Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!
ΠΟΥ ΠΑΜΕ 
                           ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής

Αξιότιμε
Κύριε Πρωθυπουργέ
         Όταν:
κατά μέσο όρο, 1000 εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα, χάνουν τη δουλειά τους, κάθε μέρα!
Όταν:
πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, μεταξύ των μελών τους!
Όταν:
800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που στηρίζουν την επιβίωσή τους, στην εσωτερική αγορά, βαίνουν προς εξαφάνιση, λόγω της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών κατά τα τρία τελευταία χρόνια!
Όταν:
πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, αδυνατούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους, λόγω παρατεταμένης ανεργίας τους!
Όταν:
σε μηνιαία βάση, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αδυνατούν να εξοφλήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ακολουθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τα νοικοκυριά αυτά να βυθίζονται στο σκοτάδι!
Όταν:
ο εργασιακός μεσαίωνας έχει επιβληθεί απ’  άκρου εις άκρον, στο χώρο του ιδιωτικού τομέα!
Όταν:
σε καθημερινή βάση, οι αυτοκτονίες των απελπισμένων Ελλήνων πολιτών, διαδέχονται η μια την άλλη! 
Όταν:
η παρατεταμένη ύφεση, καταβροχθίζει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μας (Α.Ε.Π) και κατακρημνίζει τις αξίες της Δημόσιας και της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας!
Όταν τέλος:
οι περισσότεροι Έλληνες, τρέχουν αλαφιασμένοι, για να εξοφλήσουν τα χαράτσια και τους αποικιακούς φόρους, που τους έχει επιβάλει ο προηγούμενος Υπουργός Οικονομικών!
ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ   
 Και με μια ανεξήγητη αποφασιστικότητα και ανατριχιαστική σκληρότητα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ, την οποίαν στο παρελθόν, με αυστηρό τόνο καταγγέλατε!!!
Έτσι λοιπόν:
με συνοπτικές διαδικασίες και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (το 2013), ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία στην ουσία θα τα αφαιρέσετε από την χειμάζουσα Ελληνική αγορά, θα τα στερήσετε από τις 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα τα στερήσετε από κάθε άλλο κλάδο παραγωγικής διαδικασίας και υπηρεσίας, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
·     ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να αποδεχθώ τον ισχυρισμό σας ότι, η επιβολή τέτοιων επώδυνων και σκληρών μέτρων στο χώρο του Δημόσιου τομέα, ήταν ένας αναγκαστικός μονόδρομος!!
·     ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να αποδεχθώ ότι με πόνο ψυχής, αναγκαστήκατε να μετατρέψετε το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων σε ενιαίο φτωχολόγιο!!
·     ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ όμως να σας πώ, κύριε Πρωθυπουργέ ότι, δεν διαθέτετε τη γενναιότητα του πολιτικού ηγέτη, ο οποίος πριν επιβάλει σκληρά και επώδυνα μέτρα στο λαό του, πρώτα περικόπτει γενναία, τις αποζημιώσεις των μελών της κυβερνήσεως του και των μελών του κοινοβουλίου, και ύστερα έρχεται και επιβάλει το σκληρό αλλά αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας.
Έτσι, με αυτό τον τρόπο, περνάει το μήνυμα προς το λαό του, ότι όλοι μαζί θα υποφέρουμε!!!
Εσείς όμως, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν πράξατε κάτι τέτοιο!
Αντίθετα, διατηρείτε τα προνόμια των κ.κ. Βουλευτών των κ. Πρώην Πρωθυπουργών, των κ.κ. πρώην Προέδρων της Βουλής και ακόμη και των συζύγων των αποθανόντων Πρωθυπουργών!!
Έτσι, ο κάθε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχώς δανείζεται για να μη φθάσει σε μία άτακτη χρεοκοπία) απολαμβάνει μηνιαίας αποζημίωσης 5.780 ευρώ (όπου η μισή απ’ αυτή είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ!!!)
Ενώ αντίθετα: Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, των Δικαστών, των Πανεπιστημιακών δασκάλων, των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ιατρών του ΕΣΥ (μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές) ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 1.600 Ευρώ!!!
Επί πλέον, ο κάθε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απολαμβάνει κάθε μήνα του ποσού των 1000 Ευρώ, ως επίδομα γραφείου, απολαμβάνει και άλλων επιδομάτων και προνομίων, που δεν είναι της παρούσης, να τα μνημονεύσουμε.
Επίσης:
·      ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να σας πώ, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι ο κος Τόμσε και η παρέα του, με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, αλλά στην ουσία ενεργώντες ως εκπρόσωποι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, επέβαλαν ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΥΓΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, με ένα και μοναδικό στόχο: ΤΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, αλλά το σπουδαιότερο: ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που η πατρίδα μας, τους διαθέτει εν αφθονία!!
          Εσείς, κύριε Πρωθυπουργέ, με την ιδιότητα του Οικονομολόγου που κατέχετε, γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον ότι, για να γίνει ανταγωνιστική μια οικονομία ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, την ανταγωνιστικότητα μιάς οικονομίας!
          Όμως, ο κος Τόμσε και η παρέα του, ενεργώντες ως εντελοδόχοι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εστόχευαν μόνο στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, κατακρημνίζοντας τους, σε επίπεδα εξαθλίωσης, στερώντας έτσι από την Ελληνική αγορά, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από τις τσέπες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα!
          Συναθροίζοντες δε, τα δισεκατομμύρια ευρώ, που χάθηκαν από τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, έχουμε ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ που τα στερήθηκε και θα συνεχίζει να τα στερείται η Ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η εφιαλτική ύφεση, η οποία μοιάζει με ένα μεγάλο φορτηγό, που τρέχει ιλιγγιωδώς στην κατηφόρα, έχοντας φρένα ποδηλάτου!!!
          Τέλος:
·     ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ, κύριε Πρωθυπουργέ, να σας πω ότι: φέρετε τεράστια πολιτική ευθύνη, γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ, στα οργανωμένα σχέδια της Τρόϊκας και την αφήσατε ανενόχλητη, να επιβάλει απ’ άκρου εις άκρον στον ιδιωτικό τομέα, ΜΙΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΟΛΑΣΗ!!!
          Γι’ αυτό:   
·      ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ που δεν υψώσατε το πολιτικό σας ανάστημα για να αποτρέψετε ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξε ο κος Τόμσε και η παρέα του, εις βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.  
·       ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ που δεν είχατε το θάρρος και τη γενναιότητα να απευθυνθείτε δημόσια προς τον κο Τόμσε και να του πείτε: Κύριε, φτάνει πιά!! μη παρεμβαίνετε άλλο στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα μου δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας αλλά ο δημόσιος τομέας!!
·     ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ γιατί αποδεχθήκατε την απάνθρωπη πρόταση της Τρόϊκας και καθορίσατε τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ (μεικτά) χωρίς αυτός να συνοδεύεται από κανένα επίδομα (ούτε αυτό το οικογενειακό επίδομα!!)
·     ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ γιατί ανοίξατε το δρόμο στους εργοδότες να απολύουν (πολύ εύκολα με πολύ μικρές αποζημιώσεις) παλαιούς εργαζόμενους που έχουν καλές αποδοχές και στη θέση τους να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ (μεικτά) ο οποίος ΔΕΝ συνοδεύεται από κανένα επίδομα!
·     ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ για το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που είπατε στην Τρόϊκα και με κάνετε έτσι να νιώθω ΑΠΟΙΚΟΣ στην ευλογημένη αυτή χώρα, στην οποία είχα την τύχη, να γεννηθώ!!!
          Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
          Σας ομιλώ τιμίως και ειλικρινώς ότι: όλες αυτές οι κατηγορίες που σας προσάπτω, δεν εμπεριέχουν ούτε ένα απειροελάχιστο δείγμα αντιπολιτευτικής διάθεσης, αλλά έχουν μια και μοναδική πηγή: Την ακαταμάχητη εσωτερική μου δύναμη, που με σπρώχνει κοντά στους πάσχοντες συνανθρώπους μου!
          Κύριε Πρωθυπουργέ
          Κλείνοντας τη δημόσια αυτή παρέμβασή μου, προς το αξιοσέβαστο πρόσωπό σας, θέλω να σας τονίσω με έμφαση τα εξής:
          Θα ένιωθα απέραντη ευτυχία, εάν η εκταμίευση των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και η μικρή ελάφρυνση του χρέους μας, συνοδεύονταν από ένα γενναίο Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για τη χώρα μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.
          Οπότε στη θέση της Χαμένης ευτυχίας μου, ήλθε και θρονιάστηκε: Η ανησυχία, ο προβληματισμός και η απαισιοδοξία μου, για το μέλλον της οικονομίας μας.
          Και αυτό φαίνεται από τα ερωτήματα που σας θέτω ευθύς αμέσως:
·     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά, έχετε μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών και από την άλλη μεριά 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, και θα συνεχίζουν να κλείνουν κατ’ αύξουσα γεωμετρική πρόοδο, αφού η αγοραστική δύναμη των εκατομμυρίων ελλήνων, θα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα;
·     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί τέτοιες ανελέητες περικοπές και από την άλλη μεριά οι τιμές των βασικών αγαθών τραβούν την ανηφόρα, τα δε τιμολόγια της ΔΕΗ, κατά τις επιταγές της Τροϊκας, θα αυξηθούν τρεις (3) φορές, μέσα στο έτος 2013;
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, μας αφήνουν μόνους να παλέψουμε με το μεγάλο θηρίο της ύφεσης και από την άλλη μεριά, εμείς οι ίδιοι δεν αντιδρούμε άμεσα, ιδρύοντας μια Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε) στο χρηματοφυλάκιο της οποίας, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, να μεταφέρουμε όλη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και το υπόγειο πλούτο της χώρας μας, ώστε η εν λόγω Τράπεζα να μπορεί να αντλεί κεφάλαια, με τα οποία θα χρηματοδοτεί, τα μεγάλα έργα, τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και ιδιαίτερα να χρηματοδοτεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας;
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά εκλιπαρούμε τους ντόπιους και ξένους επενδυτές, να επενδύσουν στη χώρα μας και από την άλλη μεριά τους αιφνιδιάζουμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επιβάλλοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με τα φωτοβολταϊκά ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, που ανέρχεται στο 30% του τζίρου τους;  
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά η φοροδιαφυγή και η διαφθορά ζουν και βασιλεύουν και από την άλλη πλευρά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ (με όλες τις καταθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ιδιαίτερα γι’ αυτούς που έχουν χρηματίσει σε υψηλές δημόσιες θέσεις ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ προ της ανάληψης της υψηλής δημόσιας θέσης και ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ μετά την αποχώρηση απ’ αυτήν; 
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά, ζητάμε συνεχώς δάνεια από τους ευρωπαίους εταίρους μας, και από την άλλη μεριά 55 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμα χρέη λιμνάζουν στα Δημόσια ταμεία, από τα οποία τα 15 δισεκατομμύρια είναι άμεσα εισπράξιμα, αφού τα οφείλουν άτομα που ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες;  
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά ο χρόνος εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα Δικαστήρια, φθάνει και σε βάθος δεκαετίας και από την άλλη πλευρά η πολιτεία ζώντας στους δικούς της αργούς ρυθμούς, δεν προχωράει στη δημιουργία αυτοτελούς φορολογικής Δικαιοσύνης, για γρηγορότερη εκδίκαση των δεκάδων χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων; 
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά 1 στους 3 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και 9 στους 10 μετανάστες που εργάζονται στους κάμπους και τους αγρούς είναι κάτω από καθεστώς μαύρης εργασίας και από την άλλη μεριά η πολιτεία δεν προχωράει στη συγκρότηση ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ οι οποίοι θα οργώνουν τους εργασιακούς χώρους, τους κάμπους και τους αγρούς ώστε ουδείς ανασφάλιστος, ουδείς με μαύρη εργασία;
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά επίσημα στοιχεία μας καταδεικνύουν ότι: 6 στους 10 εμπόρους και 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν !!! και από την άλλη πλευρά η πολιτεία ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΝΟΜΟ που απλά θα λέει τα εξής: Η μη έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου, συνεπάγεται το κλείσιμο του καταστήματος για ΕΝΑ (1) ΧΡΟΝΟ ή αντίστοιχα για ένα ελεύθερο επαγγελματία, την απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος για ΕΝΑ (1) ΧΡΟΝΟ. Σε περίπτωση δε, επανάληψης του αδικήματος, οριστικό κλείσιμο του καταστήματος ή αντίστοιχα, οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος.   
·        ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
                                        ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
          Όταν από τη μια μεριά, οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται εν αφθονία στο υπέδαφός μας ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ και από την άλλη μεριά ο αρμόδιος υπουργός σας και εσείς προσωπικά ΔΕΝ έχετε προχωρήσει ακόμη στην ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Οι δε έρευνες, για υδρογονάνθρακες στα διάφορα μέρη της χώρας μας προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς!
          Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
          Τα όσα σας ανέπτυξα παραπάνω, εμπεριέχουν το αγωνιώδες ερώτημά μου: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
          Και σ’ αυτό το αγωνιώδες ερωτημά μου, η απάντηση κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι μία και μοναδική.
          Είναι η γνωστή σε όλους μας, φράση:
          ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ !!!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.