Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Από το
 Θανάση Τσόκα
Μαθηματικό – Ερευνητή

Αξιότιμε
Κύριε Πρόεδρε  
          Πριν ένα μήνα, κατά την προεκλογική  περίοδο, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, μελέτησα με τη δέουσα προσοχή, το πρόγραμμα του κόμματος σας και ειλικρινά σας λέω ότι, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!!
Και τούτο διότι:
          Έρχεστε εσείς, κύριε πρόεδρε, μέσα από το πρόγραμμα σας και σαν να μη συμβαίνει τίποτε, σαν να μην υπάρχει η Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, σαν να μη μας έχει αγγίξει καν η οικονομική κρίση, σαν να μη γνωρίζουμε τι εστί παρατεταμένη – εφιαλτική ύφεση σαν να μην έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, αλλά αντίθετα σαν να διανύουμε μια λαμπρή περίοδο οικονομικής άνθησης και ανάπτυξης, ΤΑΖΕΤΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ στον πολυβασανισμένο και εξουθενωμένο οικονομικά, ελληνικό λαό!!! Και για να μην αναφέρουμε με αόριστο τρόπο στην ευδαιμονική… παροχολογία, του προγράμματός σας, σας απαριθμώ επιγραμματικά, τα όσα τάζατε πριν ένα μήνα μέσα από το  πρόγραμμά σας.
          Ομιλείτε λοιπόν στο πρόγραμμά σας:
·      Για 100.000 διορισμούς στο Δημόσιο!!!
·      Για αυξήσεις μισθών και συντάξεων
·      Για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, στο 80% του κατώτατου μισθού
·      Για χορήγηση του επιδόματος ανεργίας , έως ότου ο άνεργος βρει δουλειά.
·      Για συντάξεις που θα φθάνουν στο 100%του μισθού.
·      Για δωρεάν περίθαλψη στα Δημόσια Νοσοκομεία όλων των μεταναστών (παράνομων και μη).
·      Για άμεση κατάργηση συμμετοχής στα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των φοιτητών και για σταδιακή κατάργηση συμμετοχής στα φάρμακα όλων των Ελλήνων και όλων των ξένων που ζουν στη χώρα μας.
Κύριε Πρόεδρε
Θα ήμουν ευτυχής, εάν έβλεπα μέσα από το πρόγραμμά σας, αντί αυτής της ευδαιμονικήςπαροχολογίας, που παραπέμπει στα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» του Κου Παπανδρέου, καθώς, και σε παλαιοκομματικές μεθόδους εξαπάτησης των Ελλήνων ψηφοφόρων, να είχατε ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ:
1)   ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ (που ξεπερνούν ήδη το ένα εκατομμύριο!!)
2)   ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ
3)   ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, όπου το εισόδημα των γονιών τους, είναι μικρότερο των 15.000 ευρώ ετησίως.
·      ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΡΓΟΥΣ το πρόγραμμά σας, να περιλάμβανε τα εξής:
α) Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, έως ότου βρουν δουλειά και δωρεάν φάρμακα (Για να είμαι δίκαιος αυτό το περιλαμβάνετε στο πρόγραμμά σας).
β) Συγκεκριμένες – σύγχρονες προτάσεις, που να στοχεύουν σε γρήγορη ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
Γιατί, πρέπει να γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε ότι: σε ανάπτυξη 1% του ΑΕΠ, αντιστοιχούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας!!
Εσείς όμως αντί σύγχρονων επενδυτικών προτάσεων ,που θα συμβάλουν στη γρήγορη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, μας μιλάτε για ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!
Μας μιλάτε ότι θα ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ  ΤΗΝ Ολυμπιακή Αεροπορία, τον ΟΤΕ και άλλες επιχειρήσεις. Δεν μας λέτε όμως, κύριε Πρόεδρε, που θα βρείτε τα χρήματα για αυτές τις ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ αφού ξέρετε ότι το ταμείον  είναι μείον!!!
·      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ το πρόγραμμά σας, να περιλάμβανε τα εξής:
α) Αύξηση 20% στην σύνταξη τους και
β) Δωρεάν φάρμακα
·      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ όπου το εισόδημα των γονιών τους είναι μικρότερο των 15.000 ευρώ ετησίως, το πρόγραμμα σας, να περιλάμβανε τα εξής:
          α)Δωρεάν στέγη (ή επίδομα στέγης)
β) Δωρεάν σίτιση και
γ) Δωρεάν φάρμακα
Για το οικονομικό σας πρόγραμμα, θα μου επιτρέψετε να κάνω ακόμη, μερικές επισημάνσεις.
Μιλάτε στο φορολογικό σας σύστημα,  για συντελεστή 75% σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ ετησίως.
Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Ποιο φυσικό πρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, που εργάζεται ασταμάτητα από το πρωί έως το βράδυ και καταφέρνει να εξασφαλίσει ετησίως εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ, θα το δηλώσει όλο στην εφορία, όταν γνωρίζει ότι, από τα 4 ίσα μέρη του ετησίου εισοδήματος του, τα 3 μέρη θα τα πάρει το κράτος;
Η απάντηση είναι: ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ!!!
Πρέπει να γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε, ότι ισχύει το παρακάτω φορολογικό αξίωμα:
Οι μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές, σε φυσικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, οδηγούν σε  μεγάλη φοροδιαφυγή!! Και οι μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές σε επιχειρήσεις, οδηγούν   σε μεγάλη απόδραση!!
Μιλάτε επίσης στο φορολογικό σας σύστημα για ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ σε μεγάλες επιχειρήσεις!!!
Σύμφωνα όμως με το προηγούμενο φορολογικό αξίωμα, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, θα δραπετεύσουν… σε γειτονικές μας χώρες, οι οποίες έχουν πολύ-πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και έτσι Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, κύριε πρόεδρε, θα τραβάει δυστυχώς την ανηφόρα!!!
Εδώ πρέπει να σας αναφέρω και το εξής:
Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης, όπου εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για αρκετούς μήνες λόγω οικονομικής στενότητας, έρχεται ο οικονομικός σας σύμβουλος καθηγητής Κος Μήλιος και δηλώνει:
Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει στα χέρια του την εξουσία, θα επιβάλει ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ των επιχειρήσεων!!!
Και από την άλλη πλευρά, κορυφαία στελέχη σας (όπως ο Κος Στρατούλης και  ο Κος Γλέζος) κάνουν δηλώσεις, για μία αναγκαστική δέσμευση μέρους των καταθέσεων των πολιτών για επενδύσεις!!!
Όλα αυτά όμως, κύριε Πρόεδρε, δείχνουν προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, δείχνουν ότι δεν έχετε ένα ολοκληρωμένο – σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας μας.
Και το όποιο στοιχειώδες οικονομικό σας πρόγραμμα για ανάπτυξη, όπως διεπίστωσα, είναι ξεπερασμένο, αφού διακατέχεται από το πνεύμα των ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, περασμένων δεκαετιών!!!
Και το σημαντικότερο, το οικονομικό σας, πρόγραμμα  δεν περιέχει δυστυχώς, καμία δέσμη προτάσεων, για προσέλκυση ξένων επενδυτών.
Είμαι βέβαιος, κύριε Πρόεδρε, ότι ΔΕΝ περιμένατε μια τέτοια εντυπωσιακή εκτόξευση των ποσοστών του κομματός σας, που σας φέρνουν προ των πυλών διακυβέρνησης της χώρας μας, οπότε έχετε καταληφθεί εξ’ απίνης, βρίσκεστε εσείς και τα κορυφαία στελέχη σας σε μια κατάσταση σύγχυσης και πανικού και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι κάθε μέρα που περνάει σας βλέπουμε να λέτε: ο ένας το κοντό του και ο άλλος του μακρύ του!!!
Με ένα τέτοιο ανασυγχρονιστικό οικονομικό πρόγραμμα (όπως παραπάνω σας ανέπτυξα) και με ένα απίστευτο ερασιτεχνισμό και με μια επικίνδυνη προχειρότητα, που διακατέχονται τα κορυφαία στελέχη του κόμματός σας, πολύ φοβάμαι κύριε Πρόεδρε, ότι σε περίπτωση που πάρετε την εξουσία στα χέρια σας, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!
Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία, να αναφερθώ στις θέσεις του κόμματος σας, ως προς:
ü ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ü ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
     Και
ü ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
·      ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ:
          Κύριε Πρόεδρε
Ενώ η εγκληματικότητα, οι κλοπές και οι ληστείες στη χώρα μας, αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο με το μεγαλύτερο μέρος απ’ αυτές να διαπράττονται από παράνομους μετανάστες, στο επίσημο πρόγραμμα σας ΔΕΝ είδα, ούτε μία λέξη, ούτε μια πρόταση για την αντιμετώπιση, του μείζονος αυτού κοινωνικού προβλήματος!
Αντίθετα στο επίσημο πρόγραμμά σας, έχετε πρόταση, που θα δίνετε άδεια παραμονής σε οποιοδήποτε μετανάστη, με μηδενικά ένσημα ετησίως!!!
Δηλαδή, είναι σαν να λέτε με έμμεσο τρόπο σ’ ένα μετανάστη, που δεν βρίσκει δουλειά στη χώρα μας τα εξής: Κοίταξε, ΕΓΩ σου δίνω άδεια παραμονής, ΕΣΥ κόψε το κεφάλι σου, κάνε ότι θέλεις, ΚΛΕΨΕ – ΛΗΣΤΕΨΕ και ΖΗΣΕ!!!, εμένα δε με νοιάζει!!!
Τέτοιες όμως πολιτικές στο μεταναστευτικό, όπως είναι η δική σας, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, θα μετατρέψουν την όμορφη χώρα μας σε ΖΟΥΓΚΛΑ, που ο ένας θα τρώει τον άλλο!!     
·      ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
          Με όλο το σεβασμό, που τρέφω προς το πρόσωπό σας, ΔΕΝ δυσκολεύομαι να σας πω τα εξής:
          Στα Εθνικά μας θέματα έχετε ΧΑΛΑΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, κύριε Πρόεδρε!!!
          Και αυτή τη θέση μου, σας την αιτιολογώ ευθύς αμέσως:
          1) Υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην ιστοσελίδα της, αποκαλεί τους Σκοπιανούς «αδέλφια Μακεδόνες» και εσείς τους επικεφαλείς αυτής της συνιστώσας, που απεμπολούν ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, δεν τους εγκαλείτε σε τάξη, ούτε τους αποβάλετε από το ΣΥΡΙΖΑ!!
          Επομένως, κύριε Πρόεδρε, πως κάθε Έλληνας πολίτης που αγαπάει αυτήν την ευλογημένη χώρα, να μη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ διαθέτει ΧΑΛΑΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ:
          2) Στο επίσημο πρόγραμμά σας, μας λέτε ότι θα προχωρήσετε, στην καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, που το ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ συνήψε, διά του τότε Υπουργού Αμύνης κου Μπεγλίτη.
          Όμως, κύριε Πρόεδρε, και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, αντιλαμβάνεται, την τεράστια σημασία που έχει, το ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ως προς τα πλούσια κοιτάσματα ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ως προς την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας – Κύπρου, μέσω του Ελληνικού Καστελόριζου, για το οποίο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με προκλητικό τρόπο, μας λέει ότι ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!
          Επομένως, όταν επιμένετε στην καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, πως κάθε Έλληνας πολίτης, που αγαπάει αυτή την όμορφη και πλούσια χώρα, να μη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κος ΤΣΙΠΡΑΣ, διαθέτει:
          ΧΑΛΑΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;       
·      ΜΝΗΜΟΝΙΟ
          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
          Κατά την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, μέσω του προγράμματός σας, ΔΕΝ ΤΑΖΑΤΕ ΜΟΝΟ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ, αλλά διαλαλούσατε σε όλους τους τόνους, ότι θα ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ όταν έλθετε στην εξουσία, με αποτέλεσμα να πάρετε αυτό το εκπληκτικό ποσοστό του 17%.
          Σήμερα που διανύουμε τη δεύτερη προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, συνειδητοποιώντας ότι βρίσκετε προ των πυλών διακυβέρνησης της χώρας, αλλάξατε ρώτα!!. Έτσι:
          Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, μιλάτε για ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο για ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και Κυριακή αναπαύεστε!!..
          Σε περίπτωση που ο Ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη, σας δώσει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, εσείς πιστός προς τις υποσχέσεις σας, θα φέρετε νόμο στη Βουλή, που θα ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παρά της αντιρρήσεις Μέρκελ – Ολάντ.
          Με την ακύρωση του μνημονίου, θα συμβούν κατά την άποψη μου τα εξής γεγονότα, κύριε Πρόεδρε.
          Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, γιατί δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός, για μια τέτοια έξοδο.
          Όμως, από την άλλη πλευρά, Τρόϊκα και το δίδυμο Μέρκελ – Ολάντ, δεν θα μείνουν απαθείς και αμέτοχοι. Πρώτα θα κάνουν την εξής σκέψη:
          Η Ελλάδα είναι ένα καρκίνωμα μέσα στο σώμα της Ευρώπης και για να μη μεταδοθεί σε άλλα μέρη του σώματος της, πρέπει ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ αυτό, εκεί που βρίσκεται, να το ΝΕΚΡΩΣΟΥΜΕ, κάνοντάς του, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!
          Με ένα τέτοιο ΝΕΚΡΩΜΕΝΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ μέσα στο σώμα της Ε.Ε, παύει να υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας, και σε άλλα μέρης της!!
          Και αρχίζουν έτσι, την οικονομική χημειοθεραπεία … κατά του καρκινώματος( ΕΛΛΑΔΑ),που θα περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
          1) Παρά την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) με απόφαση της Τρόϊκας και μέσω του μηχανισμού στήριξης, θα συνεχίζει να πληρώνει τα τοκοχρεωλύσια της Ελλάδας προς τους δανειστές της, καθώς και τα ομόλογά της, όταν αυτά λήγουν.
          Έτσι δεν θα υπάρξει κανένα ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ εις βάρος της Ελλάδας, οπότε δεν θα υπάρξει και καμμία ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ!!!
          Και αφού δεν θα έχουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν θα έχουμε κανένα ντόμινο μετάδοσης, προς τα άλλα μέλη της!!
          2) Η Τρόϊκα θα κλείσει αμέσως τη στρόφιγγα χρηματοδότησης προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Δεν θα δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις Ελληνικές Τράπεζες, η Τρόϊκα δεν θα δίνει ούτε ένα ευρώ για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας μας. Οπότε με ένα ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ αρκετά μεγάλο, με τα κρατικά ταμειακά αποθέματα να εξαντλούνται στα τέλη του Ιούνη του 2012, μια Ελλάδα που δεν έχει εξασφαλίσει άλλες πηγές χρηματοδότησης, ένα κράτος που τα έσοδά του, τους τελευταίους μήνες, λόγω των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, έχουν κάνει δραματική βουτιά, θα οδηγηθούμε σε ένα οδυνηρό και ασφυκτικό στράγγισμα ρευστότητας, οπότε θα αναγκαστούμε από μόνοι μας (λόγω της άμεσης ανάγκης μας, για ρευστότητα) να προχωρήσουμε στην κοπή ενός εθνικού νομίσματος, που θα μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης, παραμένοντες πάφτωχοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!
          Και από εκεί και πέρα, μαύρες μέρες, μαύρες νύχτες, όλα ΜΑΥΡΑ και ΑΡΑΧΝΑ!!!
          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
          Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι το εν λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΟ οδηγεί τη χώρα μας προς την καταστροφή και τον Ελληνικό λαό, προς την πλήρη εξαθλίωση, την Ιδιωτική και Δημόσια περιουσία προς ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ της αξίας της, και το κυριότερο ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ του πλούσιου υπόγειου πλούτου μας (μεταλλεύματα και υδρογονάνθρακες) ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ!!!
          Όμως, διαφωνώ ριζικά και με τη δική σας πολιτική που προσβλέπει ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, διότι μια τέτοια πολιτική πράξη, όπως παραπάνω σας ανέπτυξα, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στην αναγκαστική επιστροφή μας στη δραχμή, με απρόβλεπτες και εφιαλτικές καταστάσεις, για τον Ελληνικό λαό!!
          Μπρος στους δύο αυτούς καταστρεπτικούς δρόμους: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ή ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ξεπροβάλει, κύριε Πρόεδρε και ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, που είναι ο δρόμος ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ από τη χώρα μας!!!
          Ο τρίτος αυτός δρόμος, που θα δώσει ελπίδα και θα ανεβάσει το ηθικό των απελπισμένων Ελλήνων πολιτών, περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:                       
·      Στις 18 Ιούνη του 2012, να σχηματιστεί Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, απ’ όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, ανεξάρτητα του ποσοστού που θα έχει το πρώτο κόμμα και να μπουν στην άκρη τα όποια κομματικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες! Η ιστορία μας διδάσκει ότι: Οι Έλληνες ενωμένοι έχουν κάνει θαύματα, ενώ διχασμένοι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες εθνικές καταστροφές!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, στην διεξαγωγή έρευνας για φυσικό αέριο Νότια της Κρήτης (ήδη ο διεθνής διαγωνισμός για αυτήν την  περιοχή έχει ολοκληρωθεί) και όταν όλα πάνε καλά (που θα πάνε) μέσα στο φθινόπωρο του 2012, να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού αερίου στην εν λόγω περιοχή!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, στην προκήρυξη και άλλων διεθνών διαγωνισμών, για έρευνα φυσικού αερίου και πετρελαίου τόσο στο Ιόνιο Πέλαγος όσο και σε άλλα γνωστά μέρη, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και να δημιουργήσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ της χώρας μας!!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και να αρχίσει συνομιλίες με τα όμορα κράτη της Ελλάδας, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ιδιαίτερα να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, Ελλάδας – Κύπρου για να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που κρύβονται στην εν λόγω ΑΟΖ!!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, στη δημιουργία Κρατικής Επενδυτικής Τράπεζας (ΚΕΤ), η οποία τράπεζα πλην των άλλων δραστηριοτήτων της, ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ βάσει των προσδοκώμενων κερδών που θα έχουμε, ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΕΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕΤΡΗΘΕΝΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ανά την Ελλάδα, καθώς ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, βάσει των προσδοκωμένων κερδών και άλλων, εν λειτουργία πηγών παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας (όπως είναι: το σε εξέλιξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΗΛΙΟΣ, Ανεμογεννήτριες και άλλες ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας).
          Με αυτά ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, τα οποία θα στηρίζονται σε ΣΙΓΟΥΡΑ και ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ από βεβαιωμένες πηγές ενέργειας, θα ηρεμήσουμε τις διεθνείς αγορές, οι οποίες θα αρχίσουν να μας ερωτεύονται…, επίσης με ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ θα μειώνουμε με γρήγορους ρυθμούς, το τεράστιο Δημόσιο χρέος μας και πολύ σύντομα θα πούμε στην Τροϊκα: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!  
·         Η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην αναζήτηση ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που πρέπει να εξοικονομήσουμε στη διετία 2013-2014 (η οποία διετία μπορεί να επεκταθεί σε τριετία 2013-2014-2015), μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις).
Με αυτό τον τρόπο, θα αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
·         Η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, σε συζητήσεις με την Τρόϊκα γύρω από τα εργασιακά και επωφελούμενη της αλλαγής κλίματος υπέρ της Ελλάδας, λόγω εκλογής Ολάντ, να δώσει ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ για επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειεας, ώστε να εκλείψει επιτέλους ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, που επικρατεί σήμερα στον ιδιωτικό τομέα!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ανασυγκρότηση της διαλυμένης Δημόσιας διοίκησης και να πατάξει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ με την ψήφιση αυστηρότατου Νόμου που θα τιμωρεί με ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ, οποιονδήποτε συλληφθεί να βάζει στην τσέπη του, παράνομο χρήμα, είτε αυτό λέγεται γρηγορόσημο είτε φακελάκι είτε υπερτιμολόγηση κ.λ.π.
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να έχει ως κυρίαρχο σύνθημά της, την λέξη: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!
          Και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, σε αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, εκμετάλλευση (και όχι ξεπούλημα) της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Εκσυγχρονισμό της Γεωργίας και κτηνοτροφίας με την στροφή εκατοντάδων χιλιάδων άνεργων νέων μας προς τους παραγωγικούς αυτούς φορείς. Δυναμική ώθηση του Τουρισμού μας, με τη δημιουργία μαρινών σε κάθε νησί μας!!
·      Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να επιδιώξει και να πετύχει ένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ για την πατρίδα μας, που θα δώσει άμεση ώθηση στην ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πλούτο για τη χώρα μας!!
Τέλος:
Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να προχωρήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·      Στη δημιουργία ενός δίκαιου και μόνιμου φορολογικού συστήματος, με συντελεστές που θα διέπονται από αίσθημα δικαιοσύνης και θα είναι ελκυστικοί από τους ντόπιους και ξένους επενδυτές.
·      Στην οριστική πάταξη της φοροδιαφυγής στους χώρους του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου, καυσίμων, του ηλεκτρικού τζόγου και σε όλους τους άλλους  χώρους κάθε παράνομης συναλλαγής, με τη θέσπιση πολύ αυστηρών νόμων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής και με αυτό τον τρόπο θα ανεύρει πόρους,  που θα αποτρέψουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων!
·      Στη δημιουργία σώματος ΦΟΡΟΡΑΜΠΟ ελεγκτών, που θα διασχίζουν τους εμπορικούς δρόμους, τις εθνικές οδούς, τους κάμπους και όλους τους εργασιακούς χώρους με ένα και μοναδικό σύνθημα: Ούτε μια συναλλαγή χωρίς απόδειξη ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη!!!
·         Στην πάταξη ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ με τη δορυφορική παρακολούθηση των βυτιοφόρων καυσίμων και την κατάργηση του άδικου νόμου, με τον οποίον από 1ης Οκτώβρη του 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνεται με το πετρέλαιο κίνησης!!!
·         Στο πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, που έχουν εντός και εκτός Ελλάδας, οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, έως ότου εξοφλήσουν τα τεράστια ποσά που οφείλουν.
·         Σε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, για την φορολόγηση των τόκων και καταθέσεων Ελλήνων πολιτών, που έχουν εξάγει παράνομα, εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, σε τράπεζες της Ελβετίας!!
·         Στην δημιουργία ενός Κρατικού Μηχανισμού Ελέγχου των τιμών, όπου θα παρεμβαίνει με αυστηρές κυρώσεις στις περιπτώσεις δημιουργίας Καρτέλ και στις αισχροκερδείς επιδιώξεις των μεσαζόντων σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή!
            Κύριε Πρόεδρε
            Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου προς το πρόσωπό σας, θέλω να σας τονίζω τα εξής:
            Θα είμαι ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΗΣ έαν δημόσια ανακοινώσετε ότι ΑΣΠΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ, που παραπάνω σας ανέπτυξα.
            Και θα είμαι ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΔΥΣΤΥΧΗΣ εάν επιμένετε ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!!            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.