Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

                                                                                   Γράφει ο:

                                                                       Θανάσης Τσόκας

                                                         Μαθηματικός – Ερευνητής

                                                  e-mail: tsokasmath@gmail.com

Αγαπητοί μου φίλοι

Ως Έλλην πολίτης αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, έχοντας μοναδικό γνώμονα και οδηγό, την αγάπη μου προς την πατρίδα και τη βαθειά μου πίστη προς ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ, να σχολιάσω και να αναλύσω (χωρίς κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης και σκοπιμότητας), τα όσα διέπραξε και τα όσα δεν έπραξε, ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, κατά την εξάμηνη Πρωθυπουργική του θητεία.

Και το επιχειρώ ευθύς αμέσως:

Φίλοι μου

Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος για τα εξής:

·       Εάν ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, δεν είχε δολοφονηθεί από τις σφαίρες των δυο αδερφών, της οικογένειας των Μαυρομιχαλέων και:

·       Εάν όλοι οι Κυβερνήτες της Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, είχαν ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ του Ιωάννη Καποδίστρια, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ, θα ήταν ένας επίγειος Παράδεισος!!!

Δυστυχώς όμως:

Η  μεν δολοφονία, του Ιωάννη Καποδίστρια, είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, το οποίο διέκοψε τόσο βίαια και τόσο άδοξα, τα μεγαλεπήβολα σχέδια του φωτισμένου κυβερνήτη μας, που απέβλεπαν στην ανασυγκρότηση εκ βάθρων, της ερειπωμένης Ελλάδας μας!

Η δε Πίστη, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, όλων των υπολοίπων κυβερνητών, αυτής της ευλογημένης χώρας ήταν: ή ασήμαντου βαθμού, σε σχέση με την πίστη, του Ιωάννη Καποδίστρια ή ψεύτικη ή ανύπαρκτη, όπως είναι η πίστη του προσφάτως παραιτηθέντος κυβερνήτου μας, κυρίου Αλέξη Τσίπρα.

Αγαπητοί μου φίλοι

Εάν όλοι οι κυβερνήτες της χώρας μας, από τον Ιωάννη Καποδίστρια μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν βαθειά θρησκευόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Εάν όλες, οι γενιές της ελεύθερης Ελλάδας, είχαν διαπαιδαγωγηθεί με ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Εάν όλες οι γενιές της ελεύθερης Ελλάδας, είχαν σφιχταγκαλιάσει μέσα στις καρδιές τους, ΤΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ και είχαν αποθηκεύσει μέσα στο νου τους, την απείρου κάλους διδασκαλία ΤΟΥ: τη διδασκαλία ‘’του αγαπάτε αλλήλους’’. Τη διδασκαλία ‘’του αγαπάτε τους εχθρούς ημών’’, τη διδασκαλία ‘’του μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της Γης’’, τη διδασκαλία της αιωνιότητας των ψυχών μας, τη διδασκαλία της Ειρήνης και τη διδασκαλία που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του Πλανήτου μας! Τότε, οι γενιές της ελεύθερης Ελλάδας, ΔΕΝ θα είχαν καμία σχέση με τις λέξεις: διαφθορά, ανηθικότητα, συκοφαντία, μίζες, φακελάκια κ.λ.π.

Οι γενιές της ελεύθερης Ελλάδας, ΔΕΝ θα είχαν καμία σχέση με τις φράσεις: βρώμικες συναλλαγές, κλοπή δημοσίου χρήματος, ΔΕΝ θα είχαν καμία σχέση με το: ‘’φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκουμε!!!’’

Τέλος: Εάν στις καρδιές όλων των Ελλήνων, σε όλες τις γενιές είχε φωλιάσει Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι, δεν θα είχαμε φθάσει σ’ αυτή τη ζοφερή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, που βιώνουμε σήμερα!!!

Εάν, όλοι οι κυβερνήτες της Ελλάδας είχαν: ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, θα ήταν πλημμυρισμένοι από: ΦΩΤΙΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΕΝΟΡΑΣΗ και ό,τι άλλο χρειάζεται για να είναι ΑΡΙΣΤΟΣ ένας κυβερνήτης, ώστε να αντιμετωπίσει με το καλύτερο τρόπο ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ που θα συναντήσει στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.

Φίλοι μου

Μετά απ’ όλα αυτά, που σας ανέπτυξα παραπάνω, ήλθε η ώρα να δούμε και να αναλύσουμε, τα έργα και τις ημέρες, του πρώην κυβερνήτου μας, κυρίου Αλέξη Τσίπρα!.

Ο κύριος Τσίπρας, όπως όλοι μας, διαπιστώσαμε, στην ολιγόμηνη πρωθυπουργική του θητεία, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, τόσο σε επίπεδο θεσμών, όσο και σε επίπεδο συνόδου κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Στην ουσία όμως ο κύριος Τσίπρας είχε απέναντί του, κύριο διαπραγματευτικό αντίπαλο, το δαιμόνιο και πανούργο κύριο Σόϊμπλε, αυτό το στυγνό και ανάλγητο οικονομικό γεράκι, της Γερμανικής αυτοκρατορίας!   

Ο κύριος Τσίπρας λοιπόν, έχοντας απέναντί του, αυτό τον αδίστακτο και δολοπλόκο κύριο Σόϊ μπλε, αντί να καταστρώσει, ένα ευφυές σχέδιο διαπραγμάτευσης, υψηλής στρατηγικής, όντας όμως μακριά από ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ (χωρίς φώτιση, χωρίς διορατικότητα και ενόραση, χωρίς κριτική σκέψη και σοφία, χωρίς δημιουργικότητα και έμπνευση), ΠΡΟΕΤΑΞΕ, στους δανειστές και τον κύριο Σόϊμπλε, ένα παιδαριώδες σχέδιο, που περιείχε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ του grexit, πιστεύοντας ότι θα τους τρόμαζε και θα πετύχαινε έτσι, μια καλή συμφωνία!!!

Αυτό δε το παιδαριώδες σχέδιο, ΑΠΕΙΛΗΣ με  grexit ο κύριος Τσίπρας δεν είχε τη στοιχειώδη πρόνοια, να το συνοδεύσει με ένα σοβαρό και αληθινό plan B (σχέδιο Β), που θα προβλημάτιζε και ίσως και θα τρόμαζε τον κύριο Σόϊμπλε  και την παρέα του!!!

Έτσι ο κύριος Αλέξης Τσίπρας, με μια παροιμιώδη παιδική αφέλεια, πήγε και περπάτησε ξυπόλητος, στα δηλητηριώδη διαπραγματευτικά αγκάθια, του δαιμόνιου και πανούργου  Σόϊμπλε !!!, ο οποίος εφάρμοσε και εκτέλεσε, ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ το οποίο αμέσως τώρα θα σας το περιγράψω:

Φίλοι μου, τα μνημόνιο επί πρωθυπουργίας του κυρίου Σαμαρά έληγε στις 31-12-2014.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους όπως όλοι θυμόμαστε, ο κύριος  Σόϊμπλε, είχε δηλώσει τα εξής:

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί και ένα άλλο τριετές πρόγραμμα (μνημόνιο)!!!»

Ήδη το τρίτο αυτό τριετές μνημόνιο, υπογράφτηκε στις 12-7-2015 από τον τότε πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σιγά – σιγά όλοι μας θα το νιώσουμε, να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή μας!!!

Όμως το φθινόπωρο του 2014, ο τότε πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς είχε κάνει, εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις, απ’ αυτές τις δηλώσεις του Σόϊμπλε, που μιλούσε για ένα τριετές μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Σαμαράς είχε κάνει τις εξής δηλώσεις:

«Το παρόν μνημόνιο λήγει στις 31 Δεκέμβρη του 2014.

Μας απομένει η Πέμπτη (και τελευταία) αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος. Εάν όλα πάνε καλά (που θα πάνε), μετά την επιτυχή έκβαση της 5ης αξιολόγησης, θα πάρουμε την τελευταία δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα εξασφαλίσουμε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, μια πιστωτική κάλυψη (χρηματικό μαξιλάρι) 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τις περιπτώσεις που κάτι δεν πάει καλά στις διεθνείς αγορές, στις οποίες θα βγούμε (για αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους), από 1-1-2015!. Και τότε τέρμα τα μνημόνια!. Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο!»

Αυτά έλεγε και αυτά σχεδίαζε ο κύριος Σαμαράς, το φθινόπωρο του 2014.

Αλλά δυστυχώς τα έλεγε, τα σχεδίαζε και τα λογάριαζε ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!! Που στην προκειμένη περίπτωση, Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ήταν ο κύριος Σόϊμπλε!.

Ο (ξενοδόχος) λοιπόν, κύριος Σόϊμπλε, βλέποντας τον κύριο Σαμαρά ότι πάει να την κάνει με μικρά πηδηματάκια... και να απαλλαγεί από τα μνημόνια, είπε από μέσα του:

Σιγά Αντωνάκη μου, μη μου ξεφύγεις από τη μέγγενη του δανεισμού μου!!!

Εγώ θέλω οι Έλληνες να εξαρτώνται οικονομικά από εμένα!!!, να εξαρτώνται οικονομικά από την πατρίδα μου, τη Γερμανία!!!

Γιατί, εσείς οι Έλληνες Αντωνάκη μου, έχετε πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική. Και η χώρα σας είναι από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο με απείρου κάλους, φυσικές ομορφιές!!!

Θέλω λοιπόν να σας πάρω τα καλύτερα φιλέτα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αντί πινακίου φακής!!! Και να κάνω πολλές μπίζνες, μα πάρα πολλές μπίζνες στη χώρα σας, με πολύ φθηνά εργατικά χέρια και φθηνούς επιστήμονες, βουλγαροποιώντας τους μισθούς και τις συντάξεις σας, μέσα από τα μνημόνια που θα σας επιβάλω!!!, με τη δύναμη του χρήματός μου!!!, του χρήματος της πατρίδας μου!!!

Επίσης Αντωνάκη μου, θέλω να σας πάρω, τα 14 κερδοφόρα περιφερειακά αεροδρόμια, για να έχω εγώ το πάνω χέρι (δηλαδή η πατρίδα μου) στη βιομηχανία του Τουρισμού σας!!!

Εκεί, μίστερ Αντωνάκη, που έχει ανοίξει... υπερβολικά η όρεξή μου, είναι ο αμύθητος υπόγειος πλούτος της χώρας σου και ιδιαιτέρως οι πλούσιοι και άφθονοι υδρογονάνθρακες σας (φυσικό αέριο και πετρέλαιο).

Ξέρεις, Αντώνη μου, η πατρίδα μου, δεν έχει υδρογονάνθρακες και εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία!

Ευκαιρία λοιπόν είναι, τώρα που η πατρίδα σου, εξαρτάται οικονομικά από τη δική μου πατρίδα να βάλω χέρι και στους υδρογονάνθρακες σας!!!

Τέλος, φίλε μου, Αντώνη, θέλω να σου εκμυστηρευτώ και μια άλλη ενδόμυχη επιθυμία μου.

Ονειρεύομαι στην πανέμορφη χώρα σου, να φτιάξω ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ και να εκμεταλλευτώ το πλούσιο και υπέρλαμπρο ήλιο σας, παράγοντας έτσι πάμφθηνη ενέργεια, για πάρτι της δικής μου, πατρίδος!!!!  

Αγαπητοί μου φίλοι

Όλες αυτές οι μύχιες επιθυμίες, του κυρίου Σόϊμπλε, που παραπάνω σας τις περιέγραψα με το δικό μου αφηγηματικό τρόπο, έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά, χάρις στις παρακάτω σατανικές... κινήσεις, στις οποίες προέβη, ο εν λόγω δαιμόνιος και πανούργος κύριος, στο χρονικό διάστημα, από το Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Το φθινόπωρο του 2014, μετά τις δηλώσεις, του τότε Πρωθυπουργού κύριου Σαμαρά, που μιλούσε για έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές από 1-1-2015 και απαλλαγή από τα μνημόνια, ο κύριος Σόϊμπλε έδωσε εντολή στους εκπροσώπους της τότε Τρόικας, κατά τις διαπραγματεύσεις για την 5η αξιολόγηση του 2ου μνημονίου, να απαιτήσουν να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση Σαμαρά και άλλα πολύ σκληρά μέτρα, μπροστά στα οποία, τα μέτρα που εμπεριέχοντο στο γνωστό e-mail Χαρδούβελη, να φαίνονται παιδική χαρά!!!

Με αυτή τη σκληρή στάση του, ο  Σόϊμπλε απέβλεπε στα εξής:

Ο κύριος Σαμαράς (Πρωθυπουργός υπό προθεσμία, γιατί μεσολαβούσε σε λίγους μήνες η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας) τέτοια σκληρά και πολύ επώδυνα μέτρα, ΔΕΝ μπορούσε να τα περάσει από τη Βουλή, επομένως θα επιχειρούσε να αποδράσει μια ώρα αρχύτερα (όπως και το έκανε) οπότε η 5η αξιολόγηση του 2ου μνημονίου, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ, με αποτέλεσμα η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν έφθασε ποτέ στην Ελλάδα και η πιστωτική κάλυψη των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (για να βγαίναμε στις αγορές), μοιάζει πλέον, σαν όνειρο θερινής νυκτός!!!

Στη συνέχεια, ερχόμενος ο κύριος Αλέξης Τσίπρας στο τιμόνι της εξουσίας (όπως και έγινε, στις 25 Γενάρη 2015) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ (ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ), τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (αφού κατ’ εντολή  Σόϊμπλε η 5η αξιολόγηση του 2ου προγράμματος, δεν τελείωσε ποτέ).

Επίσης ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας ερχόμενος στην εξουσία, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ (ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ) το πιστωτικό μαξιλάρι  των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Μηχανισμό Στήριξης, για τυχόν έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, γιατί είχε φροντίσει να το εξαφανίσει και αυτό, ο κύριος Σόϊμπλε!

Από εδώ και πέρα, φίλοι μου, με την άνοδο του κυρίου Τσίπρα στην Πρωθυπουργία, αρχίζει ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ μεταξύ των Σόϊμπλε και Τσίπρα!

Από την πλευρά του, ο κύριος Σόϊμπλε, έχοντας στη διάθεσή του και το πεπόνι και το μαχαίρι, θα προσπαθήσει να αναγκάσει τον κύριο Τσίπρα να χορέψει στους δικούς του ρυθμούς!!!

Έτσι δίνει αυστηρή εντολή, να μη δοθεί, ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες, πριν τη ψήφιση μιας νέας συμφωνίας, υποχρεώνοντας τους συγχρόνως, να είναι συνεπείς προς τις εξωτερικές διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Οπότε η Ελλάδα από τα τέλη Αυγούστου 2014 μέχρι την 19ην Ιουλίου 2015, ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τους δανειστές της (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ενώ υποχρεώθηκε στο ίδιο διάστημα ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (και όχι από αναχρηματοδότηση) να ξοδέψει 17 δισεκατομμύρια ευρώ, για τις οικονομικές διεθνείς υποχρεώσεις της (ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Και ο κύριος Σόϊμπλε, δεν σταματάει εδώ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ με το πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα, το συνεχίζει απτόητος και μάλιστα μετά πολλής μανίας!!!

Έτσι λοιπόν δίνει άλλη αυστηρή εντολή προς τους δορυφόρους του, μέσα στο Eurogroup (όπου οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφωνία) η συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση να γίνει οπωσδήποτε, αλλά να μη γίνει σε καμία περίπτωση, πριν από την 30 Ιουνίου 2015!!!

Και ο κύριος Σόϊμπλε τόνισε τα εξής, προς τα τσιράκια του μέσα στο Eurogroup.

Κάθε φορά που η Ελληνική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία φέρνει νέες προτάσεις βελτιωμένες και ενδιαφέρουσες, εμείς στο Eurogroup θα τις απορρίπτουμε, βάζοντας στο τραπέζι, νέες πρόσθετες απαιτήσεις και νέα σκληρά μέτρα!

Και κατέληξε ο κύριος Σόϊμπλε:

Αυτή την τακτική θα την επαναλαμβάνουμε συνεχώς μέχρι να εξαντληθεί, ολόκληρη η τετράμηνη παράταση του προηγούμενου προγράμματος.

Η συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση θα γίνει οπωσδήποτε ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!!! επανέλαβε ο κύριος Σόϊμπλε!

Στο σημείο αυτό, Αγαπητοί μου φίλοι, πολλοί από εσάς ευλόγως θα διερωτηθείτε, για τα εξής:

·       Μα, ο κύριος Σόϊμπλε δεν ήθελε να κλείσει μια καλή συμφωνία με την Ελλάδα, μια ώρα αρχύτερα;,

·       Γιατί αυτή η συμφωνία έπρεπε να κλείσει στο τέλος τη τετράμηνης παράτασης;

·       Που αποσκοπούσε ο κύριος Σόϊμπλε, από μια τέτοια καθυστέρηση της συμφωνίας;

Στα παραπάνω ερωτήματα σας, θα σας απαντήσω χωρίς περιστροφές και με ξεκάθαρα επιχειρήματα, με τα οποία πιστεύω ότι θα λυθούν σύντομα και εύλογα οι απορίες σας.

·       Και βεβαίως ο κύριος  Σόϊμπλε ήθελε να κλείσει μια συμφωνία με την Ελλάδα, με την προϋπόθεση όμως, ότι αυτή η συμφωνία θα είναι μια super συμφωνία, η οποία θα ικανοποιεί τόσο τη χώρα του, όσο και τους άλλους δανειστές μας.

·       Ο κύριος Σόϊμπλε ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ με τον κύριο Τσίπρα, για να πετύχει το σατανικό σχέδιο του, είχε βάλει δυο στόχους:

Στόχος 1ος : Να μειώσει στο ελάχιστο ή και να εκμηδενίσει ακόμη, ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Αυτό το στόχο του, το πέτυχε, αφού από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι την 19ην Ιουλίου 2015, η Ελλάδα δεν είχε πάρει ούτε μια μικρή δόση από τους δανειστές της, δηλαδή δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ!!!

Όμως, στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, αφού ξόδεψε (χωρίς καμία χρηματοδότηση) αλλά ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, 17 δισεκατομμύρια ευρώ, γι’ αυτές τις εξωτερικές οικονομικές της υποχρεώσεις!!!

Στόχος 2ος : Να μειώσει στο ελάχιστο, στο κατώτατο σημείο (ένα βήμα πριν από την κατάρρευση τους) τη ρευστότητα (ζεστό χρήμα) των 4 συστημικών Ελληνικών τραπεζών.

Και αυτό το στόχο του, το πέτυχε ο κύριος Σόϊμπλε, με τη μεθοδευμένη απόρριψη, κάθε βελτιωμένης Ελληνικής πρότασης, που έφθανε στο Eurogroup, σε όλη τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης, του προγράμματος (Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2015).

Οπότε, σε κάθε απόρριψη από το Eurogroup, μιας Ελληνικής διορθωτικής πρότασης, επικρατούσε στην Ελληνική Κοινωνία, ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ, ότι η Ελλάδα πιθανόν να χρεοκοπήσει, να βγει από το ευρώ (grexit)!!!

Και αυτός ο πανικός, αυτή η αβεβαιότητα οδηγούσε τους Έλληνες καταθέτες, να αποσύρουν άρον – άρον τις καταθέσεις τους, από τις Ελληνικές τράπεζες!!!

Τέλος ήλθε καπάκι και το αψυχολόγητο και άκαιρο Δημοψήφισμα (που το προκάλεσε ο ίδιος  ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας) για να φθάσουμε έτσι, στο έλεγχο κεφαλαίων (capital controls) με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για την εθνική μας οικονομία!!! Και με τη ρευστότητα (ζεστό χρήμα) των 4 συστημικών Ελληνικών τραπεζών να βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ, αφού η εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών προς τις εν λόγω τράπεζες, πολύ δύσκολα θα έχει αποκατασταθεί!!!

Με το σατανικό σχέδιο του κυρίου Σόϊμπλε να έχει πλήρως ολοκληρωθεί, αφού εξανεμίστηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ελληνικού Κράτους και αφού εκμηδενίστηκε η ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών, φθάσαμε στην αποφράδα ημέρα της 12ης Ιουλίου 2015, όπου πραγματοποιήθηκε η πιο κρίσιμη, η πιο εκρηκτική και περιπετειώδης Σύνοδος Κορυφής διάρκειας 17 ωρών, στην οποία δυστυχώς ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, υπέστη ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ και μια άνευ προηγουμένου ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, υπογράφοντας ένα φρικτό και εφιαλτικό μνημόνιο, όπου ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ, εκτός όλων των άλλων, συμπεριλήφθησαν και οι αμύθητου αξίας πλούσιοι ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΑΣ!!!    

Φίλοι μου

Ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να μας πείσει ότι, σ’ αυτή την αποφράδα ημέρα της 12ης  Ιουλίου 2015, βρέθηκε μπροστά στο τρομακτικό δίλημμα: ΄Η να υπογράψει αυτό το δυσάρεστο και επώδυνο μνημόνιο ή να αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο μνημόνιο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μια άτακτη και ασύντακτη χρεοκοπία, με όλα τα εφιαλτικά συνεπακόλουθά της.

Κατά τον κύριο Τσίπρα, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση και το όλο κλίμα κατά την 12η Ιουλίου 2015, άλλη εναλλακτική λύση δεν υπήρχε!

Μάλιστα ο κύριος Τσίπρας προκαλεί τον οιονδήποτε, που ισχυρίζεται ότι, υπήρχε και άλλη εναλλακτική λύση ή άλλες εναλλακτικές λύσεις, να τις πει και να τις καταθέσει δημόσια!!!

Σε αυτό το σημείο, Αγαπητοί μου φίλοι, θα μου επιτρέψετε να διακόψω την επικοινωνία μαζί σας και να απευθυνθώ προσωπικά προς τον πρώην Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα, για να του θέσω τα παρακάτω ερωτήματα, καθώς να του ανακοινώσω ότι σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη, για την Ελλάδα μας, ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ της 12ης Ιουλίου 2015, μπορούσε να είχε πάει, κρατώντας στα χέρια του, ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!

Και ξεκινάω πρώτα με τα ερωτήματά μου, προς τον πρώην Πρωθυπουργό και ακολούθως θα του παρουσιάσω τις δυο εναλλακτικές λύσεις.

·       Γιατί κύριε Τσίπρα, σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη Σύνοδο κορυφής της 12 Ιουλίου 2015, πήγατε τόσο απερίγραπτα γυμνός και απροετοίμαστος, μετατρέποντας εν μια νυκτί, το υπερήφανο και ηρωικό ΟΧΙ με ποσοστό 62% σε ένα ταπεινωτικό και υποδουλοτικό ΝΑΙ;

·       Γιατί κύριε Τσίπρα, δεν αντιληφθήκατε εγκαίρως, το σατανικό σχέδιο του κυρίου Σόϊμπλε, που εξανέμισε τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ελληνικού Δημοσίου και εκμηδένισε τη ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών, με αποτέλεσμα την 12η Ιουλίου 2015 στην σύνοδο κορυφής ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ και η πατρίδα μας να υποστεί μια τέτοια ταπεινωτική ήττα;

·       Γιατί κύριε Τσίπρα, προχωρήσατε σε ένα αψυχολόγητο και άκαιρο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Δεν είχατε αντιληφθεί ότι  δαιμόνιος και πανούργος Σόϊμπλε θα το γράψει στα παλιά του τα παπούτσια, όταν γνώριζε ότι απέναντί του είχε εσάς; ΕΝΑ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ ΞΥΠΟΛΥΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ;

·       Γιατί κύριε Τσίπρα προχωρήσατε σε ένα αψυχολόγητο και άκαιρο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αφού εκ των προτέρων γνωρίζατε ότι, ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ να προβείτε ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (capital controls), ένα έλεγχο κεφαλαίων, που έχει γονατίσει ακόμη περισσότερο την Ελληνική Οικονομία;

·       Γιατί κύριε Τσίπρα, με το παράλληλο πρόγραμμα σας, που παρουσιάζετε στον Ελληνικό λαό, ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ του φρικτού και εφιαλτικού 3ου μνημονίου, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ τον Ελληνικό λαό (την πρώτη φορά τον εξαπατήσατε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ότι ο σκληρός και ανάλγητος κύριος Σόϊμπλε ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να υλοποιήσετε το παράλληλο πρόγραμμα σας, καθότι με το άγρυπνο μάτι του, θα σας παρακολουθεί μέρα και νύκτα.

Και τώρα κύριε Πρόεδρε του Σύριζα, μετά τα πέντε παραπάνω ερωτήματά μου, που σας υπέβαλα και για τα οποία περιμένω την απάντησή σας, έρχομαι να σας παρουσιάσω ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, τις οποίες εάν είχατε την 12η Ιουλίου 2015 στη διαπραγματευτική σας φαρέτρα, είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι, δεν θα γυρίζατε στην Ελλάδα με ένα τέτοιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο!!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)

Κύριε Πρόεδρε

Εάν διαθέτατε: φώτιση, κριτική σκέψη, σοφία, διορατικότητα, ενόραση, έμπνευση, δημιουργικότητα (αρετές που τις έχει ένας άνθρωπος, όταν είναι κοντά ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ), θα διεξαγάγατε τις διαπραγματεύσεις σας, ΝΟΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ (μονομερώς) ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσιμης διαπραγματευτικής περιόδου, από 20 Φλεβάρη 2015 έως 12 Ιούλη του ίδιου έτους.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που με νόμους να τις είχατε επικυρώσει, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ της 12ης Ιουλίου 2015, να ήταν οι παρακάτω:

1.   Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Εάν είχατε την πολιτική ευφυΐα, το πολιτικό ανάστημα που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο ηγέτη, θα προχωρούσατε, ΣΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ, για να κτυπήσετε εκ βάθρων την γάγγραινα της Εθνικής μας οικονομίας, που είναι Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (Φ.Π.Α. και Μαύρη Εργασία). Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να γνωρίζετε ότι, απ’ αυτήν την καταστροφική και ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, χάνονται ετησίως από τα ταμεία του κράτους 15 έως 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εάν απ’ αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά που χάνονται ετησίως από τη φοροδιαφυγή, το κράτος καταφέρει και εισπράξει τα 10 δισεκατομμύρια, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, για να διασώσει περικοπές και να κάνει μια καλλίτερη κοινωνική πολιτική !!!!

Δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε, αυτή τη μεταρρύθμιση που είναι Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, δεν την είχατε μέσα στη διαπραγματευτική σας φαρέτρα, ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ της 12ης Ιουλίου 2015!!!

2.   Σε μια χώρα, σαν τη δική μας όπου τα μνημόνια έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο παραγωγικό ιστό της και έχουν οδηγήσει 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες στην ανεργία, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ για εσάς κύριε Πρόεδρε, πρέπει να ήταν η δημιουργία μιας Ελληνικής Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΔΑΤ) μη κερδοσκοπικής, με μοναδικό της στόχο ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην εν λόγω τράπεζα να εκχωρούσατε ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης δημόσιας περιουσίας ως εχέγγυο στις αναζητήσεις (της τράπεζας) κεφαλαίων, από τις διεθνείς αγορές. Επίσης μια άλλη πλούσια πηγή που μπορεί να αντλήσει κεφάλαια η ΕΔΑΤ είναι το τμήμα εκείνο των Ελλήνων πολιτών που με το Α ή Β τρόπο έχουν τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και όλων εκείνων των πολιτικών, των δημοσιογράφων, δικαστικών κ.λ.π. που σύμφωνα με τη λίστα Νικολούδη, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ, ξεπερνάει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

3.   Έπρεπε κύριε Πρόεδρε στη διαπραγματευτική σας φαρέτρα, να είχατε ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ μιας μέσης οικογένειας (χωρίς παιδιά) που ανέγραφε ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 413 ευρώ.

Σας πληροφορώ, κύριε Πρόεδρε ότι, από το συνολικό ποσό των 413 ευρώ, τα 232 ευρώ ήταν για το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ και 212 ευρώ για ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, Αγαπητέ μου Πρόεδρε και έπρεπε ήδη να είχε ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η απελευθέρωση της ενέργειας!!!

Τέλος κύριε Πρόεδρε στη ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ της 12ης Ιούλη 2015 έπρεπε να είχατε μαζί σας και τις παρακάτω νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις

·             Δημιουργία Ανεξάρτητης Φορολογικής Δικαιοσύνης

·             Ένα σταθερό φορολογικό σύστημα διάρκειας τουλάχιστον δέκα ετών

·             Απελευθέρωση επαγγελμάτων

·             Αποκομματοποίηση (αποπολιτικοποίηση) της Δημόσιας διοίκησης

·             Αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων με αξιοκρατικά κριτήρια (και όχι κομματικά)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)

Κύριε Πρόεδρε, εάν στην ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΧΗ της 12ης Ιουλίου του 2015, οι παραπάνω νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις σας, ΔΕΝ γίνονταν αποδεκτές από τη ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ και τον κύριο  Σόϊμπλε, να είχατε στη φαρέτρα σας την 2η εναλλακτική πρόταση, που είναι η εξής:

Από τις διαδοχικές επισκέψεις σας, στον Ορθόδοξο Χριστιανό, Ρώσο ηγέτη, κύριο Πούτιν, να είχατε ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 30 έως 50δισεκατομμυρίων ευρώ (όπου η εξόφλησή του θα γινόταν σε βάθος μιας εικοσαετίας) και από την πλευρά της η Ελλάδα να παραχωρούσε τις εξής διευκολύνσεις προς τη Ρωσία:

α) Το ναυπηγείο στο Νέωρο της Σύρου!!!

Και

β) Ελεύθερο λιμενισμό του Ρώσικου στόλου, στα χωρικά μας ύδατα.

Αυτό το ποσό των 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελούσε ΤΗ ΒΑΣΗ (ΤΗ ΜΑΓΙΑ) των συναλλαγματικών αποθεμάτων του Ελληνικού Δημοσίου ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και επιστροφή μας στο εθνικό μας νόμισμα (τη νέα δραχμή μας) την οποία για ένα διάστημα θα την είχαμε προφυλαγμένη (κλειστό νόμισμα) για να μη την βρίσκουν οι διεθνείς κερδοσκόποι και την υποτιμούν κατά τις δικές τους ορέξεις.  

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, με όσα σας ανέπτυξα παραπάνω και αξιολογώντας τα όσα εσείς ΔΙΑΠΡΑΞΕΤΕ και τα όσα ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ, σας βαθμολογώ με βαθμό ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ!!!

Ως Έλλην πολίτης, αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, σας δηλώνω με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Κύριε Αλέξη Τσίπρα,

Εσείς που το Γενάρη του 2015 τάζατε ΕΛΠΙΔΑ στον Ελληνικό λαό, την ΕΛΠΙΔΑ αυτή, τη μετατρέψατε σε ΛΕΠΙΔΑ, πάνω στα κεφάλια των Ελλήνων πολιτών, με το εφιαλτικό μνημόνιο που το φορτώσατε στις πλάτες τους!!!

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ:
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΡΗΚΤΟ ΔΕΣΜΟ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.