια παρέμβασή μου, προς το αξιοσέβαστο πρόσωπό σας, θα μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια και αφοπλιστική ευθύτητα!
Κύριε Πρόεδρε
Είμαι ένας, από τους εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αυτών των Βουλευτικών εκλογών.
Υπ’ αυτήν μου την ιδιότητα, αλλά και με την ιδιότητα του καθηγητή των Μαθηματικών (που οδηγείται σε συμπεράσματα, μόνο όταν έχει στη διάθεσή του, επαρκή και διαυγή δεδομένα) κάθησα και άκουσα με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!, τα όσα είπατε στο Ζάππειο 3, για το οικονομικό σας πρόγραμμα.
Και χωρίς πολλές – πολλές περιστροφές σας λέω, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ότι: ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ!!!
Και αυτήν ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ, σας τη δικαιολογώ ευθύς αμέσως:
1. Αναφερθήκατε στην οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων των πολυτέκνων και των κτηνοτρόφων.
Και μας είπατε ότι το πακέτο αυτής της οικονομικής ενίσχυσης, θα ανέλθει στο ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ. Σπεύσατε δε και μας ανακοινώσατε, τα δύο ισοδύναμα μέτρα, από τα οποία υπερκαλύπτεται το εν λόγω ποσόν.
Και μέχρι εδώ, όλα έχουν καλώς!!
Όμως, δεν αναφερθήκατε με τρόπο συγκεκριμένο, πόση θα είναι η αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, και ποιους χαμηλοσυνταξιούχους αφορά!!
Επίσης δεν αναφέρατε, πόση θα είναι η αύξηση στα επιδόματα των πολυτέκνων και ποια είναι η οικονομική ενίσχυση, προς τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Με αυτήν την ασαφή και αόριστη πρόταση σας, κύριε Πρόεδρε, δίνεται το δικαίωμα σε πολλούς, να αμφισβητήσουν τις ειλικρινείς προθέσεις σας, προς τις εν λόγω κατηγορίες συμπολιτών μας και θα σπεύσουν να πουν, καγχάζοντες!! «…Οι αυξήσεις του κου Σαμαρά προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα αντιστοιχούν με ένα κουλουράκι ή ένα κιλό κολοκυθάκια ημερησίως!!»    
2. Στο Ζάππειο 3, μιλήσατε και μας είπατε ότι εγγυάστε, την μη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού!!
Σας θυμίζω όμως, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ότι στο μνημόνιο 2 που και εσείς ψηφίσατε, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ο 13ος και 14ος μισθός, ως αντιστάθμισμα της μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22%.
Η Τρόϊκα, όπως θα ενθυμείστε κύριε Πρόεδρε, κατά τις μαραθώνιες συζητήσεις για τα εργασιακά, έθεσε στο τραπέζι, την εξής εκβιαστική πρόταση: Ή καταργείτε το 13ο και 14ο μισθό ή μειώνετε κατά 22% τον κατώτατο μισθό! Διαλέγετε και παίρνετε!!, μας είπαν με ωμό τρόπο. Και η Κυβέρνηση και με την ψήφο της παράταξής σας, επέλεξε τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και έτσι παρέμεινε ο 13ος και 14ος μισθός.
Και ξαφνικά, όταν μέχρι σήμερα, δεν έχει τεθεί επισήμως θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού από καμμία πλευρά, έρχεστε εσείς και αναμοχλεύετε ένα μη υπάρχον θέμα!!
Αντίθετα, κύριε Πρόεδρε, στην επίσημη πρόταση του κου Μπορόζο, για περαιτέρω μείωση κατά 15% των μισθών, στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ στο Ζάππειο 3!! Σ’ αυτήν την επαίσχυντη και προκλητική πρόταση του κου Μπαρόζο, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ!!
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ στο Ζάππειο 3, να βγαίνουν από τα χείλη σας, αποφασιστικά λόγια, όπως τα παρακάτω:
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΩ περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα!»
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο τομέα!»  
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ, στο επίπεδο των μισθών και συντάξεων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας!»
          Τέτοια αποφασιστικά λόγια, που να συνοδεύονται με ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ, ως αδιαμφισβήτητη ΕΓΓΥΗΣΗ, των όσων λέτε και υπόσχεστε, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΕΙΔΑ, στο Ζάππειο 3,
          Κύριε Πρόεδρε!!
          Και εδώ θέλω να σας τονίσω με έμφαση τα εξής: Πέρασαν οι εποχές, όπου προεκλογικά οι πολιτικοί άνδρες, έταζαν λαγούς με πετραχήλια και μετακλογικά, άπαντες καταλαμβάνονταν από τον ιό της πολιτικής αμνησίας!!...
          Ο Ελληνικός λαός, κύριε Πρόεδρε, μετά την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ… ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ του κου Καραμανλή, μετά τα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… του κου Παπανδρέου και μετά τα όσα ΔΕΙΝΑ υφίσταται σήμερα, έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό, που θα πιστέψει, ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ, ο οποίος όσα λέει και όσα υπόσχεται προεκλογικά, τα σφραγίζει και τα επικυρώνει ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!    
          3. Έρχομαι τώρα, στα πολυσυζητημένα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ!
          Από τα τόσα και τόσα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ που υπάρχουν, αναφερθήκατε στο Ζάππειο 3, μόνο σε τρία.
·      Στο ισοδύναμο μέτρο, που αφορά την περαιτέρω φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου.
·      Στο ισοδύναμο μέτρο, που αφορά τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, όπου θα απαλλαγούμε απ’ αυτά είτε με ιδιωτικοποιήσεις, είτε με συγχωνεύσεις, είτε και με κλείσιμο ορισμένων ΔΕΚΟ.
          Και
·      Στο ισοδύναμο μέτρο, που αφορά την περαιτέρω ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. Μάλιστα για το ισοδύναμο αυτό, μας είπατε ότι μαζί με τους συνεργάτες σας, έχετε βρει ένα προς ένα όλους τους κωδικούς αριθμούς, από τους οποίους πετυχαίνετε μείωση των δημόσιων δαπανών, κατά 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ετησίως!!!
          Όμως, κύριε Πρόεδρε, επειδή ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια, θα προτιμούσα στο 3ο ισοδύναμο μέτρο σας, με την ιδιότητα του θετικού επιστήμονα που κατέχω, να μας παρουσιάζατε σε ένα πίνακα ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ με τα αντίστοιχα ποσά τους, που θα μας οδηγούσε στο ποσό των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως εσείς τώρα, εντελώς αόριστα επεκαλείστε!!
          Είναι λοιπόν ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ από τα τρία ισοδύναμα μέτρα σας και ιδιαίτερα από το τρίτο που αναφέρεται στη μείωση της δημόσιας σπατάλης!!
          Και η απογοήτευση μου έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν στο Ζάππειο 3, δεν σας άκουσα να μιλάτε και για άλλα σημαντικά μέτρα, όπως:
·      ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (όπου μέσα σ’ αυτήν την εργασιακή κόλαση, ένας στους δύο εργαζόμενους είναι σήμερα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ).
·      ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
·      ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ (όπου το κράτος χάνει ετησίως, πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ)
·      ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (όπου, αντί για τη δορυφορική παρακολούθηση των βυτιοφόρων καυσίμων, προτιμήσατε να ψηφίσετε νόμο, που εξισώνει από 1ης Οκτωβρίου του 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης!!).
          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας
          Σας μιλώ, τιμίως και ειλικρινώς ότι, θα ήμουν ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΗΣ όταν στο Ζάππειο 3, έβλεπε να βγαίνουν από τα χείλη σας, τα παρακάτω αποφασιστικά λόγια:
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) την οριστική πάταξη του παρεμπορίου, από το  οποίο χάνονται ετησίως πολλά δισεκατομμύρια ευρώ!».
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) την οριστική πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, με δορυφορική παρακολούθηση όλων των βυτιοφόρων καυσίμων και επίσης εγγυώμαι (με την υπογραφή μου) την κατάργηση του άδικου νόμου, που εξισώνει από 1ης Οκτωβρίου του 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης!».
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) τη δημιουργία σώματος ΦΟΡΑΡΑΜΠΟ ελεγκτών, που θα διασχίζουν τους εμπορικούς δρόμους, τις εθνικές οδούς, τους κάμπους και όλους τους εργασιακούς χώρους, με ένα και μοναδικό στόχο: Ούτε μία συναλλαγή χωρίς απόδειξη, ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη!».
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι θα δώσω μάχη μέχρι εσχάτων, ώστε να παγώσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, που έχουν εντός και εκτός Ελλάδας οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, μέχρι να εξοφλήσουν τα τεράστια ποσά που οφείλουν!».
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι θα προχωρήσω σε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για την φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων Ελλήνων Πολιτών, που έχουν εξάγει παράνομα, εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, σε τράπεζες της Ελβετίας!».
·      «ΕΓΓΥΩΜΑΙ (με την υπογραφή μου) ότι μέσα σε μικρό αλλά εύλογο χρόνο, οι περισσότερες συναλλαγές θα πραγματοποιούνται με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ώστε το Φ.Π.Α να αποδίδεται απ’ ευθείας στο κράτος!».
          Με τέτοιες ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ (ενυπόγραφες) μπορείτε κύριε Πρόεδρε, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, ο οποίος με την ψήφο του θα σας δώσει ισχυρή και καθαρή εντολή για να κυβερνήσετε την χώρα.        
4. Άφησα στο τέλος, τον τομέα των υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) όπως και το υπόγειο μεταλλευτικό πλούτο της χώρας μας, γιατί θεωρώ τον τομέα αυτό ως το σημαντικότερο, ΩΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ για τη γρήγορη εκκίνηση της χειμάζουσας οικονομίας μας.
Ενώ, κύριε Πρόεδρε, για την ΑΟΖ και τους υδρογονάθρακες έχετε πραγματικά πρωταγωνιστήσει και έχετε ανεβάσει ψηλά το πήχυ για την εκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου μας, ΔΕΝ ΕΙΔΑ στο Ζάππειο 3 να παρουσιάζετε ένα ταχύρυθμο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στο πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο τομέα των υδρογονανθράκων.
Περίμενα από σας στο Ζάππειο 3, να ανακοινώσετε συγκεκριμένα βήματα όπως:
·      Ανακήρυξη της ΑΟΖ μέσα στις 100 πρώτες μέρες της διακυβερνήσεως σας και στη συνέχεια οριοθέτηση της ΑΟΖ με τις όμορες χώρες (πλην της Τουρκίας). Και ιδιαίτερα την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου μέσω του Καστελόριζου.
·      Κατακύρωση (για έρευνα φυσικού αέριου Νότιας της Κρήτης) στα τέλη Μαΐου, σε μία από της 8 μεγαλύτερες εταιρείας του κόσμου που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό, για την εν λόγω περιοχή.
·      Εξόρυξη (αν όλα πάνε καλά) στις αρχές του φθινοπώρου του 2012, του φυσικού αερίου Νότιας της Κρήτης.
·      Άμεση διεξαγωγή και άλλων διεθνών διαγωνισμών για έρευνα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ιόνιο πέλαγος και σε άλλα γνωστά μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
·      Δημιουργία, ανεξάρτητου Υπουργείου Έρευνας και εκμετάλλευσης του Υπόγειου πλούτου μας.
·      Έκδοση ενεργειακών ομολόγων, με βάσει τα προσδοκώμενα κέρδη από τα ευρεθέντα και βεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, με αποτέλεσμα την γρήγορη μείωση του τεράστιου Δημόσιου χρέους μας και την απαλλαγή μας από ΤΑ ΔΕΣΜΑ της Τρόϊκας!!
          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
          Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβασή μου προς το αξιοσέβαστο πρόσωπό σας, θέλω να σας τονίσω τα εξής:
          Δείξτε, κύριε Πρόεδρε, την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα μας, ΥΨΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!!
          Απευθυνθείτε προς τον Ελληνικό λαό με ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις, την υλοποίηση των οποίων ΝΑ ΕΓΓΥΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ!!
          Εμπρός λοιπόν κύριε Σαμαρά προχωρήστε:
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.